Prajitura cu malai si cirese, fara gluten

2 comentarii

 

Anul asta, ciresii nostri ne-au rasfatat cu cele mai dulci cirese (si cu numar limitat de viermi 😀 ), asa ca am preparat rapid o prajitura cu malai si cirese, fara gluten, usor de facut si extrem de savuroasa!!! Reteta am zarit-o in mica mea carticica, numita „200 Cakes and Bakes”, pe care am primit-o cadou de la parintii mei+Raluca, la intoarcerea lor din Londra, si din care va voi mai aduce si alte minunatii dulci :))

 

Ingrediente:

  • 500 g cirese
  • 120 g unt
  • 150 g zahar (brun)
  • 3 oua
  • 75 g malai fin
  • 100 g migdale sau nuci
  • 15 g fulgi de nuca de cocos
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita praf de copt
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • cateva cirese pentru ornat (cu codite)
  • zahar pudra (50 g)

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 180 grade C (foc potrivit). Se tapeteaza cu hartie de copt o tava de aprox. 28×19 cm.

Se scot samburii din ciresele bine coapte (cu instrumentul de scos samburi). Eu am reusit sa le pozez cu cateva zile inainte, cand nu erau foarte coapte…dar totusi foaaarte gustoase!!! 😀

Pentru prajitura, se bate untul cu zaharul, intr-un bol inalt, pana cand compozitia se deschide usor la culoare (cca. 2 minute).  Se adauga apoi ouale, pe rand, si malaiul si se amesteca bine. Se adauga migdalele sau nucile macinate (pe care eu le-am pus 5 minute in cuptorul incins si de-abia dupa aceea le-am macinat la robot). Au avut o aroma incredibila! La final, se adauga fulgii de nuca de cocos, bicarbonatul+praful de copt si zeama de lamaie. Aluatul rezultat se toarna in tava pregatita si se niveleaza. Se presara deasupra ciresele. Prajitura se coace 30 de minute.

Se lasa la racit in forma:

Se pudreaza cu zahar praf (vanilat):

Se feliaza apoi in bucati potrivite, pe care le puteti orna cu cirese proaspete…cu codita 😛

 

A fost neasteptat de gustoasa!!!

 

Pentru voi, dragilor! 🙂

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

2 comentarii

Diana 20 noiembrie 2020 - 11:13

Se poate face si varianta de post, fara sa mai adaugam oua si unt?

Raspunde
Laura Sava 28 noiembrie 2020 - 13:18

Nu prea se poate, Diana, imi pare rau! Dar rasfoieste putin categoria mea cu retete de post, unde am si aceasta reteta de fursecuri fara gluten: https://www.laurasava.ro/fursecuri-vegane-fara-gluten/ …poate vei gasi acolo ceea ce cauti 🙂

Raspunde

Scrie un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.