Va prezint astazi si friptura de gasca, cu gandul ca poate unii dintre voi chiar aveti ocazia de a prepara si supa si friptura 😛
…si mai am cateva surprize „cu gasca” pentru voi…in curand :))
Ingrediente:
– 4 pulpe de gasca sau 2 pulpe+2 aripi, cum am avut eu 😛
– sare, piper
– 2 linguri unt
– 300 ml. vin rosu
– 350 g. morcovi
– 125 ml. supa de legume/gasca 😛
– 200 g. smantana
Daca doriti o friptura picanta, lasati carnea la marinat in urmatorul sos:
– 2 linguri miere
– 2 linguri sos de soia
– 1 ardei iute
– sare, piper
Se incalzeste mierea cu sosul de soia. Se toaca ardeiul iute. Se inteapa pulpele pe alocuri si se freaca cu sare, piper si sos picant.
Eu nu le-am facut picante, deoarece, in naivitatea-mi nemarginita, credeam ca va manca si Bogdi…
Evident, n-a facut-o :)))
Mod de preparare:
Se condimenteaza bine carnea (pe langa sare si piper puteti adauga boia dulce, praf de usturoi sau chiar usturoi trecut prin presa). Se inteapa pulpele pentru ca aromele sa invadeze carnea 😛
Se prajesc putin in unt, pe fiecare parte:
Se adauga vinul; se acopera si se inabusa la cuptor 60 de minute, ungand carnea din cand in cand cu sos.
Eu le-am asezat frumos in vasul de lut 😛
Se curata morcovii si se taie cubulete. Se adauga impreuna cu supa si se mai lasa inca 15-20 de minute la cuptor. Se adauga smantana si se condimenteaza cu sare si piper:
Se aranjeaza pulpele cu legumele pe un platou si se servesc fierbinti cu garnitura preferata 🙂
P.S. Puteti folosi, pe langa morcovi, si varza, pe care o spalati, o injumatatiti si ii indepartati cotorul.
O taiati bucati mari si o caliti cca. 15 minute in unt, dupa care o adaugati impreuna cu morcovii si supa la friptura.
Eu n-am vrut sa pun si varza, desi aveam :P, fiindca am testat-o deja in varianta aia: Pulpe de gasca pe varza 🙂
…ambele feluri, extrem de delicioase!!! :))
2 comentarii
n-am mai mancat gasca de mult, desi i Austria se gateste in mod traditional destul de des. cred ca e cazul sa iau masuri 🙂
Yummy! Tocmai am citit la Ada (nu stiu daca o citesti) ca a gatit gasca si ne-am tot conversat pe aceasta tema. Acum vii si tu cu pulpele tale de gasca sa-mi faci pofta. Imi lasa gura apa sa stii. De unde ai luat gasca? Se gaseste la hipermarket-uri sau e tot crescuta, ca si in cazul Adei, la curte pe la rude?
Si btw, la multi ani pt 2011, sa ai un an cu multa sanatate si voie buna!
N-am mai trecut de mult pe la tine prin batatura, o sa mai arunc acum un ochi sa vad ce mai „fur” de pe aici caci sunt in pana de idei iar ceea ce gatesti tu sunt adevarate minunatii.