2,3K
Inghetata de fistic fost mereu pe placul meu :P, dar acum, in combinatie cu acest sos delicios de piersici, m-a cucerit definitiv!!!!
Ingrediente:
Pentru inghetata de fistic:
– 1 baton de vanilie
– 125 ml. smantana dulce pentru frisca
– 250 ml. lapte
– 5 galbenusuri
– 100 g. zahar
– 50 g. fistic crud, fara sare
Pentru sosul de piersici:
– 250 ml. vin alb
– 80 g. zahar
– sucul de la 1/2 lamaie
– 2 piersici potrivite, bine coapte
Mod de preparare:
Se cresteaza pe lungime batonul de vanilie si se scoate miezul cu cutitul. Se pun intr-o oala frisca, laptele si jumatate din cantitatea de miez de vanilie si se dau in fiert. Se bat 4 galbenusuri cu 100 g. zahar. In crema de galbenusuri se inglobeaza laptele clocotit:
Se toarna apoi totul la loc in oala si se lasa sa se ingroase la foc slab:
Se strecoara si se lasa sa se racoreasca:
Se piseaza 1/2 din cantitatea de fistic si se inglobeaza in crema:
Crema se toarna, apoi, intr-un vas plat si se da la frigider 5 ore:
5 comentarii
uauuuuuuu, absolut grozava !!!! acum am papat-o si nu ne mai tace gura laudand-o :)))
multumesc f mult ptr reteta.
Miha, ma bucur mult ca ai incercat-o 🙂
Am vazut-o deja la tine pe blog, intr-o prezentare…foarte apetisanta!
Ai facut alegerea perfecta… in legatura cu musafirii 😛
Te pup!!!
laura acum am pus la congelator inghetata cu fistic pt maine,am musafiri si m-am gandit sa-i surprind cu ceva special.
abia astept sa mai scrii si alte bunatati in blog.
te pup si vacanta placuta in continuare lui bogdi.
Meda, ma bucur mult ca m-ai gasit 😛 …si ca iti plac retetele mele!
Sper sa vin cu noutati cat de curand…adica prin septembrie, cand o fi Bogdi la gradi… 😀
Te pup si te mai astept pe la mine!
Mai, delicioase retetele tale, …si iti multumesc pt.pozele atasate retetelor…pt mine sunt de un real ajutor…imi pare rau ca nu te-am descoperit mai de mult.
Sporla treaba!