Prajitura Raffaello

144 comentarii
Prajitura Raffaello este una dintre cele mai delicioase prajituri din lume!!!!
Pare ca a fost special creata pentru iubitorii de nuca de cocos si ciocolata alba…printre care ma numar si eu 🙂

Creatoarea ei este o „bucatareasa” minunata, pe care o cheama tot Laura 😛 , si pe care o pup dulce tare pentru impartasirea aceastei dulci minunatii!!

 

Pentru crema:

  • 700 ml smantana pentru frisca
  • 700 g ciocolata alba
  • 2-3 linguri lichior de cocos (optional)
  • 4 foite gelatina sau 1/2 plic gelatina granule (5 g)

Primul blat:

  • 3 oua mari
  • 180 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte (sau lapte de cocos)
  • 150 g faina
  • 20 g amidon (sau tot faina)
  • 1/2 pachetel praf de copt (5 g)

Al doilea blat:

  • 5 albusuri
  • 150 g zahar
  • 150 g fulgi cocos
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • cateva picaturi esenta de migdale sau vanilie

 

Sfaturi: din experienta mea cu aceasta delicioasa prajitura, va pot spune ca o tava mai mare decat cea redata initial, de 25/35cm, e mai mult decat binevenita. Feliile nu vor mai fi atat de inalte, putand astfel fi mai usor savurata.

Eu acum, la ultima ei preparare, am folosit o forma de aprox. 42 cm. lungime si 29 cm. latime. A iesit perfect!

Dar, foarte important: forma pe care o folositi sa aiba inel detasabil (sa fie etansa), pentru ca crema sa nu iasa din forma!

 

Merita sa faceti aceasta prajitura macar o data pe an! 😀 …pentru ca e delicioasa!!!

Mod de preparare:

Crema:

Incepem cu crema: daca folositi foite de gelatina, va trebui sa le puneti intr-un vas incapator, in multa apa rece, unde sa stea cca. 10 minute, pana se „umfla”.

Gelatina granule, la plic, va trebui pusa intr-un bol mic in care veti adauga atata apa cat sa treaca cu un deget peste ele. O lasati tot 10 minute, timp in care gelatina va absorbi aproape tot lichidul.

Recomandarea mea este sa folositi, daca puteti, foite de gelatina, nu granule!

In continuare, pentru prepararea cremei, se incalzeste smantana lichida intr-o oala clatita cu apa (asa, frisca nu se prinde de oala) . Cand incepe sa se infierbante, se adauga ciocolata alba, o ciocolata de buna calitate, nu de menaj, rupta in bucatele sau chiar rasa.

Crema se amesteca incontinuu pana cand ciocolata se topeste.

Se adauga apoi gelatina: ori foitele hidratate, bine scurse de apa, ori granulele, care nu se mai scurg ci se adauga asa cum sunt. Se amesteca energic iar la final se adauga lichiorul.

Crema va sta la temperatura camerei pana se raceste (cca. 30 de minute), timp in care se pregatesc blaturile.

Atentie

!!! In cazul in care alegeti sa nu folositi gelatina, va sfatuiesc sa faceti crema cu o zi inainte, de exemplu seara, pentru a putea sta la frigider pana a doua zi, cand va fi mixata.

De asemenea, va recomand sa folositi doar 500 ml smantana pentru frisca la 700 g ciocolata alba!!! Crema se prepara exact ca si mai sus, dupa care se pune in frigider pana a doua zi, cand va fi mixata cca. 20-25 minute incontinuu si apoi pusa intre blaturi.

O alta idee ar fi, dupa ce se umple prajitura, sa se puna la congelator pentru o ora si abia dupa aceea sa fie servita. Se va felia mai usor si va avea si o alta prestanta! Sper sa va iasa bine!!! 🙂

 

Blat 1:

Se incalzeste cuptorul la 180 grade C (foc potrivit). Ouale se separa: galbenusurile se freaca cu 80 g zahar, lapte si ulei. Albusurile se bat spuma cu 100 g zahar, dupa care se amesteca cu galbenusurile si in final cu faina amestecata cu praf de copt. Totul se toarna in tava captusita cu hartie de copt si se coace cca. 16-18 minute. Nu se stinge cuptorul!

Blat 2:

Temperatura cuptorului se scade la 170 grade C (foc domol). Batem albusurile spuma cu zaharul, spuma tare, ca la bezea. Adaugam fulgii de cocos si faina amestecata cu praful de copt, cernute. La sfarsit, turnam esenta de migdale sau vanilie si amestecam cu grija, cu o spatula, nu cu mixerul. Rasturnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si lasam la copt cca. 20 de minute. Se lasa apoi la racit.

Finalizare:

Asamblare prajitura: blatul 1 va fi la baza (puneti blatul inapoi in forma si inchideti inelul detasabil); insiropam cu lichior de cocos, punem jumatate din cantitatea de crema (puteti sa o mixati putin inainte) si nivelam. Asezam deasupra blatul 2, cel de bezea, pe care va sfatuiesc sa il manevrati cu grija, fiindca e sensibil. Punem restul de crema si acoperim totul cu fulgi de cocos.

Prajitura se da la frigider peste noapte. Neaparat peste noapte!!!

 

Iar acum am sa va arat cateva poze din timpul prepararii celor 4 „bucati” de Raffaello, pe care le-am facut de Craciun. Si pentru noi si pentru prietenii nostri dragi 🙂

Asa au aratat „pachetelele-cadou” de anul asta: o portie de Raffaello + o portie de Amandine (se vad blaturile in poza) …sau dupa caz – Prajitura Snickers!

Eu primul blat l-am intepat din loc in loc cu un betisor de lemn si l-am insiropat fara mila cu Pina Colada 😀

Asamblarea blaturilor si a cremei:

La pozat, pe coridor, a doua zi:

Prim-planuri delicioase!!! 😛

Sectiune:


Trebuie sa o incercati, e absolut delicioasa!!!

 

P.S. Si daca tot am pomenit de dulciurile pe care le-am facut de Craciun, dintre care v-am aratat deja doua, adica:
Saviecuta cu mac si nuca -Baigli
Greta Garbo -Jerbo
…am sa va dau si linkul ultimei retete care a avut onoarea sa apara pe masa noastra de Craciun, alaturi de cele enumerate deja, si anume: Chec simplu
S-aveti pofta!!!

 

 

Reteta by Laura S.

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

144 comentarii

emilia 29 martie 2011 - 15:35

imi poti spune de unde ai cumparat tava dreptunghiulara cu perti detasabili?

Raspunde
Arriana 25 martie 2011 - 11:03

Acum am terminat prajitura si a iesit totul foarte bine…chiar nu ma asteptam la cat sunt eu de stangace ….doar un colt de la primul blat s-a rupt dar am aranjat-o eu sa nu se vada. Crema a iesit super,eu am combinat cicolata milka alba cu cicolata de menaj de foarte buna calitate si nu a iesit asa cum spunea o cititoare mai sus ,aceea senzatie care ramane in gura dupa ce ai mancat margarina. Vai ce ma bucur ca a iesit! Voi mai incerca si alte retete de prajitura cu siguranta. Ma intreb de ce oare am gasit doar acum blogul tau? Iti multumesc Laura!

Raspunde
Arriana 24 martie 2011 - 17:47

Draga Laura ,in primul rand felicitari pentru minunatiile care le faci fiecare reteta facuta de tine arata delicios si cred ca si gustul e pe masura! azi mi-am luat toate ingredinetele necesare pentru prajitura Raffaello si sunt tare curioasa ce va iesi din mana mea pentru ca la categoria prajituri stau cam prost 😛 In orice caz maine iti voi spune cum mi-a iesit si ce parere au criticii mei sotul si baietelul meu 🙂

Raspunde
Anonymous 1 martie 2011 - 21:05

carla Buna Laura am ramas cu gura cascata cind am vazut retetele tale ,sincer mie fata mea Cristina mi_a spus despre tine tINEO TOT ASA SINCER TE FELICIT

Raspunde
Monica Enulescu 17 februarie 2011 - 02:18

Ţi-am descoperit prajitura, intâmplător, fară să ştiu cine este autoarea, in urma cu doi ani.Reţeta, alături de alte câteva,cu tot cu poze, am primit-o pe mail de la o pacientă.Nu mi-a spus de unde o are, nici eu nu am insistat să aflu,era o fire mai…aparte.Mi-au placut pozele,ingredientele,mi s-a parut interesantă şi gustoasă şi am decis să o incerc.Prima ocazie n-a fost una fericita,era o pomenire a cuiva foarte drag,dar lăsând la o parte asta,prajitura a iesit perfectă,inclusiv crema in care eu am pus intăritor pentru frişcă in loc de gelatină.Tot atunci am facut-o si pe SNICKERS şi pe RIGO-JANCSI-ALIS.Au fost…perfecte,minunate…nu am cuvinte să-ti descriu ce bine mi-au iesit,ce succes nebun au avut şi ce uimiti au fost toţi cei care le-au mâncat că nu sunt cumparate…
Mâine,adică astăzi,că e trecut de miezul noptii,o voi face din nou şi pe RAFAELLO şi pe RIGO.de data asta pentru un moment foarte fericit…puiul meu implineste un anisor peste două zile.Aşa că,din curiozitate am căutat pe net după numele prăjiturii şi te-am gasit.
Prin urmare,iti multumesc din suflet pentru iniţiativa de a infiinţa blogul si pentru generozitatea cu care iţi imparţi cu noi,ceilalti,minunatele retete!
Si ma bucur nespus ca te-am descoperit!
multi pupici,Monica

Raspunde
teodora 14 februarie 2011 - 15:58

acum fac aceasta prajitura si sper sa reusec,multumesc mult ,si felicitari pt blog;E SUPER

Raspunde
Carmen 13 ianuarie 2011 - 01:43

Buna,
Am facut aceasta prajitura de Craciun, iar prietenii mei vor un bis acum. A iesit perfect si trebuie sa mentionez ca desi am 24 de ani sunt inca un copil care a inceput sa gateasca acum un an.
Felicitari pentru retete si continua sa ne bucuri cu dulciuri speciale. Eu Rafaello nu am gasit o reteta mai buna ca a ta desi am rascolit tot Internetul.
Felicitari!

Raspunde
Saloane.ro 10 ianuarie 2011 - 16:26

cat de bine arata!!!

Raspunde
Ionela 4 ianuarie 2011 - 00:27

La multi ani, Laura! Am incercat si eu prajitura putin dupa Anul Nou,desi aveam blaturile pregatite pt.Anul Nou. Nu reusisem sa iau ciocoata alba, asa ca l-am facut cu ciocolata neagra. A iesit o minunatie de crema, ciocolatoasa,nu gluma! Atat de fain s-au inmuiat baturile, nu te mai saturi de ea! Imi inchipui ca ar fi iesit si mai rafinata cu ciocolata alba, dar am timp s-o refac.Iti multumesc mult!

Raspunde
Anonymous 31 decembrie 2010 - 15:29

Am afcut-o prima oara si ma declar multumita. E delicioasa. Cred ca vo repeta reteta de ziua baietelului – o fac tort..ii pun si o vafa si La multi ani!

Raspunde
Ioana Ionescu 31 decembrie 2010 - 12:13

Slava Domnului ca am citit toate comentariile si am vazut ca trebuie pus 2 pliculete de intaritor de frisca la crema :*

A iesit absolut minunata, superba, desavarsita, cea mai gustoasa prajitura alba si pot s-o tin tot asa pana maine fara sa ma repet :))

Multumesc pentru sfat si incurajare Abby, mi-am luat inima in dinti si am comis-o. Azi, la prima ora, cam ce credeti voi ca se manca la noi in casa? 🙂 Aveti dreptul la o varianta.

Fetelor, va doresc un an nou fericit si bun si gustos.

Raspunde
Anonymous 29 decembrie 2010 - 22:43

Ioana, nici eu nu am o asa minunatie de tava, dar o folosesti pe cea normala… Eu am pus hartie de copt si cu ajutorul sotului am reusit sa scot prajitura din tava… Prajitura e destul de groasa si se tine bine, asa ca nu vei intampina probleme. Oricum e o minunatie, asa ca nu lasa ca tava sa fie o piedica! Abby

Raspunde
Ioana Ionescu 29 decembrie 2010 - 19:33

Laurici, ce ma fac cu tava? Ca nu am asa o minunatie cum ai tu 🙁 Cum mai scot eu prajitura daca o asamblez intr-o tava normala? Deabea astept s-o comit. Fi-miu bate din picioare pe langa mine si zice ca nu mai vorbeste cu mine daca nu o fac. Asa ca de maine pornesc la lupta voiniceste, dar da-mi un sfat cu tava sa ies cu fata curata. Merci frumos pentru inspiratiile delicioase 🙂

Raspunde
Gabriela 28 decembrie 2010 - 14:46

Buna, Laura! Am facut aceasta prajitura pentru masa de Craciun si a iesit absolut delicioasa. Familia mea s-a indragostit de ea. Multumesc pentru bunatatirle pe care le faci si le impartasesti cu noi. Eu iti vizitez blogul in fiecare zi pentru a vedea ce ai mai pregatit. Te-am pupat, tine-o tot asa si un an mai bun. Pupici lui Bogdi.

Raspunde
carmen 25 decembrie 2010 - 19:52

E un deliciu aceasta prajitura!
Am facut o pt masa de Craciun si a fost apreciata de toti!

Raspunde
Anonymous 5 octombrie 2010 - 22:52

buna! in primul rand vreau sa te felicit si sa iti multumesc pentru existenta acestui blog. as dori sa fac si eu un tort cu crema de la aceasta prajitura…crezi ca trebuie sa modific cantitatile sau ar fi suficienta pt un tort rotund cu diam. de 26? si inca ceva: unde pot gasi lichior de cocos? multumesc mult!

Raspunde
Laura 29 septembrie 2010 - 15:49

Of, Doamne, fetelor, Anastasia si Cris, va multumesc din suflet pentru instiintare…
M-am uitat cu o greata fenomenala la ce se petrece acolo, si da, le-am scris deja organizatorilor, dar n-am primit niciun raspuns 🙁
…nici macar la telefon nu au raspuns…

Ciupercutele nici nu le-am observat, ca mi s-a facut rau cand am vazut cate prajituri mi-au furat…
Astept sa vad ce reactie vor avea si dupa aceea voi lua o decizie.
Va pup cu mare drag, fetelor!!!
Va multumesc nespus!!!

Raspunde
cris 29 septembrie 2010 - 15:40

Una dintre concurente a pus chiar poza ta de prezentare de la prajitura raffaelo,mai penibil de atat nu se poate(http://www.gatesti-ingenios.ro/Prajitura_raffaello_),nici nu s-a obosit sa o prepare ea!
Chiar ar trebui sa le scrii organizatorilor,ti-au furat si ouale ciupercute,deja am vazut raffaelo de 3ori,kinder si cred ca mai sunt dar nu mai am timp sa ma uit!

Raspunde
Anastasia 29 septembrie 2010 - 08:05

draga Laura am vazut retetele tale furate la un concurs, merita sa cauti tu la toate paginile de concurs ca sa anunti organizatorii sa le elimine din concurs 🙁 i-mi pare rau ca nu-ti pot da acum paginile pe care le-am gasit ca nu am timp sa le caut din nou si prajitura rafaelo am vazuto la ei intra la pagina de concurs http://www.gatesti-ingenios.ro/retete_in_concurs

Raspunde
teodora 15 septembrie 2010 - 12:43

laura, o intrebare tehnica:) sa inteleg ca azi faci crema si blaturile, a doua zi le asamblezi si abia a trezi zi o poti manca? vreau sa stiu ca sa vad cum ma organizez:) multum.
teodora

Raspunde
Laura 18 iunie 2010 - 15:47

Len, sint foarte incantata ca ai ales ca primul tau tort sa poarte amprenta acestei prajituri deosebite 🙂
Ti-a iesit minunat, am vazut sectiunea 😛

Raspunde
Laura 17 iunie 2010 - 23:19

Oana, ce bine te-nteleg, hi, hi…
Mi s-a facut si mie pofta acum de ea, ca n-am mai facut-o de mult…

…tocmai ce ziceam de ciocolata de menaj 😛 …ce sa zic, nu am facut-o niciodata asa, fiindca am avut cateva nereusite cu ea, dar orice este posibil, pana la urma :))
Daca te incumeti tu, sa dai de stire 😀

Raspunde
Laura 17 iunie 2010 - 23:13

Mina draga, ma bucur tare mult ca ai incercat prajitura, insa, desigur, imi pare rau pentru crema…care in mod normal nu ar fi trebuit sa-ti iasa asa…
Ai folosit cumva ciocolata alba de menaj?! …sau poate ai lasat compozitia prea mult pe foc, fiindca altfel nu imi explic de ce s-a imbranzit…
Totusi, ma bucur ca chiar si asa, a fost savurata 🙂

Raspunde
len 7 iunie 2010 - 11:28

Merci de reteta, am incercat-o ieri si tortul a iesit tare bun 🙂

Raspunde
Oana 16 aprilie 2010 - 10:02

Imi ploua in gura numai uitandu-ma peste lista de ingrediente, nu mai zic de poze. Am totusi o intrebare: ai folosit vreodata ciocolata de menaj? Deoarece, din cauza ingredientelor ea ar trebui sa se intareasca mai tare, are grasimi cu temperatura de solidificare mai mare, pe cand milka are grasimi care s-o pastreze mai moale (cred ca nimanui nu i-ar placea sa umpere o milka si sa nu poate musca din ea).

Raspunde
mina 28 decembrie 2009 - 14:30

iti urmaresc blogul cu interes si am incercat prajitura raffaello si nu mi-a placut cum a iesit crema:(…s-a branzit dupa ce am scos-o de la frigider si am batut-o la mixer…la gust,de la toata ciocolata alba imi lasa acea limba incarcata,grasa,ca de la prea multa margarina,cu toate ca nu contine…in rest,e ok.

Raspunde
Laura 17 martie 2009 - 01:53

Da, bravo, te-ai gandit foarte bine! 😉
La prajitura asta graba strica treaba!!! 😛
…si sa stii ca oricum iti va iesi (la aspect ma refer) gustul iti va intrece toate asteptarile! 🙂
Pupici si de-abia astept sa impartasim impresii!!! :))

Raspunde
Ioana C 16 martie 2009 - 21:28

🙂 hehe multumesc mult de explicatie! In weekendul asta o sa o „construiesc” caci pana atunci nu am efectiv cand 🙁 Dar abea astept! O sa iti povestesc cum a iesit! Pupici!

Raspunde
Laura 14 martie 2009 - 23:21

Ioana draga, ai mare dreptate: e demential de buna!!! 🙂
…si ma bucur mult ca vrei sa o incerci!
Am modificat si in post la ls, care intr-adevar inseamna: lingura (mare) de supa!
Spor la treaba si multi pupici!!!
Sa-mi dai de stire cum ti-a iesit! 😉

Raspunde
Ioana C 14 martie 2009 - 21:42

Prajitura arata demential dar gustul sunt convinsa ca e si mai si!!! Eu insa am o nelamurire. Vreau sa incerc si eu sa o fac insa nu inteleg ceva… la blatul II scrie sa punem faina 2ls? Sa fie linguri sau ce anume? Sorry dar chiar nu am inteles si nu vreau sa dau gres! 🙂

Raspunde
Laura 17 ianuarie 2009 - 00:13

Brandusa draga, iti multumesc frumos pentru vizita! 🙂
Sint incantata ca vrei sa incerci minunatia!!! 😛
Sper sa mai treci pe-aici pana sambata (care de fapt, incepe peste nici o ora :D)…ca sa recitesti reteta, cu importanta-i subliniere: dupa ce tii crema la racit…peste noapte…la frigider sau chiar la congelator, adaugi un pliculet, doua de intaritor de frisca si de-abia apoi mixezi 😉
Tin pumnii sa-ti iasa perfect! …ca prestanta, caci la gust va fi asa cu siguranta! 🙂

Raspunde
Brindusa 15 ianuarie 2009 - 14:12

Laura… de cateva zile am descoperit prajitura pe blog-ul tau si pana sambata (cand o voi pregati) ma vad nevoita sa intru zilnic pe aici sa o vad, sa-mi mai treaca pofta… Arata absolut delicios… Si am vazut ca nu e greu de facut! Sa vedem ce iese sambata! Promit sa-ti spun ce isprava am facut! Pupici!

Raspunde
Laura 14 ianuarie 2009 - 23:32

Alina scumpa, ma prea-incanti cu laudele tale…dar nu pot sa zic ca imi displace!!! :)))
E o minunatie de prajitura, pe care trebuie sa o incerci!
Laura (Afrodite) a facut-o pe culi, numai ca a asezat-o la „Dulciuri” nu la „Imagini”…asa ca, iata, a trecut, din pacate, neobservata…
Ultima oara (cand m-am si hotarat s-o fac) am vazut-o la Dana (Daneza)…si cand am vazut cat de incantata s-a aratat de ea, mi-am zis ca nu poate fi decat nemaipomenita!!!
…in final dovedindu-se chiar mai mult de-atat! 😛 (dar asta probabil si fiindca mie-mi place la nebunie nuca de cocos :D)

Te pup cu drag si iti multumesc din tot sufletul pentru coronita de lauri (wow, cu asta chiar m-ai dat pe spate de emotie!!!)…pentru flori…si pentru cuvintele calde si frumoase cu care mi-ai bucurat inima!

Raspunde
Homemade by Laly 9 ianuarie 2009 - 21:47

Laura, chiar! Nici eu nu am auzit de prajitura asta si nici nu am ochit-o pe Culi. Pe langa executia de nota 10, meriti o coronita de lauri pt idee; m-au incantat Raffaello facute in casa si cu prima ocazie(festiva) am sa o incerc.
Mii de flori, meriti.

Raspunde
Laura 9 ianuarie 2009 - 20:11

Gargarita draga, sint incantata ca vrei sa o faci de ziua ta!
Eu iti urez de pe acum: La multi ani, mai ales ca de anul nou nu am apucat s-o fac! 😉
…si iti doresc sa ai succes maxim cu ea la petrecere!!!

Raspunde
Laura 9 ianuarie 2009 - 20:05

Edith draga, sa stii ca si eu am cautat-o mult si bine pe blogul Laurei si nu am dat de ea…asa ca, in final, am preluat-o de pe culi 😛
…cred ca aomis sa o treaca, am s-o anunt…

Eu am pus ochii pe ea de mult timp, insa de-abia acum am reusit s-o fac…si iata, acum ca m-am apucat, nu ma mai pot opri!!! 😀
E minunata, ce mai…si cred ca intr-o tava mai mare va iesi si mai bine! 😉
Iti urez succes de pe acum!!! :))

Raspunde
Laura 9 ianuarie 2009 - 20:00

Orange, ai pus punctul pe i! 😛
Ma bucur ca ne-am sincronizat! :))

De-abia astept s-o faci!!!

Raspunde
Laura 9 ianuarie 2009 - 19:50

Multumesc frumos, April! 🙂
Ma bucur ca ti-am starnit interesul! 😛
E taaare, taare delicioasa, intr-adevar!
Daca te incumeti sa o faci, sa stii ca sint langa tine, sa-ti ofer consultatnta! :))
Te pup!!!

Raspunde
Laura 9 ianuarie 2009 - 18:27

Buburuza draga, daca zici ca iubi tau e innebunit dupa nuca de cocos, atunci iti spun eu ca va fi extaziat!!! 😛
…si asta vine din surse sigure, adica de la mine personal :)) …caci si eu sint lesinata dupa nuca de cocos!!!
Sa-mi dai de stire daca ai avut succes! 🙂

Raspunde
Laura 9 ianuarie 2009 - 18:05

Te pup, Cata!!! Sint incantata ca iti place! 🙂

Raspunde
Laura 9 ianuarie 2009 - 18:03

Mirelaaaaa, praji asta e atat de delicioasa, incat trebuie neaparat sa o incerci! 😛
Bogdi, dupa ce ca a papat impresionant de multe bucati…a mai si fost responsabil de „colectarea’ intregii creme, care mai curgea pe langa!!! :)))
O sa le placa la nebunie fetelor…si voua! 😉

Raspunde
Laura 9 ianuarie 2009 - 17:53

Elisa, ma bucur mult ca, iata, ai aflat de minunatia asta de prajitura…precum si de faptul ca am aflat si eu la randu-mi de prajiturica ta, cu nume senzual! 😛
Daca ai timp odata, sa ne-o arati si noua! 😉

Imi place mult de tot blogul tau, asa ca e o placere pentru mine sa te vizitez 🙂
Pacat doar ca nu stau deloc bine cu timpul, ca sa pot zabovi mai mult…
Retetele naturiste pe care le-ai postat mi-au atras atentia inca de la prima mea vizita, pentru ca si eu incerc, pe cat posibil, sa pregatesc mancaruri cat mai sanatoase!
Si eu te imbratisez si iti multumesc frumos pentru toate gandurile si cuvintele frumoase la adresa mea! 🙂

Raspunde
Gargarita 9 ianuarie 2009 - 14:32

Wooow!!!!!!!Ce bine arata si cu siguranta e delicioasa!O fac de ziua mea.Multumesc pentru idee.

Raspunde
Edith 9 ianuarie 2009 - 14:02

Lauricaaa ce mi-ai faucuut? e bestiala prajitura asta, nu o vazusem la Laura inainte 🙁
Cum nu am tava dreptunghiulara cu peretii detasabili cred ca o sa o fac intr-o tava de tort mai mare…
Suuper!

Raspunde
orangepunctgreen 9 ianuarie 2009 - 09:53

Puteam sa caut o prajitura cu cocos mult si bine si cred ca nu gaseam una care sa fie asa de buna si frumoasa.

Am planuri de briose pentru azi, dar in curand o s-o incerc si pe asta 🙂

Raspunde
April 9 ianuarie 2009 - 09:32

Doamne, ce bine arata…dar cat o fi de delicioasa…imi ploua in gura….

felicitari!

Raspunde
raggio 9 ianuarie 2009 - 00:09

Arată demenţial! Tb. să fac şi eu prăjiturica asta pt. al meu bărbat, că e înnebunit după nucă de cocos! 🙂

Raspunde
Ducesa 8 ianuarie 2009 - 19:14

Ce minunatie! arata…dementiala. felicitari!

Raspunde
mirela c 8 ianuarie 2009 - 18:11

WOOW, FARA CUVINTE!ABIA ASTEPT SA O INCERC.

Raspunde
Elisu mic 8 ianuarie 2009 - 17:55

Laura…este prima data cand aud de prajitura asta si am ramas masca. Arata uimitor de bine..si vreau sa iti spun ca imi aduce aminte de ” prajitura Kiss „, nu stiu daca o stii, insa sunt sigura ca e de 100 de ori mai savuroasa.

Iti multumesc ca mi-ai vizitat pagina..ca ma incurajezi..si chiar daca de genul acesta de dulciuri „pacatos” de calorice ma ocup in deosebi la zile mari, sper sa imi vizitezi blogul in continuare si sa prepari si tu…macar una din retetele mele naturiste, bazate pe principiile unei nutritii care sa cuprinda cat mai multe cruditati vitaminizante si alte ingrediente cu o valoare nutritiva crescuta.

Te imbratisez Laura!

Raspunde
1 2 3

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.