Print Friendly
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Dragii mei, va invit sa ne delectam impreuna cu o bautura racoritoare si reconfortanta, o cafea cu lapte si inghetata, asa, ca de sfarsit de saptamana 😛
Eu si Cipi ne-am relaxat, sorbind din paharele mari pe balansoar, sub salcia in care adia, plapand, un vant de toamna…

Ingrediente:

– 275 ml cafea espresso
– 3 galbenusuri
– 150 g zahar brun
– 1 pliculet zahar vanilat (10 g)
– 1 varf de cutit sare
– 200 ml frisca lichida

Mod de preparare:
Se pregateste cafeaua; se lasa la racit.
Se amesteca galbenusurile cu 100 g zahar, cu zaharul vanilat si cu sarea pana ce se obtine o crema.
Frisca se bate pana la jumatate cu zaharul ramas (50g)
Galbenusurile frecate se amesteca cu frisca si cafeaua, cu ajutorul telului. Amestecul obtinut se pune intr-un recipient special pentru cuburi de gheata care se lasa la congelator cateva ore. Puneti apoi cate 6 pana la 8 cuburi in pahare inalte si umpleti-le cu lapte rece.
Incoronati bautura frapata cu frisca batuta si pudra de cacao.

Iata cum a decurs totul 🙂

P.S. Daca asezati compozitia intr-o forma si o lasati la inghetat 1-2 ore (dupa care o scoateti si o amestecati energic pentru a sparge cristalele de gheata) veti obtine o delicioasa inghetata de cafea.

Tags:
  • Pingback: Idei pentru vacanta de vara | Retete culinare cu Laura Sava()

  • Te pup, Mada!!! 🙂
    …chiar a fost romantic…

  • Yaya, te pup dulce pentru ca ai acceptat invitatia mea!!! 🙂
    Te astept cu drag si altadata…sa ne leganam gandurile 😛

  • Andreea, iti multumesc pentru incredere si cuvintele frumoase 🙂
    Te astept cu drag sa revii!

  • Madalina

    Ce romantic….! ufff

    Madalina

  • yaya6

    e super ideea si accept invitatia,mai ales pe balansoar sub salcie e un vis….felicitari pe reteta

  • Felicitari pentru retete si modul lor de prezentare.De obicei ma inspir de pe femina.ro, pentru ca retele de acolo sunt rapide si gustoase, dar de aici am de incercat o multime de retete :).

One Pingback/Trackback