Print Friendly
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Dragilor, n-am mai facut o prajitura de-un secol (ei, am facut, dar numai  remake-uri :D) si stiu ca vi se pare chiar ciudat, dar stau atat de rau la capitolul mancare incat ma simt obligata sa va mai aduc si altceva in afara de dulciuri. Cum ar fi aceste crochete de curcan pe care le puteti face la cuptor sau la tigaie. Deloc greu de facut si impresionant de delicioase :)))

 

Ingrediente pentru cca. 24 de bucati:

Pentru crochete:

– 650-700 g. piept de curcan

– 2 felii de paine inmuiate in lapte

– 1 ou mare

– sare, piper dupa gust

– 1 lingurita boia dulce de ardei

– 1 lingurita praf de usturoi sau 2, 3 catei de usturoi zdrobiti

– verdeata tocata (optional)

 

Pentru crusta crocanta:

– 100 g. faina

– 2 oua mici

– 150 g. fulgi de porumb sfaramati

– 150 g. cascaval ras

 

Mod de preparare:

Se da pieptul de curcan prin masina de tocat carne iar la sfarsit se adauga painea inmuiata in lapte si bine stoarsa. In felul asta nimic nu se risipeste :P.  Se adauga oul in compozitie si se amesteca totul foarte bine. Se condimenteaza cu sare, piper, boia si usturoi (si verdeata, daca va place) si se framanta bine cu mainile (sau cu robotul). Se tine la frigider pana se incinge cuptorul la 180 grade C, adica la foc potrivit.

Se tapeteaza o forma mare (tava de la aragaz e perfecta) cu hartie de copt.

Se formeaza crochete cu mainile ude:

Se dau apoi prin faina, oua batute (cu un praf de sare) si prin amestecul de cascaval si fulgi de porumb sfaramati (puteti trece cu sucitorul peste punga sau ii puteti zdrobi, nu foarte fin, la robot). Neaparat in ordinea asta!!!

Se aseaza in tava:

Se coc cca. 30 de minute:

Se servesc cu garnitura de mazare sau orice altceva va pica bine 😀

Foarte gustoase, dar trebuie sa recunosc ca portia prajita s-a bucurat de un mai maaaare succes!!! 😛

Va urez s-aveti pofta, orice varianta alegeti!!!!!!!!!

 

Sfat: daca vreti sa obtineti o crusta si mai crocanta, dati crochetele inca o data printr-un ou batut si amestecul de cascaval si fulgi de porumb.

Tags: