2,5K

Astazi am pentru voi o surpriza dulce (nu foarte dulce, de fapt 😛 ), o prajitura cu visine si branza dulce facuta in tava de jena (voi o puteti face in orice alta tava).
Savuroasa, delicioasa si pe placul tuturor, mai ales a copiilor!!!!!
Iar aici: Tarta cu visine si branza dulce, aveti o alta varianta, la fel de apetisanta!!!
Ingrediente:
- 500 g visine fara samburi
- 350 g branza de vaci
- 125 ml lapte
- 100 g zahar
- 3 oua mari
- coaja rasa de lamaie
- 60 g gris
- 100 g migdale macinate fin
- pesmet, unt pentru uns tava si gratinat
Mod de preparare:
Presarati cu zahar (20 de grame din cele 100 de grame) visinele curatate de samburi si lasati-le sa stea aproximativ 20 de minute; strecurati-le apoi si taiati-le pe jumatate daca sunt prea mari.
Treceti printr-o sita fina branza de vaci si amestecati-o bine cu zaharul ramas (80 de grame), galbenusurile, laptele si coaja de lamaie rasa, pana cand obtineti o compozitie cremoasa:
Incingeti cuptorul la 180 grade C (foc potrivit).
Bateti spuma albusurile.
Adaugati in compozitia de branza grisul, migdalele macinate si albusurile spuma, amestecand usor cu o spatula pentru omogenizare:
Ungeti cu unt o forma termorezistenta (25/30 cm ) si tapetati-o cu unt si pesmet.
Umpleti forma cu jumatate din compozitia de branza si presarati deasupra visinele.
Acoperiti cu restul compozitiei si radeti deasupra 50 g unt rece:
Lasati prajitura la copt timp de cca. 50 de minute sau pana se aureste:
Si fiindca incepea sa se insereze, ceea ce insemna ca urma sa raman fara lumina naturala si, implicit, fara ultimele raze de soare si poze cat de cat faine…am taiat prajitura calda, chiar fierbinte, dar m-am bucurat nespus ca nu s-a desirat 😀
8 comentarii
Nemaipomenit de buna! Am facut-o cu capsune si, pentru ca nu sunt prea dulci, am pus deasupra fiecarei capsune putin zahar in plus. Ah, am pus 100 de grame de zahar la toata compozitia 😛 Tot nu e prea dulce 🙂
Eeei, Irina scumpa, acum chiar m-ai cucerit!!! :))
…n-am putut sa merg la culcare fara sa-ti marturisesc asta…
Iti multumesc!!!
Noapte buna si senina!
De la poza din profil și până la cel mai recent comentariu (nu mă refer doar la comentariile care îmi sunt adresate) debordezi de drăgălășenie.
Iar postările tale îți ”urlă” talentul.
Așa că nu ai nici o șansă să mă supăr pe tine :)).
Seara bună!
Te pup si eu si ma bucur ca nu te-ai suparat pe mine! 🙂
O voi încerca mai înspre toamnă.
Acum ni s-a cam luat de vișine :)).
Mulțumesc pentru răspuns!
Pupici
Oh, Irina draga, ai mare dreptate!!! …despre 3 oua e vorba, ca de-aia apare si spuma de albus pe-acolo :))
Am sa modific si in post, multumesc mult de observatie!
…si mii de scuze pentru raspunsul intarziat! 🙂
P.S. Vrei sa o incerci?! …e minunata pentru pitici! 😛
Te pup!!!
Buna! Sa inteleg ca la ingrediente trebuia sa fie 3 oua, nu 3 galbenusuri? Nu mi-e clar cate albusuri sunt necesare.
Multumesc
Esti tare draguta, Mariana, multumesc frumos pentru aprecieri 🙂
Ar trebui sa-mi pun si eu o casuta de chat dar cand ma gandesc ca uneori de-abia ajung sa va raspund voua, aici, la subiecte… :)))
Adresa mea de mail este: arualsv@gmail.com
…poate ca ajungi inaintea mea sa-mi dai de stire 🙂 …si daca nu, am sa te vizitez, din nou 🙂 …caci am intrat deja pe site-ul tau si mi-a placut mult explozia de stiri si noutati (am ramas rau de tot in urma, ha, ha)
Pentru un geaman ca mine informatia e vitala…de orice fel :))
Te pupam, eu cu Bogdi 🙂 …si astept cu interes propunerea ta!