Print Friendly
VN:D [1.9.22_1171]
Rating: 4.3/5 (3 votes cast)

Asta a fost “comanda” lui Bogdi pentru astazi: macaroane cu branza, la cuptor!!!!!!!!! :)
Le iubeste din gradinita (desi ii faceam si eu destul de des, da’ cam degeaba, fiindca alea de la gradi erau intotdeauna muuult mai bune :P)
Acum, insa, am reusit sa le eclipsez pe bucataresele de la gradi :D, si nu stiu daca scoala o fi fost de vina, sau poate totusi eu, fiindca i le-am imbunatatit cu fiecare noua incercare (pana acum nu demult nu puneam smantana in compozitie). In final, nici nu conteaza, important e ca iubitul meu le papa cu pofta (si el si taica-su :P)
Sa le incercati, asadar, caci sint pe gustul intregii familii!!!!!!

Ingrediente:

– 400 g. macaroane (sau alt fel de paste)
– 200 g. branza telemea
– 200 g. branza de vaci
– 4 oua
– 6-8 linguri smantana sau iaurt
– 1 lingura mare unt
– zahar (optional)


Mod de preparare:
Se fierb pastele dupa indicatiile de pe pachet. Se lasa la scurs intr-o strecuratoare.
Se unge cu unt o tava, un vas de Jena sau o cratita.
Se sfarama cu o furculita branza dulce; telemeaua se rade (pe razatoarea mare).
Se bat bine ouale si se amesteca cu  pastele si cu branza pregatita,
Se pune compozitia in vas, se toarna smantana sau iaurtul, se amesteca usor, si se pune la cuptor timp de aprox. 20 de minute, la foc potrivit.

Asa arata gata :)

Aici e portia de macaroane cu zahar :P, cum imi place mie mult de tot (asa le mancam de mica, pe cand traia buna mea draga…)

Delicioase ambele variante!!!

P.S. Folositi doar branza dulce sau numai telemea, cum vreti :P

Tags:
About the Author

  • alina

    ce gustos este am incercat si eu si e o minune!

  • Andreea Olariu

    Buna seara. Inteleg ca nu trebuie sa folosesc si telemea si branza de vaci? Ci doar una dintre ele? Multumesc, Andreea Olariu

  • teodor

    ce bine arata
    felicitari

  • Anonymous

    te felicit pentru blog!!! ai nişte reţete minunate cu care niciodată nu am dat greş. vroiam să te întreb despre unt, este nevoie doar pentru unsul tăvii? sau se pune şi în compoziţie?
    mersi

  • http://www.daa.ro Loredana

    Yam Yam! Si eu care nu stiam ce sa fac de papa azi :D O idee super! Desi, cu rusine trebuie sa recunosc ca nu am mai facut pana acum, cred ca a venit momentul sa incerc :P Daca nu dau foc la bucatarie, ne vedem/scriem curand :)))

  • Anonymous

    Se poate face si mai simplu, din mai putine ingrediente:) e la fel de buna

  • http://www.blogger.com/profile/07764353691679426020 Simona

    Excelenta varianta asta! Bunica imi facea mereu.. Pupici

  • Anonymous

    ESTE FOARTE BUNA RETETA DACA MAI ADAUGI PE DEASUPRA CASCAVAL RAZUIT,SI INTRADEVAR ESTE MULT MAI BUNA CU SMANTANA.DAR FARA ZAHAR.ESTE EXCELENTA FACETI-O CU INCREDERE.SA AVETI POFTA BUNA!

  • http://www.blogger.com/profile/05256210779445805699 Kta

    Proba!

    Laura, scz…dar nu te mai am in lista si nici nu ma lasa sa-ti reurmaresc blogul! m-am conectat cu alt cont…pff!

  • http://laptopnews.ro Roxana

    Mie imi plac fara zahar! Cu smanatana n-am incercat, dar cred ca da un gust mai bun, mai fin. :)
    Si uite inca o idee de “eu ce mai gatesc astazi?”. :)