Tort Broscuta testoasa

6 comentarii
[shashin type=”photo” id=”15042″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Cand mi-am propus sa fac un tort broscuta, nu m-am gandit o clipa ca vor fi doua :P…una mai mare, mama, si una mai mica, copilul :D. Cea mica e facuta in intregime dupa reteta asta: Rulada cu kiwi, iar cea mare e facuta din 2 rulade, umplute cu gem de caise si mousse de kiwi.
Umpluturile pot fi diverse, puteti folosi reteta asta: Rulada cu gem de capsuni, cu tot cu umplutura, daca nu va place kiwi. Eu le-am facut asa, pentru a imita cat mai bine o broasca testoasa, adica cu „invelisul” verzui 😛

Ingrediente pentru 1 broscuta 🙂

– 2 rulade
– mousse de kiwi sau crema de vanilie
– piscoturi

Mod de preparare:

Se coc ruladele dupa una din retetele de mai sus.
Se ung cu gemul mentionat in reteta si se ruleaza pe lung.
Se prepara crema de vanilie, in care puteti adauga capsuni taiate bucatele (adaugati si 2 foite de gelatina sau jumatate de plic) sau mousse-ul de kiwi, dupa cum urmeaza 😛

Ingrediente mousse de kiwi:

– 450 g frisca lichida indulcita
– 375 g pulpa de kiwi
– 30 g zahar
– 5 g amidon de cartofi
– 12 g gelatina

Kiwi-ul curatat, l-am dat prin blender, apoi l-am amestecat cu zaharul si pus la foc, pana ce a inceput sa fiarba (chestia asta se face ca sa omoare enzimele din kiwi, care altfel n-ar lasa gelatina sa se intareasca).
Amidonul se dizolva cu o lingura de apa rece si se adauga peste kiwi. Se aduce la fiert apoi se lasa sa se raceasca putin. Intre timp gelatina se inmoaie cu apa rece 10-15 min., apoi se dizolva la bain-marie, si se adauga la purée-ul de kiwi caldut.
Frisca se bate (se adauga vreo 4 linguri de zahar pudra daca folositi smantana pentru frisca neindulcita), apoi se adauga 2-3 linguri peste kiwi si se amesteca usor.
Se adauga si restul de frisca, omogenizand delicat si rezulta mousse-ul de kiwi 🙂

In continuare am tapetat o forma rotunda cu film alimentar, apoi am taiat rulada unsa complet cu gem, in felii si am inceput sa imbrac forma in felii pornind din centru.
Am turnat crema de vanilie apoi am asezat un rand de piscoturi (cine doreste poate sa faca un blat micut,pe care sa-l aseze,peste crema,ca un capacdar eu nu am mai avut timp sa-l fac).
Am insiropat piscoturile cu putin sirop de capsuni,apoi am sigilat cu folie si am pus tortul la frigider peste noapte ca sa se intepeneasca umplutura.

Urmeaza asamblarea: am rasturnat carapacea pe tava, iar din jumatatea de rulada ramasa,umpluta cu crema alba, am taiat 4 felii pe care le-am crestat si i-am facut labutele, apoi dintr-o felie mai groasa a rezultat capul testoasei.


Ruladele pregatite:


…si „carapacele” gata :))



Aici sint amandoua la plimbare 😀

Bogdi a fost in culmea fericirii, pe aia mica nici nu m-a lasat s-o tai 😛
De gust, ce sa mai zic…mousse-ul de kiwi e atat de bun si in combinatie cu rulada unsa cu gem de caise, a fost mai mult decat delicios!!!
Te pupam, Dana, pentru broscuta 🙂

P.S. Puteti face ruladele si dupa reteta asta: din 4 oua,4 linguri zahar, 4 linguri faina,zahar vanilat. Albusurile batute spuma, apoi adaugat zaharul in ploaie si mixat, galbenusurile amestecate cu vanilia si apoi puse cate o lingura, peste albusuri si amestecat usor (cu lingura de lemn).La urma am adaugat faina.Am turnat compozitia in tava (26×39 cm) tapetata cu hartie de copt, si am pus-o in cuptorul preincalzit, la 175 grade C, timp de 10 min.Dupa ce s-a copt,rasturnata pe prosopul ud si stors bine, rulata calda,apoi le-am uns una din ele cu gem (de smochine amestecat cu marmelada de prune,ca altceva nu aveam in casa).Iar cealalta am uns-o jumatate cu amestecul de gem,iar cealalta jumatate cu o crema alba facuta din crema branza Philadelphia,amestecata cu zahar pudra si putina smantana.Amandoua le-am rulat pe lungime.

Reteta preluata de la Daneza

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

6 comentarii

Anonymous 22 septembrie 2010 - 11:32

Laura draga, m-ai lasat si pe mine fara cuvinte! Felicitari!!! Se vede ca esti o profesionista! Am descoperit si eu blogul tau „din greseala” si pentru ca tot se apropia ziua puiutului meu (ieri a implinit 3 anisori), m-am gandit sa incerc ceva. El tot insista ca vrea tort de kiwi (dupa ce a descoperit iaurtul Müller de kiwi si mere :)), asa ca i-am facut aceasta broscuta pt copii, iar pentru adulti am facut Tortuletele cu mandarine! Au fost super delicioase amandoua, iar invitatii super incantati!
P.S. Mi-am permis sa modific cate ceva: am folosit doar piscoturi, nu aveam rulada si nici timp sa mai fac, iar la broscuta i-am pus si codita din frisca; capul l-am invelit in frisca si l-am decorat cu Smarties… a fost haioasa!
Felicitari (din nou) si sa auzim de bine! Tabita Müller

Raspunde
Anonymous 19 septembrie 2010 - 13:10

Laura, m-ai lasat fara cuvinte !!! din intamplare, am cazut asupra blogului tau…si de azi-dimineata nu m-am dezlipit din fata calculatorului..am luat la rand fiecare postare …ma minunez de ceea ce a iesit din mainile tale.Imi plac toate…fluturasii galbeni, ciupercutele, casuta din turta dulce s.a. m. d.Felicitari !

Aura

Raspunde
Laura 10 iunie 2009 - 11:49

L’automne, ce mult ma bucur ca ai revenit!!! 🙂
…da, am „dezlegat” anonimatul :P…pentru tine in mod special, stii bine 🙂
Sint incantata ca iti place broscutza mea dulce, hi, hi…dar asa cum ai observat, a fost facuta la „inceputurile” blogului meu 😛
E clar ca daca vreodata voi reusi sa mai „asamblez” una, va fi cu dedicatie speciala pentru Ana noastra draga!!!
Multi, multi pupici, draga mea!

Raspunde
Anonymous 8 iunie 2009 - 15:53

Mi-era atat de somn cand am gasit postarea ta….incat nici n-am vazut de cand dateaza!!!!!!!! Mii de scuze,draga mea!
L’automne

Raspunde
Anonymous 8 iunie 2009 - 00:15

Da,da,am inteles ca e un alt fel de broscutza dar tot broscutza ramane sa ne duca cu gandul spre a noastra!!!!!!!!!!!!

L’automne

Raspunde
Anonymous 8 iunie 2009 - 00:09

Vai,cat esti de dulce cu broscutza asta!!!!!!! Sa nici nu zici ca n-ai facut-o de dragul Broscutzei noastre dragi,ca nu te credem! Wow,cat e de minunata!!!!!!! Cred ca dorul nostru de ea s-a concretizat in opera asta formidabila!! Ce-ar fi sa i-o facem cadou?! Ma si gandesc la cat o sa fie de bucuroasa si cat de tare o sa te iubeasca! Esti asa scumpa cu adaugarea anonimatului!!!!!!!!!!! Oameni ca tine mai rar!
Pupici timizi!

L’automne

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.