
Fursecuri Fulgi de zapada, cu unt, pentru cei mici…dar si pentru cei mari! 🙂
Dragii mei, vine Craciunul, vin sarbatorile!!! Anul asta, zapada ne-a acoperit atat de frumos gradina incat m-a inspirat sa creez aceste fursecuri „fulgi de zapada” in cinstea ei. Si a lui Bogdi, care dac-ar putea ar si dormi-n troienele de zapada din curte 😀
Nu va necajiti daca nu aveti forma speciala de fulg de nea. Puteti sa folosti o forma simpla de stea. Maine va aduc si varianta asta, cu cacao, si-apoi va veti putea bucura de cati fulgi de zapada doriti :))
Ingrediente pentru cca. 40 de bucati:
- 150 g unt
- 100 g faina
- 100 g amidon
- 80 g zahar pudra
- un ou mare
- 4 linguri lapte
- 80-100 g ciocolata alba pentru ornat
Mod de preparare:
Preparare aluat de fursecuri:
Amestecati cu mixerul untul moale, lasat din timp la temperatura camerei, cu zaharul, oul intreg si laptele.
Separat, amestecati faina cu amidonul; adaugati repede in aluat si amestecati doar pana la omogenizare. Framantati apoi aluatul cu mainile reci (caldura nu-i prieste aluatului asta) si formati o bila care se inveleste intr-o folie.
Tineti aluatul cel putin o ora la frigider, desi ideal ar fi sa il lasati mult mai mult, chiar peste noapte. Cu cat sta mai mult la rece, cu atat devine mai fraged.
Coacere:
Incalziti cuptorul la foc potrivit (180 grade C) si tapetati o tava mare, de fursecuri, cu hartie de copt.
Intindeti apoi aluatul, nu foarte subtire, pe o suprafata presarata cu faina si stantati cu o forma de fulg de nea (data cand si cand prin faina):


Fursecurile se coc cca. 8-10 minute:


Le puteti face si cu o saptamana inainte de Craciun, adica cam de pe-acum 😛 …vor fi si mai fragede si aromate (le pastrati in cutii, langa o felie de mar sau o coaja de portocala).

Cei mai frumosi „fulgi de zapada” sunt pentru voi 🙂



12 comentarii
Buna,
am facut si eu reteta de biscuiti,si au iesit deliciosi! Ii plac mult fetitei mele si ii fac fara a avea o ocazie anume.
Intrebarea mea pentru tine era daca pot tine aluatul mai multe zile in frigider..si cam cate ? 🙂
Multumesc
Violeta draga, ma bucur tare mult ca ii savurati cu atata pofta! 🙂
Aluatul poate fi tinut la frigider 2-3 zile (la congelator poate sta chiar si mai mult), dar sa fie neaparat infoliat.
Cand vrei sa-i pregatesti, insa, va trebui sa lasi aluatul la temperatura camerei vreo 30 de minute sau o ora, ca sa se dezmorteasca un pic. In felul asta il vei putea intinde usor.
Pupici multi micutei tale si tie!!! <3
Delicioase !
Minunat arata! Imi place mult forma, nu am vazut inca asa steluta frumoasa! Pup
ai copii
printre jucariile lor poate gasesti ceva ….(nu-mi merge pe tst semnul intrebarii)
Multumesc Laura ca ne dai idei superbe.
super!de unde ai forma?
Draga mea Laura,nu mi-ai spus cum faci glazura asa de frumos!!
daca nu am amidon ce pot pune in loc? Sunt minunati 😉
Lucia, iti multumesc frumos!!! Nu-i nimic daca nu ai amidon, pune tot faina, dar nu chiar 100 g. ci 60-80 g.
Sunt absolut superbe!
Ma bucur mult de tot ca-ti plac, Anca 🙂