Acest tort nu este un simplu tort de ciocolata ci un Tort Ferrero Rocher 😀 , creat special pentru iubitorii minunatelor bomboane de ciocolata Ferrero-Rocher!!!!!
Ingrediente:
Blat:
– 100 g ciocolata cu lapte/amaruie
– 120 g unt
– 50 g zahar
– 3 oua mari
– 200 g faina
– 1/2 plic praf de copt (5 g)
– 50 ml lapte gras
Crema si ornat:
– 19 bomboane Ferrero-Rocher (sau altele, de ciocolata cu nuci)
– 400 ml frisca
– 1 plic praf intaritor pentru frisca
– 100 g ciocolata cu lapte/amaruie
Mod de preparare:
Se topeste ciocolata in bain-marie (eu am pus-o cateva secunde in microunde, ca de obicei. Mi se pare cea mai buna si rapida metoda).
Se lasa sa se racoreasca.
Cuptorul se incinge la 175 grade C (foc potrivit). Se amesteca faina cu praful de copt si se inglobeaza in compozitie , cu laptele:
Blatul se poate insiropa daca va plac blaturile mai pufoase, mai siropoase…noua asa ne plac 😀
Restul de frisca se pune in sprit si se fac gramajoare pe tort. Se aseaza restul de bomboane:
13 comentarii
Draga Laura, iti multumesc pentru acest tort minunat si usor de preparat!L- am preparat cu mult drag de ziua tatalui meu si a fost foarte apreciat!am folosit siropul de la tortul mascarpone pe care l- am facut de ziua sotului!
Uite, asa mi-a iesit mie tortul. A fost absolut delicios! Extraordinara reteta, si atat de simpla..
L-am facut azi.. Cu bomboane Bacci cred ca se numesc .. erau mai ok ca pret decat Ferrero si au aproape aceasi compozitie.. Singurele abateri de la reteta au fost ca am oprit putina frisca si am amestecat-o cu ness si am ornat tortul cu ea( ca doar mi-a ramas in minte tortul recent latte machiato, dar am uitat sa cumpar iaurt grecesc) si l-am insiropat cu lapte caramel reteta ta:). Un deliciu !!!!
Si felicitari pentru cea ce faci, sunt absolut superbe toate prajiturile ma gandesc ca si gustoase…mi am facut si eu lista sa incerc de sarbatori cateva retete
Buna,
AM si eu o intrebare ca dimensiune are tava in care ai facut blatul, eu asa vrea sa fac un tort cu etaj, da nu stiu cam ce cantitati sa pun 🙂
Daca m ai putea ajuta pls 🙂
Arata absolut demetiallll!!!As vrea sa il fac si eu saptamana viitoare cu ocazia zilei de nastere a sotului..din ce vad eu folosesti o forma destul de mica..eu ce ma fac cu forma mea cu diametrul de 28cm?Dublez toate cantitatile?La blat cred ca ar merge,dar la crema mi se pare cam mult 1 kg de frisca:)))sau crezi ca nu e?Multumesc multttttt si astept raspuns cat mai curand.Pupici ,Cristina
Laura vreau sa-ti urez un sincer la multi ani!
Apoi vreau sa-ti comunic faptul ca am incercat reteta Tortului alb de ciocolata cu bomboane Ferrero-Rocher si a iesit minunat; chiar in noaptea de revelion s-a impartit si degustat!
Multumim pentru minunatele retete, acum am gasit sursa sigura de reusita in bucatarie:P:)
Te-am imbratisat cu drag, la muuu…lti ani inveliti in sanatate si impliniri!
Te pup, fely 🙂 …ma bucur mult ca-ti plac retetele mele!
Tortuletul „Ferrero” e chiar asa cum l-ai descris: bun si usor de facut!!! 🙂
…de-aia l-am si facut de atatea ori 😛
foarte bune retetele si foarte usor de facut.
Elena, chiar ca e usor de facut 🙂 …eu l-am facut in dublu exemplar, acum de Craciun, ca sa-i pot „croi” lui Bogdi un om de zapada 🙂
…si am gasit si bomboane Ferrero Rocher de data asta, asa ca a fost delicios!
…dar ma bate gandul (pofta) sa-l incerc si cu raffaello 😀
Pare usor de facut… si cred ca e foarte nimerit dupa post! Ce ma bucur de ideea cu „bomboanele” alea, sunt preferatele lui George, desi mie nu prea imi plac. Ar merge si Raffaello cred, dar nu mai e asa „ciocolatos”:)
:))) …nu te cred!!!
Multumesc frumos pentru carutele pline cu flori, un cadou mai nimerit pentru o doamna nu cred ca exista!
…cat despre inspiratie, e drept, mi-ar prinde bine cateva carute pline cu asa ceva 😀
Nu-mi place ! pentru asta, 10 carute cu flori si multa inspiratie inainte…