Print Friendly
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)

 

 

Prieteni dragi, cu aceasta postare imi iau la revedere de la voi, dar nu pentru mult timp, ci doar pentru cateva zile. Cateva zile pliiiiiiine cu soare (sper :P) si valuri inspumate!!!. Plecam la mare, in Grecia, dar n-o sa va uit. O sa va trimit toata caldura, veselia si aromele Greciei!!! O sa va port in ganduri, si inot, pana dupa geamandura :D. Pana ma intorc, va las in compania acestui tort cu blat de nuca si fructe de padure, aromat si cremos. Va imbratisez cu drag si va urez o vara, nu excesiv de calda, cu muuulta inghetata si povestiri tarzii in noapte. Ramaneti sanatosi si plini de bucurie 🙂

 

Ingrediente:

 

Pentru blat:

– 4 oua

– 4 linguri apa fierbinte

– 100 g. zahar

– 150 g. nuci macinate sau alune

– 50 g. faina

– 1 plic praf de copt (10 g.)

 

Pentru crema:

– 800 g. branza dulce de vaci

– 150 g. zahar pudra

– 80 ml. lapte

– sucul de la o lamaie

– 5 g. gelatina

– 200 ml. smantana dulce pentru frisca sau frisca lichida

 

In plus:

– 500 g. fructe de padure asortate

 

Mod de preparare:

Cuptorul se incinge la 175 grade C (foc potrivit). Se separa ouale; galbenusurile se bat cu zahar si apoi cu apa fierbinte. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se amesteca faina cu alunele sau nucile macinate si praful de copt. Se inglobeaza in compozitia de galbenusuri, impreuna cu albusul batut (ar fi indicat sa folositi o spatula/lingura de lemn). Aluatul se introduce intr-o forma de tort cu diam. de 24 cm, tapetata cu hartie de copt, si se coace 20-25 de minute. Cand e gata, se scoate si se lasa sa se raceasca.

Se amesteca branza dulce cu zaharul pudra cu ajutorul mixerului de mana (vertical). Daca nu aveti, treceti branza prin sita. Se adauga lapte si suc de lamaie si se amesteca totul foarte bine. Se pune gelatina la inmuiat in apa rece timp de 5 minute. Se scurge apoi si se topeste la microunde sau la bain-marie. Nu o lasati decat cateva secunde, pana se lichefiaza, pentru ca altfel isi pierde calitatile de inchegare. In niciun caz nu o lasati sa fiarba, sa dea in clocot! Se lasa 1-2 minute sa se racoreasca, dupa care se adauga in crema de branza. Se bate frisca, nu foarte tare, si se inglobeaza in crema.

Blatul se taie pe doua nivele. Blatul inferior se inconjoara cu inelul detasabil; se aseaza jumatate de crema si deasupra al doilea blat. Se aseaza apoi restul de crema. Se da tortul la rece cel putin 3 ore. Daca aveti timp, lasati-l mai mult pentru ca aromele sa se imprieteneasca mai bine 😛

Se curata fructele de padure si se repartizeaza peste stratul de crema, dupa fantezie 🙂

Racoritor si delicios!!!!

Va pup dulce pe toti!!!!!!!!!!!! Ne revedem peste vreo doua saptamani 🙂

 

Sfat: Gelatina nu e obligatorie. Mai ales daca aveti o branza grasa si deloc zemoasa 😉

Tags:
  • Eater.ro

    O reteta delicioasa…