Print Friendly
VN:D [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
Prajitura Kinder Pingui este o minunatie de prajitura (reteta o am de la Laura Laurentiu), pe care eu am ales sa o transform in tort. Intr-un tort deosebit, facut pentru o ocazie speciala, cea a sarbatoririi celor 4 anisori ai lui Bogdi :)

Foi:
– 10 oua
– 200 g. zahar
– 2 pachetele zahar vanilat (20 g.)
– 5 linguri pline cu gris instant pentru bebelusi sau 5 linguri de pesmet alb fin
– 5 linguri pline cu faina
– 5 linguri pline cu cacao amara
– 5 linguri miere (de salcam)
– 1,5 pac. de praf de copt (15 g.)
– 1 praf de sare
– 50 ml. lapte
– 270 ml. ulei

Crema:
– 700 ml. smantana dulce pentru frisca
– 1 pachetel de gelatina instant sau 2 pachetele de intaritor de frisca
– 3 linguri lapte condensat sau simplu
– 2 linguri miere
– 1/2 lingura esenta de vanilie sau 2 plicuri de zahar vanilat

Glazura 1 (peste crema)
– 120 g. ciocolata cu lapte sau amaruie
– 70 g. unt
– 1 lingura apa
– 2 linguri ulei

Glazura 2 (pentru finisarea prajiturii)
– 220 g. ciocolata cu lapte sau amaruie
– 100 g. unt
– 3 linguri ulei
– 1 lingura apa
– 1 lingura zahar praf

 

Mod de preparare:

Pentru blat se separa ouale, bateti cele 10 galbenusuri cu zaharul si cu zaharul vanilat cateva minute pe viteza cea mai mare pana amestecul e o crema densa. Adaugati faina, praful de copt, cacao si grisul (in cazul meu pesmetul). Mixati usor… adaugati laptele si uleiul, adaugati mierea. Amestecati usor cu cele 10 albusuri batute ca zapada (spuma tare) cu praful de sare.
Daca aveti cuptor cu ventilatie coaceti doua foi deodata, in doua tavi mari (de la aragaz), tapetate cu hartie de copt la 165 grade pt. 12-13 minute. Daca aveti cuptor normal, coaceti foile pe rand, la 175 grade. Le lasati sa se raceasca fara a indeparta hartia.

Intre timp se prepara glazura 1, din toate ingredientele care se amesteca pe foc, topindu-le, fara a fierbe. Se lasa deoparte sa se racoreasca.

Se mixeaza frisca pe viteza mare pana se intareste bine. Se adauga gelatina sau 2 pachetele de intaritor de frisca. Se adauga laptele (se poate folosi si lapte condensat) mierea, esenta si se mixeaza din nou bine.

Intre timp foile s-au racorit, asa ca trecem la asamblarea prajiturii:
– pe una din foi se pune jumatate din crema, netezind foarte bine, ajutandu-ne, la nevoie, de un cutit umed cu lama lunga.
– peste crema se pune glazura preparata, pastrata la temperatura camerei, apoi se da prajitura la congelator cateva minute, doar cat sa se intareasca glazura.

Intre timp se prepara glazura 2…identic ca si prima, din toate ingredientele specificate.

Se scoate prajitura cu glazura intarita din congelator si deasupra se pune, lingura cu lingura, restul de crema, niveland foarte bine suprafata.
Peste crema se rastoarna a doua foaie, cu hartia in sus, apasam usor pe toata suprafat hartiei ca sa adere foaia la crema, apoi indepartam hartia.
Suprafata prajiturii se glaseaza cu glazura 2 si se da din nou la congelator pana la intarirea acesteia.
Se taie cu un cutit inmuiat mereu in apa fierbinte.

Eu bineinteles ca nu am rezistat tentatiei de a dubla crema de cioco din mijloc, iar deasupra am pus doar frisca pentru ca voiam sa-i fac lui Bogdi un tort Wall-E and Eva numai ca nu l-am mai gasit pe Wall-E!!! 😀

Aici sunt unele dintre cele mai dichisite bucati, pe care le-am mai putut salva din mainile copiilor :))

 

O tona de pupici de la mine si de la copii, draga Laura!!!
Reteta preluata de la Laura Laurentiu

Tags:
  • Pingback: Tort Robot Boy | Retete culinare cu Laura Sava()

  • Pingback: Recomandari dulci pentru masa de Pasti | Retete culinare cu Laura Sava()

  • Olivia

    Am pregatit si eu acest tort azi.Merita osteneala.Numai bine!

  • disqus_9d0aaS45ra

    pot folosi zahar pudra? Acelasi gramaj?

  • Anonymous

    Ar fi bine sa specificati dimensiunea tavii ‘iar referitor la gelatina – daca se lasa la inmuiat , in cata apa si cat timp . Multumesc

  • Anonymous

    Buna ziua

    as avea doua intrebari pt aceasta prajitura, care este divina. Felicitari.

    Cit de mare este tava in care se coc foile?
    Cita gelatina trebuie pusa in caz ca nu avem intaritor de frisca.

    multumesc anticipat

  • Anonymous

    Felicitari , Felicitari ptr. acest blog , ptr. indeminare si pricepere .Arata super totul ;acum te-am descoperit si bineinteles ca o sa incerc de PASTE citeva retete…cred ca vor iesi suuuuuuper . MULTUMESC

  • Tamara

    Buna Laura! Ai un blog minunat si tu esti minunata. Am descoperit de curand acest blog(o luna)si de atunci sunt zilnic pe el. Prajitura Kinder Pinguin e minunata am facut-o de 4 ori intr-o luna (decembrie)si mi-a iesit de fiecare data super. Am incercat si: “Prajitura cu mac si ciocolata”, “Mini Amandine”, “Bounty Bars” si toate mi-au iesit delicioase. Maine voi face “Cuburi cu lapte”.Voi incerca cat mai multe retete. De acum inainte incerc sa postez la fiecare cum mi-au iesit.Mai spun ca am facut si cateva ciorbe, aperitive,etc..toate sunt foarte bune.
    Multumim Laura! Nota 10 cu felicitari!

  • Mirabela

    Buna laura,

    Azi o sa fac si eu aceasta minunatie pe care o tot urmaresc la tine pe blog pentru pertecerea micutei mele mijloci care face 4 ani maine ….:)
    o sa fie un tortulet hello kitty pentru ca deja mi-am comandat martipan si sper sa iese bine :)
    pot sa spun ca am devenit dependenta de blogul tau iar pentru meniul de sarbatori sa sti ca am o gramada de retete de pe blogul tau pe care le-am trecut in lista.
    Pupici si la cat mai multe retete .

  • pisi

    super apetisant,bravooo arata bestial si sunt sigura ca este la fel de gustos:)))

  • http://mycookinglife.wordpress.com/ mycookinglife

    Pare foarte buna. Nici nu stiu ce nu ar putea sa nu fie – toate ingredientele sunt compatibile cu gusturile mele. :) Cu siguranta o voi incerca!

  • http://www.blogger.com/profile/01408677039098908968 iuliana

    este de-a dreptul un deliciu…am facut-o si mi-a iesit…ft ft buna.felicitari!o sa mai incerc si alte retete!

  • Anonymous

    Buna,
    ma interesa pt ce fel de tava sunt cantitatile mentionate? Pt ca eu am tave de aprox 60/60 (ma rog cu aproximatie cred ca cuptorul are dimensiunile astea, tava cred ca e mai mica). Te intreb ca de ex la alte retete trebuie sa dublez cantitatea pt a reusi sa umplu tava.
    Tine-o tot asa. Eu si colegele mele iti urmarim blogul cu mare interes. Irina

  • alinatobos

    super prajitura!!:D mi-a iesit fooarte bine si e si foarte buna la gust…chiar aduce a kinder!! thanks laura!!:*

  • http://www.blogger.com/profile/04124055396435290831 ligia

    Buna!e pentru prima data cand indraznesc sa iti scriu desi demult vizitez site:).Prajitura e de nota 20..am incercat-o si eu chiar azi cu inima putin stransa ca sunt cam sceptica la “retele de pe net”…adica am incercat multe si n-au fost la asteptarile mele.si pot spune ca mi-a iesit super …extraordinara mai ales ca am facut-o pentru ziua mamei soacre(da abia maine o gustam)oricum am sa-ti scriu si ce impresie au avut ceilalti:).ca de aratat…arata bestial de bine:P.felicitari inca o data!

  • Anonymous

    am descoperitde curand blogul tau si as dori sa incerc unele retete. vreau sa te intreb, de ex ciocolata menage e cam amara si mie nu imi place as putea sa o inlocuiesc cu ciocolata cu lapte?si, in unele retete, folosesti cafeaua, pe care eu nu o pot consuma din motive de sanatate, as putea inlocui cu capuccino?adica inlocuind eu, sa nu stric consistenta la creme.iti multumesc mult,alina

  • Anonymous

    Buna ziua
    As vrea sa fac aceasta prajitura sub forma de tort pt ziua fetitei mele,Andra si vreau sa stiu daca trebuie facut in aceeasi zi(cu aia in care il si mananci)sau merge si facut cu o zi inainte,tinand cont ca se baga la congelator am vazut si nu stiu daca mewrge facut cu o zi inainte si tinut la frigider.
    merci
    Loredana

  • http://bettykitchen.wordpress.com/ bettykitchen

    Laura, m-am incumetat ieri sa fac prajiturica asta, care pana la urma s-a transformat intr-un tort pentru ca mi-a iesit multa crema si foile destul de groase…oricum, a iesit o minunatie. Aseara am gustat doar un pic din margini si nu mi s-a parut extraordinara, insa azi, dupa ce am lasat-o o noapte la rece, savurez chiar acum o felie si mi se pare extraordinar de buna!!!
    Asa ca, avand asa un gust minunat, imi cer permisiunea de a o posta si pe blogul meu, bineinteles amintind sursa ei de provenienta. Multumesc mult ptr reteta!

  • http://bettykitchen.wordpress.com Betty

    Arata de nota 20 prajiturica ta. Si daca de aratat se prezinta asa…nici nu vreau sa-mi imaginez ce gust trebuie sa aiba!! Nu de alta, dar sunt in luna a 7-a…si cine stie…
    Te astept si eu sa vizitezi bucataria mea.
    Betty

  • http://www.blogger.com/profile/08529099675590739236 mina

    am facut prajitura asta si am o nedumire,intrucat foile mi-au iesit mult prea groase-am respectat reteta intocmai-totusi,nu o fi prea mult praful de copt?ies doua foi groase din care s-ar putea face doua portii de praji,respectiv 4 foi…iar in poza la tine,foile sunt destul de subtiri…

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    …dupa mii de ani-lumina ajung sa iti raspund, draga mea Daniela… :)
    Te pup pentru reusita Kinder-ului!!!
    …si sper ca nu te-ai suparat pe mine si o sa mai vii la noi in vizita… :)

  • http://www.blogger.com/profile/10896456001355072169 Olgutza

    Buna, ma numesc Daniela si vreau sa te felicit din toata inima pentru blogul tau. Ieri am descoperit blogul, am vazut reteta Kinder si m-am decis s-o fac celor dragi. Mi-a iesit delicioasa si toata lumea a laudat-o 😀 MULTUMESC!

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Of, Diana, ce de peripetii ai mai avut cu deliciosul Kinder… :)
    Iti multumesc mult ca mi-ai impartasit prin ce-ai trecut…si cel mai mult ca l-ai incercat chiar de Paste :)
    Ma bucur ca, in final, te-ai descurcat admirabil cu “asamblarea” lui si ati savurat, la fel ca noi, o portie dubla de “strat” de ciocolata 😛
    Frisca de care ma folosesc eu de obicei e Hulala, indulcita…dar am folosut si Meggle si nu mi-a displacut. Depinde si de cat de proaspata o fi fost, cine stie…
    Iti urez mult spor in continuare si te-astept cu impresii noi! 😉

  • http://www.blogger.com/profile/10259210232644639605 Diana

    Am incercat si eu prajitura de Paste. Si la mine a avut succes. Initial am facut doar o portie de glazura la mijloc dar am vazut ca e prea subtire si am dublat si am mai facut inca o glazura. Am cam ars blaturile si m-am pus sa mai fac un blat din jumatate de compozitie. In final am pus un singur blat si am terminat prajitura cu al doilea stat de crema pt ca mi s-a parut prea inalta. Tu ce frisca folosesti pt ca eu am folosit frisca vegetala de la meggle si nu am fost prea incantata. As vrea data viitoare sa folosesc alta frisca. Hai ca m-am intins dar trebuia sa-ti impartasesc prima mea experienta cu prajitura.

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Cu mare placere, invatacel! :)
    Ma bucur mult ca ai facut senzatie cu ea, mai ales in fata mamei-soacre! 😛
    …cat despre retetele care nu ne cuceresc la fel de tare ca pe altii, stiu foarte bine ce simti, ca am trecut si eu prin asa ceva :)))

    Multumesc frumos pentru felicitari!
    Sa mai treci pe la noi :)

  • http://www.blogger.com/profile/10781086999530432643 invatacel

    Multumesc frumos pentru reteta! Desi mie nu mi-a placut in mod deosebit, ai mei au fost foarte incantati asa ca a trebuit sa o repet de Paste.(cind spun “ai mei” o includ si pe soacra mea :))

    Felicitari pentru blog!

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Diana, cat de draguta poti sa fii!!! :) …parca ma vad pe mine, planuind ce sa ii pregatesc lui Bogdi de ziua lui! 😛
    Sa iti traiasca flacaul!!! :)
    …si daca, in final, vei alege Kinderul, voi fi foarte fericita!
    Am sa iti scriu si despre gelatina desi eu, la reteta asta, nu am folosit-o! 😛
    Am pus 2 pliculete de intaritor de frisca si a fost perfect dar tu daca vrei poti folosi gelatina, pe care, desigur, trebuie sa o dizolvi (dupa ce in prealabil a fost lasata la inmuiat vreo 10 min.)
    O poti topi fie la bain-marie, fie la microunde, cum fac eu mereu (pentru doar cateva secunde, pana se topeste)

    Mult succes si petrecere frumoasa! :)
    Gelatina se inmoaie

  • http://www.blogger.com/profile/10259210232644639605 Diana

    Gelatina o pui asa pur si simplu sau o dizolvi inainte.
    Ma documentez si eu pt ziua celui mic care face 2 ani in 25 mai.

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Geo, ma bucur ca ti-a facut cu ochiul! 😛
    E delicioasaaaa, asa-i?! …sub orice forma! :)

  • http://www.blogger.com/profile/02005248067550978967 Georgiana

    Foooarte buna prajiturica, am vazut-o si eu la Lissa prima data si am facut-o imediat!
    Foarte frumos ti-a iesit, chiar ma gandeam si eu sa o fac si sub forma de tort!
    Te pup!

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Vaaaiii, Shana, draga mea, oare ma vei ierta vreodata ca nu am dat de mesajul tau pana acum???????????!!!
    Eu sper ca da, caci nu a fost cu intentie…ci doar din neatentie! :)
    Mi-ar fi placut mult sa-ti fiu de folos atunci cand aveai mai mare nevoie de mine dar ma bucur mult ca Irina te-a sfatuit, chiar mai bine decat as fi facut-o eu!
    Irina scumpa, mii de pupici!!!
    Deci, exact asa se procedeaza, cum ti-a explicat Irina…

    Cu speranta ca ai reusit sa “fabrici” un Kinder delicios si deloc traumatizat, te pup cu drag si te rog din tot sufletul sa-mi ierti lipsa de reactie!
    Te-astept oricand sa revii si promit sa nu te mai dezamagesc!

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Mirabella, draga mea, ma bucur mult de tot ca i-ai facut Dariei tortul fluture pentru sarbatorirea celor 4 anisori!!! :)
    Te pup si La multi ani! …si ei, desi cu mare intarziere…dar si pentru noul an!
    De-abia astept sa incerci “Kinder”-ul, caci stiu sigur ca vei avea un succes nebun cu el la copii! 😛

  • http://www.blogger.com/profile/09978208676401320913 Irina

    pui hartie de copt, torni jumatate din compozitie si coci o foaie

    scoti foaia din tava, cu tot cu hartia de copt,pui alta hartie, si torni compozitia ramasa si faci a doua foaie

    cand asamblezi prajitura pui foaia cu hartia de copt in sus pe tava, scoti hartia si pui cremele. Procedezi la fel cu a doua foaie.

    Laura, e super praji, am facut-o si eu acum, abia astept s-o papam :))

  • http://www.blogger.com/profile/03935116831244384766 Shana

    Draga Laura, te rog frumos sa ma ajuti , nu am inteles exact cum fac cu foile.In tava pun hartie de copt , torn un aluat dupa care aplic peste hartie de copt si torn alta foaie?
    Aragazul meu este unul de tip vechi si nu imi afiseaza temperatura.Cum ma sfatuiesti?

    Multumesc frumos.

  • http://www.blogger.com/profile/00669799503444754878 mirabella.k

    Va fi urmatoarea prajitura care o voi incerca. Pana una alta, satamana trecuta de ziua Darie fetita mea cea mare care a implinit 4 ani am facut tortul fluture. Ea doar l-a gustat dar a fost tareeee incantata…
    Multumesc Laura!

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Am vazut-o, Iulia, la tine pe blog…si am ramas muta de admiratie! :)
    Ti-a iesit o frumusete de prajitura! Ma bucur mult ca ai incercat-o si ca ti-a placut! :)

  • http://www.blogger.com/profile/11404540938585251986 Gourmandine

    Laura, am incercat prajitura asta, e un vis, foarte, foarte buna. Multumesc pentru reteta!!!!!!! :)

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Ce scumpa esti, Didona!!! :)
    Tu numa’ vino ca eu iti fac! 😛

  • http://www.blogger.com/profile/02119191122054795484 Didona

    Ooooooooooooo!!!!!!!!!
    VREAU SI EU.

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Esti tare, tare draguta Ducesa!!! :)
    …acum, datorita tie, am sa ma perind prin somn cu un premiu mic dar dragalas, pe care scrie nota 10 cu felicitari!!!!!!!!!!!! 😛
    Te pup dulce! :)

  • http://www.blogger.com/profile/04591075604047933533 Ducesa

    Minunata,le ai!!! nota 10 cu felicitari!

2 Pingbacks/Trackbacks