Print Friendly
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.6/5 (31 votes cast)
macaroane-cu-branza-la-cuptor
Asta a fost “comanda” lui Bogdi pentru astazi: macaroane cu branza, la cuptor!!!! 🙂

Le iubeste din gradinita (desi ii faceam si eu destul de des, da’ cam degeaba, fiindca alea de la gradi erau intotdeauna muuult mai bune 😀 )
Acum, insa, am reusit sa le eclipsez pe bucataresele de la gradi, si nu stiu daca scoala o fi fost de vina, sau poate totusi eu, fiindca i le-am imbunatatit cu fiecare noua incercare (pana acum nu demult nu puneam smantana in compozitie). In final, nici nu conteaza, important e ca iubitul meu le papa cu pofta (si el si taica-su 😛 )
Sa le incercati, asadar, caci sunt pe gustul intregii familii!!!!!!

Ingrediente:

– 400 g paste fainoase
– 200 g branza telemea
– 200 g branza de vaci
– 4 oua
– 6-8 linguri smantana sau iaurt
– 1 lingura mare unt
– zahar (optional)

!!! Eu am folosit niste paste mai late, dar se pot folosi orice fel de paste: paste scurte, mici, tubulare sau spiralate, perfecte pentru “umpluturi” 😛

 

Mod de preparare:
Se fierb pastele dupa indicatiile de pe pachet. Se lasa la scurs intr-o strecuratoare.
Se unge cu unt o tava, un vas de Jena sau o cratita.
Se sfarama cu o furculita branza dulce; telemeaua se rade (pe razatoarea mare).
Se bat bine ouale si se amesteca cu  pastele si cu branza pregatita,
Se pune compozitia in vas, se toarna smantana sau iaurtul, se amesteca usor, si se pune la cuptor timp de aprox. 20 de minute, la foc potrivit.

Asa arata gata 🙂

macaroane-cu-branza-la-cuptor_01

macaroane-cu-branza-la-cuptor_02

Aici e portia de macaroane cu zahar, cum imi place mie mult de tot (asa le mancam de mica, pe cand traia buna mea draga…)

macaroane-cu-branza-la-cuptor_03

macaroane-cu-branza-la-cuptor_04

Delicioase ambele variante!!!

P.S. Folositi doar branza dulce sau numai telemea, cum vreti!

Tags:
  • Gumbo

    Îmi aduc aminte în mod brutal, la grădiniță, iar apoi în tabere școlare unde se serveau macaroane cu brânză dulci, că nu le puteam mânca! Nici măcar în armată nu le puteam înghiți, deși foamea de lup era și atunci ! Mi-a rămas un gust îngrozitor de dulce în amestec cu aceste macaroane în gură, combinația asta, de mic copil! Tocmai am aflat că făcusem hepatită la grădiniță, deși nu îmi aminteam de la ce, dar mama m-a luminat ulterior. Caz închis. N-am nimic cu macaroanele cu brânza sărată, telemea sau de burduf, le ador… Ce chestie! Oricând mănânc și-mi plac pastele cu brânză și/sau cașcaval sărat și ou, gen carbonara, sunt delicioase, doar că un pic de dulce mă face sa renunț, chiar și unele bolognese, dacă zaharul e evidențiat în sos, indiferent de condimentare…

  • alina

    ce gustos este am incercat si eu si e o minune!

  • Andreea Olariu

    Buna seara. Inteleg ca nu trebuie sa folosesc si telemea si branza de vaci? Ci doar una dintre ele? Multumesc, Andreea Olariu

    • unde_e_mama?

      @Andreea: folosesti SI branza dulce SI telemea, asa este reteta. Daca vrei sa elimini una din ele, poti. Va iesi delicios. Asta spune P.S.-ul ☺

  • teodor

    ce bine arata
    felicitari

  • Anonymous

    te felicit pentru blog!!! ai nişte reţete minunate cu care niciodată nu am dat greş. vroiam să te întreb despre unt, este nevoie doar pentru unsul tăvii? sau se pune şi în compoziţie?
    mersi

  • Yam Yam! Si eu care nu stiam ce sa fac de papa azi 😀 O idee super! Desi, cu rusine trebuie sa recunosc ca nu am mai facut pana acum, cred ca a venit momentul sa incerc 😛 Daca nu dau foc la bucatarie, ne vedem/scriem curand :)))

  • Anonymous

    Se poate face si mai simplu, din mai putine ingrediente:) e la fel de buna

  • Excelenta varianta asta! Bunica imi facea mereu.. Pupici

  • Anonymous

    ESTE FOARTE BUNA RETETA DACA MAI ADAUGI PE DEASUPRA CASCAVAL RAZUIT,SI INTRADEVAR ESTE MULT MAI BUNA CU SMANTANA.DAR FARA ZAHAR.ESTE EXCELENTA FACETI-O CU INCREDERE.SA AVETI POFTA BUNA!

  • Kta

    Proba!

    Laura, scz…dar nu te mai am in lista si nici nu ma lasa sa-ti reurmaresc blogul! m-am conectat cu alt cont…pff!

  • Mie imi plac fara zahar! Cu smanatana n-am incercat, dar cred ca da un gust mai bun, mai fin. 🙂
    Si uite inca o idee de “eu ce mai gatesc astazi?”. 🙂