Fursecuri „Fulgi de zapada”

12 comentarii

 

 

Fursecuri Fulgi de zapada, cu unt, pentru cei mici…dar si pentru cei mari! 🙂

Dragii mei, vine Craciunul, vin sarbatorile!!! Anul asta, zapada ne-a acoperit atat de frumos gradina incat m-a inspirat sa creez aceste fursecuri „fulgi de zapada” in cinstea ei. Si a lui Bogdi, care dac-ar putea ar si dormi-n troienele de zapada din curte 😀

Nu va necajiti daca nu aveti forma speciala de fulg de nea. Puteti sa folosti o forma simpla de stea. Maine va aduc si varianta asta, cu cacao, si-apoi va veti putea bucura de cati fulgi de zapada doriti :))

 

Ingrediente pentru cca. 40 de bucati:

  • 150 g unt
  • 100 g faina
  • 100 g amidon
  • 80 g zahar pudra
  • un ou mare
  • 4 linguri lapte
  • 80-100 g ciocolata alba pentru ornat

 

Mod de preparare:

Preparare aluat de fursecuri:

Amestecati cu mixerul untul moale, lasat din timp la temperatura camerei, cu zaharul, oul intreg si laptele.

Separat, amestecati faina cu amidonul; adaugati repede in aluat si amestecati doar pana la omogenizare. Framantati apoi aluatul cu mainile reci (caldura nu-i prieste aluatului asta) si formati o bila care se inveleste intr-o folie.

Tineti aluatul cel putin o ora la frigider, desi ideal ar fi sa il lasati mult mai mult, chiar peste noapte. Cu cat sta mai mult la rece, cu atat devine mai fraged.

Coacere:

Incalziti cuptorul la foc potrivit (180 grade C) si tapetati o tava mare, de fursecuri, cu hartie de copt.

Intindeti apoi aluatul, nu foarte subtire, pe o suprafata presarata cu faina si stantati cu o forma de fulg de nea (data cand si cand prin faina):

Fursecurile se coc cca. 8-10 minute:

Le puteti face si cu o saptamana inainte de Craciun, adica cam de pe-acum 😛 …vor fi si mai fragede si aromate (le pastrati in cutii, langa o felie de mar sau o coaja de portocala).

Cei mai frumosi „fulgi de zapada” sunt pentru voi 🙂

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

12 comentarii

Apostol Violeta 18 septembrie 2016 - 12:53

Buna,
am facut si eu reteta de biscuiti,si au iesit deliciosi! Ii plac mult fetitei mele si ii fac fara a avea o ocazie anume.
Intrebarea mea pentru tine era daca pot tine aluatul mai multe zile in frigider..si cam cate ? 🙂
Multumesc

Raspunde
Laura Sava 20 septembrie 2016 - 09:25

Violeta draga, ma bucur tare mult ca ii savurati cu atata pofta! 🙂
Aluatul poate fi tinut la frigider 2-3 zile (la congelator poate sta chiar si mai mult), dar sa fie neaparat infoliat.
Cand vrei sa-i pregatesti, insa, va trebui sa lasi aluatul la temperatura camerei vreo 30 de minute sau o ora, ca sa se dezmorteasca un pic. In felul asta il vei putea intinde usor.
Pupici multi micutei tale si tie!!! <3

Raspunde
mihaela 15 ianuarie 2013 - 15:51

Delicioase !

Raspunde
Timea Ioo 15 decembrie 2012 - 01:37

Minunat arata! Imi place mult forma, nu am vazut inca asa steluta frumoasa! Pup

Raspunde
Alina Mateescu 16 decembrie 2012 - 10:28

ai copii

printre jucariile lor poate gasesti ceva ….(nu-mi merge pe tst semnul intrebarii)

Raspunde
dana 14 decembrie 2012 - 22:39

Multumesc Laura ca ne dai idei superbe.

Raspunde
raluka 14 decembrie 2012 - 18:53

super!de unde ai forma?

Raspunde
disqus_2zAZ3kOPfX 14 decembrie 2012 - 18:21

Draga mea Laura,nu mi-ai spus cum faci glazura asa de frumos!!

Raspunde
Lucia Morogan 14 decembrie 2012 - 12:55

daca nu am amidon ce pot pune in loc? Sunt minunati 😉

Raspunde
Laura Sava 14 decembrie 2012 - 13:08

Lucia, iti multumesc frumos!!! Nu-i nimic daca nu ai amidon, pune tot faina, dar nu chiar 100 g. ci 60-80 g.

Raspunde
Anca 14 decembrie 2012 - 12:20

Sunt absolut superbe!

Raspunde
Laura Sava 14 decembrie 2012 - 13:07

Ma bucur mult de tot ca-ti plac, Anca 🙂

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.