Inghetata de fistic

5 comentarii

Inghetata de fistic  fost mereu pe placul meu :P, dar acum, in combinatie cu acest sos delicios de piersici, m-a cucerit definitiv!!!!
Ingrediente:
Pentru inghetata de fistic:
– 1 baton de vanilie
– 125 ml. smantana dulce pentru frisca
– 250 ml. lapte
– 5 galbenusuri
– 100 g. zahar
– 50 g. fistic crud, fara sare
Pentru  sosul de piersici:

– 250 ml. vin alb

– 80 g. zahar

– sucul de la 1/2 lamaie

– 2 piersici potrivite, bine coapte

Mod de preparare:

Se cresteaza pe lungime batonul de vanilie si se scoate miezul cu cutitul. Se pun intr-o oala frisca, laptele si jumatate din cantitatea de miez de vanilie si se dau in fiert. Se bat 4 galbenusuri cu 100 g. zahar. In crema de galbenusuri se inglobeaza laptele clocotit:

Se toarna apoi totul la loc in oala si se lasa sa se ingroase la foc slab:

Se strecoara si se lasa sa se racoreasca:

Se piseaza 1/2 din cantitatea de fistic si se inglobeaza in crema:

Asa arata la final:

Crema se toarna, apoi, intr-un vas plat si se da la frigider 5 ore:

Intr-o oala se da in fiert vinul cu 80 g. de zahar, suc de lamaie si restul de miez de vanilie. Piersicile se plonjeaza in apa fierbinte si se decojesc:

Se taie jumatati si se golesc de samburi. Se dau intr-un fiert, in sirop si se lasa apoi sa se raceasca:
Pentru sos, se bate in bain-marie galbenusul ramas cu 100 ml. sirop.

Pe fiecare farfurioara se aseaza cate o jumatate de piersica, putin sos si o bila de inghetata:

Se orneaza cu restul de fistic, eventual cu baton de vanilie si zahar pudra:

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

5 comentarii

Nico 27 martie 2014 - 23:41

uauuuuuuu, absolut grozava !!!! acum am papat-o si nu ne mai tace gura laudand-o :)))
multumesc f mult ptr reteta.

Raspunde
Laura 18 august 2008 - 14:32

Miha, ma bucur mult ca ai incercat-o 🙂
Am vazut-o deja la tine pe blog, intr-o prezentare…foarte apetisanta!

Ai facut alegerea perfecta… in legatura cu musafirii 😛
Te pup!!!

Raspunde
mihaela 13 august 2008 - 15:29

laura acum am pus la congelator inghetata cu fistic pt maine,am musafiri si m-am gandit sa-i surprind cu ceva special.
abia astept sa mai scrii si alte bunatati in blog.
te pup si vacanta placuta in continuare lui bogdi.

Raspunde
Laura 8 august 2008 - 02:11

Meda, ma bucur mult ca m-ai gasit 😛 …si ca iti plac retetele mele!
Sper sa vin cu noutati cat de curand…adica prin septembrie, cand o fi Bogdi la gradi… 😀
Te pup si te mai astept pe la mine!

Raspunde
Meda 11 iulie 2008 - 19:55

Mai, delicioase retetele tale, …si iti multumesc pt.pozele atasate retetelor…pt mine sunt de un real ajutor…imi pare rau ca nu te-am descoperit mai de mult.
Sporla treaba!

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.