Print Friendly
VN:D [1.9.22_1171]
Rating: 3.7/5 (3 votes cast)

Prieteni dragi, m-am gandit ca o noua varianta a prajiturii Raffaello, mai economica si mai rapida, va va incanta cu siguranta, mai ales ca este la fel de gustoasa, si foarte important: nu prezinta un grad de dificultate marit, deci e pefecta pentru gurmanzii (incepatori) amatori :P
Am savurat-o cu maaare pofta, si bucurie, fiindca niiiiiiiiiiiinge!!!!!!!!!!!!!!!! :))

Ingrediente:

Blat de pandispan:
- 6 oua
- 6 linguri zahar
- 6 linguri ulei
- 6 linguri faina
- 1 jumatate de lingurita praf de copt

Sirop:
- 200 ml. apa
- 3, 4 pliculete zahar vanilat (cca. 40 g.)

Crema:
- 250 ml. lapte
- 200 g. ciocolata alba
- 8 linguri fulgi de nuca de cocos
- 6-7 linguri, cu varf, de frisca batuta
- 2, 3 linguri lichior de cocos

Ornat:
- fulgi de nuca de cocos

Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 170 grade (foc potrivit).
Se tapeteaza o forma dreptunghiulara (eu am folosit “patratul” meu, de 24 cm/24 cm) cu hartie de copt.
Se sparg si se separa ouale; albusurile se bat spuma cu un varf de cutit sare si zahar. Se adauga galbenusurile pe rand, amestecand usor, cu o spatula, dupa fiecare. Se adauga uleiul si faina amestecata cu praful de copt (cernute), cu miscari usoare, de jos in sus. Se toarna aluatul in forma de copt pregatita si se pune la cuptor pentru cca. 20-25 de minute. Cand se raceste, se taie in doua parti: una subtire, partea de sus, si una mai groasa, partea de jos, baza ;)
Se prepara siropul de vanilie, punand apa si zaharul vanilat sa fiarba, pe foc mic, pentru 2-3 minute.
Blatul cel gros se aseaza pe platou si se insiropeaza cu siropul rece.
Se aseaza pe foc mic, sau la bain-marie, laptele si ciocolata alba, rupta in bucatele. Cand ciocolata este topita, se adauga nuca de cocos si partea subtire de blat, faramitata. Se fierbe 2-3 minute pana se face ca o mamaliga :P, amestecand intruna. Se adauga lichiorul de cocos si se da la rece.
Cand s-a racit, se adauga frisca batuta. Peste piscotul insiropat se pune crema, iar peste crema se presara nuca de cocos. Se taie in dreptunghiuri.

Poze cu minunatia dulce :P, langa bradutii nostri ninsi:

Delicioasa!!!!!!!!!!!

 

Va astept cu impresii ;)

P.S. Daca nu aveti ciocolata alba, folositi ciocolata cu lapte, iar daca va plac prajiturile insiropate, dar totusi nu fooooarte insiropate :P, preparati siropul din doar 100-150 ml. apa, reducand si zaharul, la numai 2 pliculete ;)

Tags:
About the Author

  • micu daniela

    Laura vreau sa fac aceasta prajitura dar nu am lichior de cocos. Se poata fara alcool.Ce as putea pune in locul lichiorului.multumesc mult

  • El

    Un deliciu! O prajitura minunata mai ales in sezonul rece, o servesc numai la ocazi speciale si de fiecare data reusesc sa-i impresionez pe toti! Multumesc Laura, mereu cand caut o reteta noua, gasesc ceva bun pe blogul tau! Pupici

  • ioana

    oare as putea inlocui blatul acela de pandispan cu unul cumparat? sau nu este recomandat sa fac asta? iertati-mi intrebarea, poate e cam copilaroasa…

  • Anonymous

    Felicitari pt tot ce faci draga Laura!!!!

  • Teodora

    Se observa cu ochiul liber cand cineva gateste din suflet! Felicitari!!! Pupicei:)

  • Mirabela

    Cealalta varianta am facut-o de cateva ori la ocazi mai speciale dar azi o sa ma bucur de varianta asta mai rapida :)> felicitari si la cat mai multe retete :P

  • Sorina

    Foarte foarte buna!! Am incercat mai multe retete de prajituri, in special cu cocos :) si au fost toate excelente!

  • http://www.blogger.com/profile/09459414187709576031 Iulia

    Ce bine arata prajiturica! Pacat ca nu o pot incerca! Sunt la dieta dar pastrez reteta pentru mai tarziu.
    Imi place cand faci sedinte foto sub bradutul plin de zapada:D.

  • http://hapleablog.wordpress.com Haplea

    Mama cat de bine arata!

  • adriana l

    Laura am facut deja prajitura si sa mancat aproape toata.Multumesc pentru reteta.A iesit super ,super buna.Pupici

  • http://www.blogger.com/profile/12793054027771239768 carmen

    esti minunata draga mea, pentru mine o adevarata initiatoare in taina prajituritului,,datorita retetelor postate de tine, mi-am indulcit prietenii , rudele, colegii de munca si au fost foarte multumiti..
    felicitarile pe care le-am primit, ti le transmit sincer si tie…
    la cat mai multe prajituri

  • Anonymous

    Arta demential!!!!! Cred k are un gust tare tare bun. Am sa o fac si eeu azi. Multumesc pentru reteta. O zi dulce iti doresc. Nicoleta Petrescu.

  • http://www.blogger.com/profile/03560445479517907538 Unknown

    Vai Laura, ce imi faci? Tu stii cit mi-a placut rafaello, dar cit m-am chinuit sa o fac :)

    Aici imi place mult ideea cu ciocolata cu lapte :) ca doar si eu am ceva cu ciocolata, nu numai tu! Deci atunci o sa iasa ceva alb cu negru…..super ideea, asa cum vad eu imaginea in minte :) O procesez saptamina viitoare de ziua mea, ce surpriza frumoasa mi-ai facut! Multumesc!

  • Georgiana

    Buna,

    As vrea sa incerc intai varianta “mai complicata”, pentru ca mi s-a pus pata pe ea inca dinainte sa apara acest post, a fost dragoste la prima vedere :). Am pus cateva intrebari acolo (http://savalaura.blogspot.com/2009/01/prajitura-raffaello.html), daca este cineva dragut(a) sa-mi raspunda, ii sunt recunoscatoare.

    Nu am gasit lichior/sirop de cocos, imi poate spune cineva unde gasesc?

    Multumesc.

  • http://catkitchen.wordpress.com catkitchen

    Tocmai ce am fcaut tortul rafaello , iar acum dau de grozavia asta !!!! Ma faci sa poftesc iarasi !!!

  • http://www.blogger.com/profile/14536480069635704542 nasha

    tzi tzi….Laura-Sava brand !

    :))
    :))

  • adriana

    Foarte bine arata prajiturica.Sambata am sa o fac pentru ca eu si fii mei suntem topiti dupa dulciuri,cu moderatie bineinteles.Te pupam Laura si sa stii ca si la noi in MM a nins foarte mult.E ca in basme afara

  • http://wallpapers-desktop-hd.blogspot.com/ Bogdan

    Ce bine arata

  • Anonymous

    Delicioasa prajitura ta si foarte simplu de facut!MULTUMIM!!!!!!claudia

  • http://www.blogger.com/profile/07764353691679426020 Simona

    O bunatate! Ma bucur ca ai si o varianta mai economica :) Multumesc ptr reteta, am salvat-o!

  • Anonymous

    Care e cantitatea de lichior (la sfrasitul retetei)? *** :))

  • Oana

    Abia astept sa incerc in curand varianta asta!!! Sigur e foarte delicioasa :)))

  • http://www.blogger.com/profile/18074757006262378806 Fancy Cake

    Draga mea,
    Aceasta prajitura este minunata, ca de altfel toate retetele pregatite de tine!
    In semn de multumire pentru ceea ce ai facut pentru munca ta iti daruiesc un premiu. Daca iti face placere poti sa il ridici de pe blogul meu.
    Raluca

  • Roxana

    Wow, arata super. Am sa fac si eu.

  • http://prajituricisialtedulciuri.wordpress.com/ Anonymous

    Tu ”ningi” cu retete care mai de care mai apetisante. Mult spor in ceea ce faci!

  • http://www.blogger.com/profile/17994276604359558599 Ela

    Ma bucur ca ai adus aceasta varianta!Cea veche are ingrediente mai greu de gasit si mai scumpe!Multumesc!!
    Amandina de la tine a ajuns la toate rudele si prietenele si toata lumea a laudat-o!!MULTUMESC!!