Inghetata de post cu lapte de cocos din conserva

Am mentionat si in titlu ca in reteta de fata e vorba despre o inghetata de post cu lapte de cocos din conserva, pentru ca tipul asta de inghetata, fara frisca sau oua, nu iese bine cu lapte de cocos la cutie (ambalat ca cel de vaca), ci cu un lapte de cocos cat mai gras. Adica, la conserva 🙂 Pentru ca acolo se aduna si untul de cocos care, de obicei, se separa de laptele de cocos, unt de cocos care face ca inghetata asta simpla, dar extrem de racoritoare si gustoasa, sa nu faca ace de gheata (va face pana la urma, dar nu atat de multe! 😀 ).

Puteti incerca mai multe arome, odata ce e gata! Eu, din portia rezultata, am lasat o jumatate de compozitie alba, iar in cealalta jumatate am adaugat 1 lingura (rasa) de nes (pun poze la sfarsit), ca sa fie marmorata. Puteti sa adaugati unt de arahide sau tahini cu miere ori pudra de scortisoara. Cu dulce de leche de cocos ar fi infinit mai buna, deci aveti de unde alege!!! 😛

Iar aici: Inghetata vegana, cu lapte de cocos, aveti varianta de ciocolata, in care mai puteti adauga ciocolata rasa (neagra) sau alune prajite si tocate.

 

Ingrediente:
  • 400 ml lapte de cocos din conserva (cu continut cat mai mare de grasime)
  • 2 linguri miere (lichida, nezaharisita)
  • 2 pliculete de zahar vanilat (20 g)
 !!! Puteti folosi crema de cocos (tot la conserva): 250 ml si 200 ml lapte de cocos.
Mod de preparare:

Se scutura bine conserva cu lapte de cocos, se deschide si se toarna intr-un bol inalt. Se adauga mierea si zaharul vanilat (puteti pune mai mult zahar vanilat, daca vreti) si se amesteca bine. Compozitia rezultata se toarna intr-un recipient de plastic si se pune in congelator pentru cca. 3 ore.

Se scoate apoi inghetata de la rece si se sparg acele de gheata cu mixerul vertical sau clasic. Se pune din nou in congelator pana cand ingheata (inca vreo 2-3 ore). Cand e gata, se portioneaza pe farfurii „tapetate” cu cuburi de gheata (aveti grija ca se topeste repede!)

Se poate orna cu fulgi cu cocos, uscati, sau proaspat razuiti dintr-un miez de nuca de cocos. E foarte buna, mai ales ca e de post! 🙂

 

Aici e portia marmorata, cu nes:

Tare bune amandoua!!!