Print Friendly
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (2 votes cast)

 

 

De tufele mele de coacaz, sau de agrise, cred ca deja v-ati saturat :D, dar nu ma pot abtine sa nu va arat cat de frumos s-au imbinat aceste fructe mici si acrisoare intr-o minunatie, nu foarte dulce, numita simplu: Prajitura cu coacaze negre si agrise 🙂

O puteti incerca si cu alte fructe, desigur, dar sa nu fie foarte dulci!!!

 

Ingrediente:

 

Pentru aluat:

– 200 g. unt

– 4 galbenusuri

– 2 oua intregi

– 150 g. zahar

– 300 g. faina

– 2 lingurite praf de copt

– 6 linguri lapte

– coaja rasa de lamaie

 

Pentru umplutura:

– 300 g. coacaze negre si agrise

 

Pentru bezeaua cu nuci:

– 4 albusuri

– 100 g. zahar

– 1 lingurita suc de lamaie

– 100 g. migdale macinate sau nuci

 

Minunatele fructe din minunata noastra gradina 😛

Agrisele:

Si coacazele negre:

 

Mod de preparare:

Se topeste untul. Galbenusurile, ouale si zaharul se bat spuma. Se adauga untul topit si laptele caldut, amestecand continuu. Se omogenizeaza faina cernuta impreuna cu praful de copt si se adauga coaja rasa de lamaie.

Se incinge cuptorul la 180 grade C (foc potrivit). Aluatul se aseaza intr-o tava de aprox. 25 x 35cm, tapetata cu hartie de copt. Se spala fructele si se scot coditele. Cu o furculita totul devine mult mai usor. Priviti: Tort cu blat de nuci si coacaze 😉

Se repartizeaza fructele deasupra aluatului, cat mai uniform.  Prajitura se coace cca. 25 de minute.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bate pana se obtine o bezea tare. Se adauga sucul de lamaie si migdalele sau nucile macinate. Aceasta compozitie se toarna peste prajitura si se niveleaza. Se mai coace cca. 15 minute, dupa care se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Prajitura se serveste rece, taiata in bucati potrivite:

 

Tags:
  • Pingback: Prajitura cu agrise si firimituri | Retete culinare cu Laura Sava()

  • deliadediu

    Laura am facut prajitura, este foarte buna, o recomand. Eu deasupra am presarat migdale macinate ca sa fie mai crocanta.

  • geta

    Draga Laura,

    as vrea sa fac prajitura asta ca arata foarte bine, dar ceva mi-e neclar 🙂 . cum topesti untul? si cand il incorporezi, inainte a adauga faina?

One Pingback/Trackback