Flori de ananas

13 comentarii

Fetelor, astazi am pentru voi o surpriza dulce, niste flori de ananas din foitaj de casa, niste „flori” mai speciale, duci si frumoase, cum sunteti fiecare dintre voi, prietene dragi! 🙂

Testate de mine, de doua ori deja: o tura cu ananas si una cu rondele de mere, si muuulta scortisoara. Ambele variante, absolut de vis!!!!!

Le-am facut cu gandul la voi, la cat de mult ma indragiti (si eu va iubesc!!!), asa ca sper din tot sufletul sa va placa!

Varianta rapida si muuult mai usoara a acestei retete e cea cu aluat de foitaj de cumparat.

La multi ani, va pup dulce!!!!!!!!

 

Ingrediente pentru cca. 8 „flori” 🙂

Aluat de foitaj de post:
  • 200 g margarina
  • 40 ml ulei
  • 400 g faina
  • un praf de sare
  • 150 ml apa
Pentru florile de ananas:
  • 1 cutie de ananas (rondele)
  • 8 linguri zahar (optional)
  • visine confiate sau zmeura ori capsuni din dulceata

 

Mod de preparare:

Prima data vom face aluatul de tip foitaj, care va trebui sa stea la frigider ceva timp.

Astfel, amestecam margarina cu 50 g faina pana obtinem o pasta de consistenta unei ciulamale, ceva in genul asta:

Pasta de margarina se imparte apoi in 4.

Intr-un alt vas, punem restul de 350 g faina, peste care adaugam uleiul; amestecam usor.
In continuare, facem in mijloc o gropita in care se toarna apa si praful de sare (cat luati cu trei degete). Framantam totul bine, dupa care impartim aluatul in doua bile.

Intindem o foaie, pe o planseta infainata, si o ungem cu o parte din pasta de margarina:

Aluatul se pliaza in patru, ca un plic 😛

Procedam la fel si cu cealalta bila de aluat, folosind, bineinteles, inca o portie de pasta de margarina din cele 4 (va vor ramane doar 2, pe care le vom utiliza mai apoi):

„Plicurile” de aluat se pun in frigider pentru cca. 10-15 minute.

Intindem apoi, din nou, fiecare bucata de aluat si le ungem cu cate o portie de pasta de margarina (cele 2 ramase). Punem din nou la rece, pentru tot atata timp.

Urmeaza sa incingem cuptorul la 180 grade C (foc potrivit) si sa tapetam o tava cu hartie de copt.

 

La final, intindem fiecare bucata de aluat si o taiem in patrate mai maricele:

Pe fiecare patrat asezam cate o felie de ananas (puneti feliile de ananas din timp la scurs).
Eu am presarat o lingura de zahar in centrul fiecarui patrat, pentru ca, dupa cum stiti, apreciem mult un desert…dulce 😀
Taiem aluatul de pe margine in fasii groase de cca. 1 cm (n-am stat sa le masor, evident 😛 )

…pana arata asa:

Adunam apoi fasiile in mijlocul rondelei de ananas, in asa fel incat sa rezulte o floare 🙂
…o fasie da, una nu…si tot asa:

Fasiile ramase se taie la baza si se refolosesc:

Pe urma, apasam bine in centrul „florii” de ananas pentru ca fasiile sa nu se desfaca.
Punem in mijloc cate o visina, zmeura, capsuna…ce-aveti la indemana :))

Asezam „florile” in tava tapetata cu hartie de copt (daca nu aveti hartie de copt, le puteti aseza direct in tava, dar nu ungeti tava cu grasime!)

Le lasam la copt pentru cca. 25 de minute:

Florile mele gata!!!

Detaliu:

Un pic pudrate cu zahar, pentru a fi savurate cu si mai mare pofta 🙂
Pentru voi, prietenele mele dragi, din toata inima!!!!!!

Sfat: Daca nu tineti post, inlocuiti margarina cu unt.
O idee la fel de interesanta, si delicioasa 😀 , gasiti aici: Briose rasturnate cu ananas
image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

13 comentarii

Anonymous 1 iunie 2012 - 12:59

Crezi ca merg si cu ananas crud? multumesc, Raluca

Raspunde
Daniela 9 martie 2012 - 16:42

Draga Laura, Te urmaresc cu mare placere, de o buna perioada. Le-am spus despre tine, cu mare incantare, prietenilor mei. E foarte frumos, tot ceea ce faci. Mi-e tare drag de tine. Nu ti-am scris pana acum, dar m-am gandit de multe ori ce minunatii faci, ce locuri frumoase vizitezi, ce frumos povestesti despre ai tai. Acum, in prag de primavara, iti trimit, de-a binelea, gandurile mele bune. Si un martisor. http://danaolteteanu.blogspot.com/2012/03/ravioli-cu-spanac.html
Fie sa te bucuri de o primavara frumoasa, cu toti cei ce te indragesc si iti sunt dragi!

Raspunde
Anonymous 9 martie 2012 - 00:12

La multi ani !!!!
Multumim pentru floricele, arata super, ca de obicei …
Iti dorim o primavara minunata, o meriti pe deplin!
Pupici la toata lumea!
Alina si Gabi

Raspunde
The Wandering Oltean 8 martie 2012 - 23:26

Frumoase pozele (ultima poza din post e superba), delicioasa prajitura !

La multi ani!

Raspunde
Timea 8 martie 2012 - 23:08

Sunt superbe floricelele tale! La multi ani!

Raspunde
Mare Maria 8 martie 2012 - 22:23

Sunt senzationale floricelele tale, iti multumim frumos!!!!!!!Iar pentru aceasta zi iti doresc atat tie cat si mamei tale un calduros La multi ani!!!!!

Raspunde
Lucia 8 martie 2012 - 22:13

Buon compleanno! E’ un dolce meraviglioso 🙂

Raspunde
Anonymous 8 martie 2012 - 22:10

Draga Laura,
Esti o gospodina desavarsita! E o placere sa-ti vizitez blogul.O primavara vesnica in suflet si sa fii si tu iubita!!

MIHAELA

Raspunde
Simona 8 martie 2012 - 20:22

La Multi ani!!! O primavara frumoasa, plina de bucurie si iubire!
Foarte frumoase floricelele! Pupici

Raspunde
adnia 8 martie 2012 - 18:11

pana sa citesc pontul final, si eu ma gandeam la aluatul de foietaj:))
o primavara frumoasa!

Raspunde
Patricia 8 martie 2012 - 17:23

Tare apetisante aceste floricele.Aluatul este pe gustul meu.Pozele sunt, ca de obicei atat de atragatoare.Cu ce aparat iti imortalizezi operele?

Raspunde
Cllauddya 8 martie 2012 - 14:21

Buna..arata atat de bine aceste flori…Felicitari! Doresc sa te intreb ce fel de foietaj?

Raspunde
Anda 8 martie 2012 - 12:58

La multi ani!!!…… .Sa fi sanatoasa si sa ne bucuri ca intotdeauna cu retetele tale minunate.O primavara frumoasa si calda.

Raspunde

Scrie un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.