8,4K

O crema nemaipomenit de gustoasa si aromata aceasta crema la pahar cu piscoturi si zmeura…un fel de tiramisu cu fructe, numai ca e la pahar 🙂 O puteti incerca si cu coacaze rosii sau capsuni, ori visine, cum va place!!!
Va fi delicioasa, orice alegere veti face 😀
Iar daca va place ciocolata, puteti incerca si aceasta varianta, la fel de spectaculoasa: Crema la pahar cu lichior de oua si zmeura
Ingrediente pentu 4 portii:
- 500 g zmeura
- 4 linguri zahar pudra
- 3 linguri zmeurata
- 2 oua mari
- 250 g mascarpone sau branza dulce de vaci
- 100 ml smantana pentru frisca
- 4 piscoturi
Si lui Bogdi i-a placut foooarte mult!!! Si-a lasat pana si masinutele pe pervaz ca sa se bucure de acest desert delicios :))

Mod de preparare:
Zmeura se curata si se amesteca cu 2 linguri zahar pudra si cu zmeurata (eu am pus visinata, ca am litri intregi in casa 😀 )


Se separa ouale. Galbenusurile se bat cu 2 linguri zahar pudra. Se adauga mascarpone, lingura cu lingura si se omogenizeaza:

Daca nu va surade ideea de oua crude in mancare, puneti la bain-marie galbenusurile cu zaharul si o lingura lapte (sau chiar ouale intregi, cu tot cu albusuri) si lasati „la fiert” cca. 5-8 minute.
Se bat albusurile, la care eu am mai adaugat 2 pliculete de zahar vanilat:

…si frisca:

Ambele se inglobeaza, pe rand, in crema:

Se sfarama piscoturile:

In pahare inalte de desert se aseaza straturi alternative de crema, zmeura si piscoturi sfaramate:


Se incheie cu un strat de fructe rosii.
Se pastreaza la frigider pana in momentul consumarii (cu cat le lasam mai mult -cu atat mai bine, pentru ca piscoturile sa apuce sa se inmoaie iar aromele sa faca cunostinta 😀 )
Se pastreaza la frigider pana in momentul consumarii (cu cat le lasam mai mult -cu atat mai bine, pentru ca piscoturile sa apuce sa se inmoaie iar aromele sa faca cunostinta 😀 )
Inainte de a fi adus la masa, desertul se poate garnisi cu frunzulite de menta.
Poza finala, nu prea dichisita… nu aveam nici frunze de menta si n-am mai apucat sa le fac nici macar un mot de frisca 🙂 …dar, in final, nici n-a contat, caci dupa nici jumatate de ora de stat la frigider (mai mult n-am rezistat) …ne-am delectat cu cea mai buna crema din lume, cu un gust divin!
Fara nici o exagerare! Cipi deja m-a intrebat cand mai fac o portie :))
Fara nici o exagerare! Cipi deja m-a intrebat cand mai fac o portie :))



13 comentarii
Mary, scumpa mea, esti o prietena de nadejde, iti multumesc din suflet pentru semnalarea furtului.
I-am scris deja un mesaj si daca nu le va sterge (mi-a furat o gramada!!!!!!!!!) am sa o/il raportez echipei blogger.
E incredibil cat de josnici pot fi unii dintre (s-ar zice) semenii nostri…
Te pup dulce pentru reusitele culinare si te-astept cu drag sa revii pe blog pentru inspiratie si impartasit impresii 🙂
Multumesc mult de mesaj!
Laura iti vizitez blogul de mult timp, deoarece apreciez retetele si pozele facute de tine.
Tocmai datorita stilului tau unic de a face poze te-am descoperit plagiata pe un blog plin de retete furate.Imi pare rau ca primul comentariu pe blogul tau e de acest gen insa ma infurie nedreptatea.
Multumesc mult pentru reteta de saviecuta si de saratele cu cascaval, retete care le repet ori de cate ori am ocazia.
Pe blogul respectiv sunt mai multe retete copiate cu tot cu poze de blogul tau.
http://reteteculinaresavuroase.blogspot.com/2010/03/crema-la-pahar-cu-zmeura.html
Mary
Draga mea Lore, iti multumesc mult pentru invitatie…dar din pacate eu de-abia ma descurc cu blogul meu 😀
Sint mai mult decat sigura ca am reusit sa supar multa lume cu aparenta mea indiferenta vis-a-vis de mesaje 🙁
…iata, exemplul cel mai concret: de-abia acum am ajuns sa iti raspund si tie la mesaj, desi mi l-ai trimis inca din aprilie!!!
…sint intr-o criza maxima de timp…
Cu scuzele de rigoare, iti doresc mult succes pe toate planurile…si sa stii ca te urmaresc pe Nutrielle, ori de cate ori am ocazia…cu mare placere 🙂
Mii de pupici!
Ups, am trimis din greseala comentariul inainte de a include invitatia.
Te invit pe Nutrielle, o comunitate de nutritie in care cu totii contribuim ca sa aflam cat mai multe despre acest subiect (retete, informatii nutritionale, diete, experimente culinare). Ca in cazul oricarei comunitati, cu cat suntem mai multi membri, sumtem mai multi care contribuim si aflam mai multe. Adresa este http://www.nutrielle.com/ro/
Sper sa ne revedem acolo cat de curand :)!
Te pup!
Buna Laura! Tot eu te deranjez 🙁
Din nou folosesc comentariul pentru ca ti-am trimis la adresa de email pe care o ai acum afisata la profil o felicitare de Pasti si o invitatie.
Le felicitare nu mi-a aparut confirmarea ca ai fi primit-o si banuiesc ca aceeasi soarta a avut si invitatia asa ca o voi repeta aici.
Clar ne vedem! 😛
…la un schimb de retete! 😀
Multumesc Laura!
Da, gogosii sunt intr-adevar deliciosi, din 33 de bucati nu a mai ramas nici unul :)) si asta pare de necrezut pt urechile greutatii mele corporale 😀
Sunt foarte bucuroasa ca ma adaugi si tu pe blogul tau!
Atentie: pupici din directia sud-est :)) si ne mai vedem pe bloguri ca si pana acum!
Draga Lore, te-am si vizitat deja 😛 …si mi-a placut mult si ce am vazut (gogosi-yummy 😀 )…cat si faptul ca ai nervi sa-ti traduci retetele in engleza :))
Sint incantata ca vrei sa ma pui la blogroll si asta am sa fac si eu: am sa trec listutei chiar acum 🙂
Te pup si spor la bloggereala!!! :))
Laura pot sa te adaug la blog roll-ul meu?
Imi cer scuze pentru ca las aceasta rugaminte sub forma unui comentariu insa nu am gasit vreo adresa de email pe profilul tau de blogger.
Ai putea sa-mi trimiti raspunsul tau pe adresa de email pe care am folosit-o pentru a scrie acest comentariu? Pot si eu sa ma intorc pentru a vedea raspunsul. Sa fie cum preferi tu.
Iti doresc o dupa-amiaza placuta!
Draga Lore, ma bucura mult ce-mi spui!
Te astept cu drag, oricand…chiar daca majoritatea retetelor mele sint dulci :)) …poate reusesc sa te corup, intr-un final… 🙂
Sa stii ca iti vizitez blogul cel putin o data pe saptamana sa vad ce nou a mai aparut :). Pot sa recunosc ca despre existenta blatului de biscuiti tot de la tine am aflat, asta spre rusinea mea de gospodina nedulcegareasca. Din pacate deserturile nu sunt punctul meu forte.
Din moment ce revin inseamna ca faci o treaba f buna :D, felicitari din nou si MULTUMESC!
Esti tare draguta, Lore! 🙂
Mersi de compliment!
Ma bucur ca iti place crema, e delicioasa, intr-adevar…si daca-mi spui cand e ziua ta, poate primesti si tu o portie :))
Te pup!
Dupa reteta si pozele astea vreau si eu o zi de nastere cat mai rapid :).
Felicitari! Arata f bine.