Print Friendly
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.5/5 (2 votes cast)

Am facut clafoutis prin 2007 pentru prima oara si ne-a placut la nebunie!!! Dar ce sa nu-ti placa?! E o clatita mare si dulce cu fructe, care se face usor, rapid, si ti se topeste-n gura :D. Nu de pufoasa ce e, ci de gustoasa!!! Nici acum n-am prins-o in varianta ei originala, cu cirese adica, dar cum visinele noastre spaniole au fost atat de mari, coapte si dulci anul asta, am facut un clafoutis cu visine la fel de gustos ca si originalul.

Acesta este ultimul desert cu visine proaspete de anul asta, asa ca sper ca il veti incerca :))

 

Ingrediente:

– 500 g. visine

– 4 oua

– 100 g. zahar

– 100 g. faina

– 220 ml. lapte

 

In plus:

– 2 linguri unt (pentru uns tava) si o lingura pesmet

 

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la 180 grade C. (foc potrivit).

Se spala visinele, se scot samburii cu aparatul special, pe care il puteti vedea aici: Prajitura ieftina cu visine. Daca nu-l aveti, nu-i nimic, ii puteti scoate si cu mana 🙂

Se unge cu unt o forma de tarta (diam. 26 sau 28 cm). Se presara uniform pesmetul. Se repartizeaza inauntru visinele.

Pentru aluat, se bat ouale cu zaharul pana se spumeaza. Se inglobeaza faina cernuta; se toarna laptele si se amesteca usor cu o spatula. Se toarna aluatul (nu va speriati daca aluatul e fluid, asa trebuie sa fie!) deasupra visinelor din tava si se da la cuptor pentru cca. 30 de minute. Primele 20 de minute la 180 grade C (foc potrivit) iar urmatoarele 10 la foc mai mic (170 grade C).

Clafoutis cu visine!!!!!!!

 

Serviti, va rog 😛

 

Tags:

One Pingback/Trackback