Pulpe de gasca pe varza rosie

13 comentarii

Pentru ca doar pulpele mi-au mai ramas din gasca cumparata de Craciun, din care am facut de doua ori supa :P, m-am gandit ca ar fi pacat sa nu ne bucuram de niste pulpe de gasca pe varza rosie, chiar daca Craciunul cu zilele lui magice a trecut de cam multisor.

 

Ingrediente pentru 4 portii:
– 1 kg. varza rosie
– 1 ceapa
– 1 mar
– 4 pulpe de gasca a cate 450 g.
– sare, piper
– 1 lingura zahar
– 250 ml. supa pui sau zarzavat
– 3 linguri otet

Ingrediente:


Se curata varza, se spala si se taie fasiute (eu am taiat-o la robotul de bucatarie)


Se curata de coaja ceapa si marul, apoi se taie cubulete (eu, din nou, le-am maruntit la robot)


Se spala bine, cu apa rece, pulpele de gasca.
Se zvanta si se condimenteaza puternic cu sare si piper:


Aici, mai de aproape:


Se pun intr-un ceaun sau oala de tuci, veche de pe vremea bunicii (cum am eu :P)


…si se prajesc la foc puternic pana devin crocante:


Se caramelizeaza bine zaharul in grasimea de gasca si se adauga ceapa:


…si apoi marul maruntit si varza rosie:


Se calesc timp de 5 minute, amestecand continuu.
Se sting cu supa si cu otet:


Pulpele prajite se aseaza pe varza rosie si se inabusa timp de 60 de minute, la foc mic, in cratita acoperita cu capac:


Asa arata gata:


Garnitura consta in cartofi fierti natur sau asa cum am facut eu, fierti doar pe jumatate si apoi prajiti in baie de ulei…mniam, mniam, ies taaaare buni!!! 😛
Va prezint aici o mostra… 😀


Si gata: Pofta buna!!!


Daca aveti ocazia sa puneti mana pe vreo gasca (not a live one! :D) …sa nu ezitati sa ii testati „dulceata” si gustul unic! 🙂
…si-atunci mai vorbim! :)))

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

13 comentarii

Laura 10 iulie 2009 - 13:47

Jacob, mersi mult pentru pontul cu scortisoara 😉 …cum de nu m-am gandit la asta, eu care mi-am propus sa pun scortisoara si in supa?! :)))
…din piept inca nu am facut dar ar fi o idee, desi asa cum spui si tu, pulpele sint mai savuroase 🙂
Ma bucur ca ti-a placut!!!

Raspunde
Jacktels Kochbuch 28 aprilie 2009 - 16:56

Hallo Laura,

foarte bin ti-a iesit.Kompliment.
Cum se vede si tu faci varza tot asa. Eu pun numai un pic de Chiminpulver si o Prisä de Scortisoarä incä, in rest tot asa.
Cu pulpe nu am fäcut cä Familia mea este cam räsfätatä si nu vrea de lucru. Am luat tot Piepturi , da eu stiu cä Pulpele mult mai suculente sint.In orice caz cind iti väd Creationen ale tale am foame mare….

LG Jacob

Raspunde
Laura 30 ianuarie 2009 - 15:56

Tot e bine, Aliza…ce n-as da eu acum sa var o curca grasana la cuptor!!! :)))
…sau sa-i fac lui Bogdi o supa de gaina cu taitei, mmm…

Tin pumnii sa-l pacalesti pe Alin! 😛
Dragutul de el, sper ca nu ajunge el sa citeasca pe-aici, hi, hi…
Pupicili!!!

Raspunde
ISABELA 29 ianuarie 2009 - 13:03

Ihiii si la noi la tara erau de toate , gaste, rate…. acum doar gaini , cursi si curcani :))
Bunicii mei au imbatranit si nu mai pot creste toata pasarimea 😛

Mda am sa ma uit prin supermarket, poate iau doua pulpite si vad eu cum il pacalesc pe Alin 😛

Pupici lu Bogdanel, muahhh

Raspunde
Laura 28 ianuarie 2009 - 14:44

Broscutza scumpa, macar o zi sa iti inseninez si eu, caci tu mi le-ai inseninat pe toate, de cand te cunosc! 🙂
…si de-abia astept sa vii cu jumatatea ta pe la noi, sa stam la o cafea si-o cookie 😛 …la umbra pavilionului…
Te pup dulce!!! …si eu si Bogdi!

Raspunde
Laura 28 ianuarie 2009 - 14:32

Aliza, la noi era curtea plina de gaste, acum…o mie de ani!!! :))
…si rate aveam…si gaini…si iepuri…
Era viata altfel…mai frumoasa si mai adevarata…
Asa ca stiu ce zici…dar poate gasesti si tu una micuta, ca sa iti faci pofta…si poate pana la urma, cine stie, ajunge si Alin sa iubeasca carnea de gasca! 😀

Raspunde
Laura 28 ianuarie 2009 - 14:23

Mirela draga, am glumit!!!!!!! 😛
…da’ chiar mi-ar fi placut sa fiu la curent cu noutatile din viata voastra! 🙂
Bine ca s-a rezolvat! 😉

Daca reusesti sa faci pulpele, sa-mi dai de stire! 🙂
Te pup!!!

Raspunde
Laura 28 ianuarie 2009 - 14:20

Danelutza draga, daca ai stii cat de greu am gasit gasca de cumparat!!! …dar in final, iata, ne-am facut pofta 😛 …ca a trecut o vesnicie de cand n-am mai gustat carnita buna, buna de gasca…
Deci, ce voiam eu sa-ti zic este ca te inteleg!!! :))
…si sper sa gasesti si tu macar una mititica, ca sa incerci reteta asta delicioasa! 🙂

Raspunde
broscutza 27 ianuarie 2009 - 23:20

Ma iei la tine?? Pleaseeeeeeeeeeeeee!!! Dar vezi ca tre sa vin neaparat completa, adica si cu jumatatea mea!! Hihihi!! Esti minunata! MUltumesc pentru mesajele frumoase! Am zambit din toata inima mea azi… si am fost foarte euforica!! Ajuta atat de mult o vorba calda!
Te puuup cu mare mare drag!!! Si pe BOgdi!!!

Raspunde
ISABELA 27 ianuarie 2009 - 21:33

ale tale arata minunat, mor de pofta 😛 😛

Raspunde
ISABELA 27 ianuarie 2009 - 21:32

mmm…ce bun, nu am mai mancat pulpe de gasca de cand eram micuta. acum am un mofturos in casa si nu prea vrea astfel de carne.

Raspunde
mirela c 27 ianuarie 2009 - 18:43

LAURA SORYYYYYYYYYY ,MA IERTI TU NU?NU STIU CUM AM REUSIT PERFORMANTA,DA M-AM TREZIT CU 2 BLOGURI .PAPA BUN DE LA TINE O SA FAC SI EU ,CRED CA E SUPER GUSTOASA.TE TZUC

Raspunde
Danelutza 27 ianuarie 2009 - 18:02

Doamne Laura, ce m-ai facut sa salivez cu ochii pe pozele cu pulpele prajite. Spune si tu, de unde iau eu gisca acum ? Hmmm… salivez si atit.

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.