Sunt atat de multe mancaruri cu dovlecei pe lumea asta, si toate bune 😀 , dar exista si deserturi cu aceasta minunata leguma, cum ar fi dulceata de dovlecei sau prajitura cu dovlecei pe care v-o prezint acum, si care va va uimi cu siguranta!!!!
Ingrediente:
- 2 cani faina (umplute doar pe trei sferturi)
- 1/2 cana ulei
- 1/2 cana zahar
- 3 oua mari
- 2 cani dovlecei razuiti
- 1/2 cana nuca
- 3 linguri lichior de oua sau 1 lingura zeama de lamaie/portocala
- un plic praf de copt (10 g)
- zahar pudra si stafide pentru ornat
!!! Am folosit o cana de 250 ml.
Sfat: lichiorul de oua recomandat de mine mai sus, la ingrediente, este unul „instant” 😀 Chiar ar fi pacat sa nu il folositi, pentru ca duce prajitura la un alt nivel! Cat despre ornarea prajiturii, daca va place scortisoara, amestecati zaharul pudra cu putina scortisoara si apoi pudrati bucatile de prajitura.
O prajitura super faina!!! Se face atat de usor si rapid si este surprinzator de gustoasa..asa ca va invit sa o „testati” numaidecat! :))
Mod de preparare:
Preparare aluat (ca de chec):
Bateti ouale cu zaharul, cu ajutorul mixerului, timp de 1-2 minute. Turnati uleiul in fir subtire, apoi faina amestecata cu praful de copt (cernute) si amestecati usor.
Adaugati dovleceii rasi si nuca taiata marunt cu cutitul. Eu m-am lenevit rau 😀 , si am tocat nuca la blender (nu foarte fin).
La sfarsit, adaugati lichiorul de oua sau sucul de fructe si amestecati totul foarte bine. Nu insistati insa cu amestecatul!
Coacere si ornare:
Turnati compozitia intr-o tava de aprox. 25 x 35cm, tapetata cu hartie de copt.
Puneti prajitura in cuptorul preincalzit la 180 grade C (foc potrivit) si lasati la copt cca. 25 de minute:
Cand se raceste, se taie in bucati potrivite si se pudreaza cu zahar. Se orneaza cu stafide uscate sau inmuiate 1-2 ore in rom:
Serviti, va rog 🙂
5 comentarii
Ușoară și gustoasa!!! Prima data am făcut dintr-o carte cumpărată din Lidl cu foarte mulți ani în urmă ca urmare ca aveam prea mulți dovlecei în gradina… este superba
am facut si a iesit delicioasa Bravoo
bunnn am papat si eu
Minunta combinatie !! Trebuie sa fie si gustoasa!
arata perfect aceasta prajiturica cu dovlecei!