Print Friendly
VN:D [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (2 votes cast)
Dragilor, pana va aduc tortul de ciocolata promis (ceea ce, mai mult ca sigur, se va intampla dupa post :P), va invit la o felie maaare, maaare, de tort cu nuca!!!!!!!!!! De ce atat de maaaare?! Fiindca este cel mai gustos tort cu nuca din lume!!!!!!!! :))

De-asta l-am si denumit tort de nuca :D
Sa-l incercati neaparat, caci e un tort deosebit!!!!!!!!!!!!!!

Ingrediente:

Pentru blat:
– 4 oua
– 250 g. zahar
– 10 linguri apa
– 200 g. faina
– 100 g. nuci macinate
– jumatate plic praf de copt (5 g.)

Pentru crema:
– 6 oua
– 300 g. zahar
– 250 g. nuca macinata
– esenta de rom sau vanilie
– 200 g. unt

Pentru decor:
– jumatati intregi de miez de nuca
– nuca macinata

Mod de preparare:
Blatul:
Se separa ouale; galbenusurile se bat spuma cu zaharul si cu cele 10 linguri de apa (calda spre fierbinte :P).
Faina se amesteca cu praful de copt; se cern. Se adauga apoi la compozitia de galbenusuri, impreuna cu nucile macinate. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare (cat luati cu trei degete) si se incorporeaza, cu o spatula sau nu mixerul dat pe minim :P, aluatului.
Se tapeteaza o forma, cu diam. de 26 cm, cu hartie de copt. Se toarna aluatul si se da la cuptor (preincalzit), la foc potrivit (180 grade C) pentru cca. 30-35 de minute.
Blatul se lasa sa se racoreasca bine, dupa care se scoate din forma. Cand s-a racit complet, se feliaza pe doua niveluri. Cu un feliator special de torturi veti reusi sa faceti asta fara probleme, dar daca nu aveti asa ceva, taiati blatul pe jumatate doar. E foarte bine si asa ;)

Crema:
Se pun ouale intregi, impreuna cu zaharul, la bain-marie. Se lasa sa fiarba timp de cca. 18-20 minute sau pana cand se ingroasa ca o smantana (asa scrie pe foaia mea :D), amestecand intruna. Cand e bine racorita, se adauga nucile macinate (daca le si prajiti un pic inainte de a le macina, crema va fi un vis!!!!!!!!!) si esenta de rom sau vanilie.
Untul se freaca spuma cu mixerul (se scurge de apa, daca e cazul). Se pune cate o lingura din compozitia cu nuca in unt si se mixeaza/amesteca bine. La final, crema va arata foooarte apetisant :P

Crema se imparte in 3, cate o parte pentru fiecare blat:

Se asambleaza tortul, ungand fiecare blat cu crema si suprapunandu-le:

Se niveleaza ultimul strat:

Se orneaza cu jumatatile intregi de nuca, in forma de floare :)

Incredibil de gustos!!!!!!!!!!!

Cele mai bune felii le-am pastrat pentru voi :)

Va pup dulce!!!!!!!!!!!!!!!

P.S. Daca vreti, puteti insiropa blaturile, usor, cu un sirop de zahar ars. Eu, culmea, n-am facut-o :)))
…dar nu regret, a iesit minunat!!!!!!!!!!!!!!!

Tags:
About the Author

  • Dana

    Wow, cred ca e cel mai buuun tort :D

    Am facut blatul my way, dar am folosit reteta ta de crema, e senzationala!! As manca si simpla nu doar in tort :))

    Iti multumesc pt inspiratie!! Minunat!!

  • http://www.facebook.com/oros.anca.9 Oros Anca

    dupa ingrediente cred ca e nemaipomenit..am sa il fac si eu zilele astea

  • Corina

    Delicios! Incercat pentru prima data si a iesit grozav. Multumesc Laura!

  • Eli

    Cel mai bun tort facut vreodata de ziua sotului meu asa mi-a zis el ,nuca fiind ingredientul lui favorit.Multumim frumos foarte ,foarte bun.

  • Maria

    Buna ziua. La un tort cu crema de pere care din cremele cu nuca ar merge mai bine, cea de la prajitura snikers sau aceasta? 

  • Samar Constantinescu

    Ce cantitati sa folosesc pentru o forma de 28 de cm, sa-mi iasa un blat sa-l pot taia tot asa in 3. Mersi!

  • http://www.blogger.com/profile/16949062504890203815 adinagrig

    si crema facuta din ingredientele de mai sus, ajunge pt un tort intreg? adica intentionez sa-l fac in week-end pt ziua mea, si o sa-l tai doar in 2 ca nu am feliator, vroiam sa fiu sigura ca imi ajunge sa-l si acopar.
    si inca ceva : e ok daca il fac de pe o zi pe alta?

  • Anonymous

    Buna,Laura am gasit in sfarsit putin timp ca sa’ti spun ca am reusit sa salvez crema:D multumesc de ajutor.greseala a fost ca n’am fiert destul crema…pana la urma cred ca am tinuto cam 25-30 min. important este ca n’am aruncat:D si am fost si laudata.cu drag Rodica

  • http://www.blogger.com/profile/03270162657396523190 lydiavl

    mi se pare ff usor,nu?
    sigur o sa’l incerc,si sper ca o sa il reusesc (la o incepatoare mai greu ,dar nah) :)
    :*

  • http://www.centplay.com/affiliate/id_878/ eddy

    Nice

  • http://www.blogger.com/profile/01519524672552718505 Valentin

    O sa incerc sa il fac weekendul asta :)

  • Gina

    si eu sunt cu ochii pe tine mereu. cand am diverse ingrediente in casa si nu stiu ce sa fac ca sa imi iasa o bunatate din maini, ii spun sotului ca ma duc sa vad ce idei imi mai da “prietena mea Laura”. deci esti prietena casei noastre! :) o sa incerc si eu acest tort, cu siguranta, ca si multe din retetele tale delicioase…

  • http://www.blogger.com/profile/02235004325617444269 Emily

    super delicios tortul, mai ales ca ador aroma nucilor! te pup draga Laura! Seara frumoasa

  • Anonymous

    arata senzational tre sa fie fooooarte bun
    sapt viitoare lam facut

  • http://www.blogger.com/profile/12921318971366147443 Mare Maria

    Un deliciu total…..si rasfat pe cinste:)!!!!

  • http://www.blogger.com/profile/13773105595599597110 Zuzele

    imi ploua in gura!!!! :)

  • http://hapleablog.wordpress.com Haplea

    Mmmm…delicios acest tort.Felicitari!

  • http://www.blogger.com/profile/04991045789817409101 Alina Juracovschi

    buna, asta este a doua reteta din “caietul mamei” care o gasesc la tine, prima este cea de chec economic, iar acum asta, mai exact reteta de blat care o am de la soacra mea :), singura diferenta este ca in loc de apa , la mine scrie 10 linguri de lapte, si intr-adevar este un blat foarte bun. Oricum, de mult vroiam sa-ti scriu ca esti minunata, tot ce iese de pe mainile tale este o minunatie, bafta multa , sa ne incanti in continuare cu bunatatile tale, multumesc ca imparti cu noi toate aceste delicii :)))))

  • http://www.blogger.com/profile/01534328074424071978 mary

    multumim Laura! ca de obicei vi cu bunatati care vrei nu vrei ,merita incercate ….dar cum spui tu ,dupa post. promit sa-ti trimit zilele astea o poza(si reteta ) de la un chec f.f. pufos pe care mi-as dorii sa-l adaugi la retetele tale …asa o sa-l poata face mai multe gospodine.Azi nu pot ca ,:D sunt toti acasa si nu prea am loc la calculator ,dar …revin .Un beso pt tine si ai tai !!!!

  • http://ofertecluj.ro Al

    Merita sa incerc !

  • http://www.blogger.com/profile/07764353691679426020 Simona

    Chiar vroiam sa te intreb daca cumva ai omis sa spui ca ai insiropat blaturile.. cand am vazut PS-ul de final :) Banuiesc ca daca se taie blatul doar in 2, trebuie insiropat, ca-i cam gros sa-si traga singur.
    Binenteles ca am salvat reteta! Noi suntem fani nuca, iar cu tortul asta m-ai uns la suflet!
    Te pup dulce!

  • Anonymous

    Laura draga,sa stii ca te urmaresc foarte des de mai bine de 2 ani si imi place ce faci,te felicit.Imi plac fetele tinere care sant preocupate de bucatarie.Am si eu fete cam de varsta ta dar nu prea se dau in vant sa ajunga la bucatarie,ma rog,poate au si motive!Inca o data felicitari si sa fii fericita alaturi de familie!Viorica Petrovici