
Cu mare drag, deci, va prezentam (le-am facut impreuna cu puiul meu) varianta de post a acestor fursecuri de sarbatoare, ce sper sa va umple casa cu mireasma lor seducatoare de iarna!!! Abia asteptam sa vina Craciunul acum!! :))
Desigur, daca nu tineti post, puteti inlocui margarina cu unt. Veti obtine niste fursecuri si mai gustoase!
Ingrediente:
- 160 g margarina sau unt
- 200 g faina
- 100 g nuci macinate
- 80 g zahar
- o lingura rom/coniac
- coaja de lamaie (optional)
- 50 g nuci macinate, pentru stratul crocant
Mod de preparare:
Bateti untul sau margarina cu zaharul pana se spumeaza; adaugati romul, un varf de cutit sare, putina coaja de lamaie rasa apoi nucile macinate (100 g) si faina, cernuta.
Faceti un bulgare din compozitia rezultata (visez rau de tot la un pic de zapada, hihi…) care se infoliaza si se pune la rece pentru cca. 25-30 de minute.
Incalziti cuptorul la 170 grade C (foc domol). Tapetati tava mare a aragazului cu hartie de copt.
Presarati masa cu nucile macinate (cele 50 de grame) si intindeti apoi o foaie de aproximativ 1 cm. grosime; taiati in diferite forme.
Fursecurile se coc pana incep sa se rumeneasca (cca. 10 minute).
Coapte, se pudreaza cu zahar praf sau se acopera cu un strat fin de glazura de zahar (zeama de lamaie sau portocala amestecata cu zahar pudra, pana se obtine o pasta ce se poate intinde cu usurinta cu pensula de bucatarie).
Din loc in loc, puneti colorant alimentar verde cu o pensula subtire sau o scobitoare. Lasati sa se intareasca 5 minute, si-apoi pudrati cu zahar pudra:
Daca va grabiti, pudrati-le doar cu zahar praf. Vor fi la fel de frumoase si gustoase!!!
Pozele vechi 🙂
20 comentarii
Cristina, mii de scuze pentru raspunsul intarziat…
Turta dulce, eu, iti spun sincer nu am prea facut 😛 …in afara de cea din care am construit casuta de turta dulce, de aici: http://savalaura.blogspot.com/2007/02/casuta-de-turta-dulce.html
Din cate-mi amintesc era foarte gustoasa 🙂
…daca vrei sa croiesti omuleti sau tot felul de figurine, o poti face…intinzi aluatul si decupezi formele dorite.
Spor in toate si Sarbatori fericite!!!
salut laura!
daca tot venii vorba de fursecuri, am vazut ca ai niste gustari excelente , de altfel te urmaresc pe blogul meu.
Am nevoie de o reteta pentru omuleti de turta dulce, daca m-ai putea ajuta ti-as fi extrem de recunoscatoare.
iti las si mailul meu cristinavajaean@yahoo.com.
sarbatori fericite
Orange, bine te-am regasit!!! 🙂
Ma bucur mult c-ai dat un semn de viata 😛 …si ca iti plac fursecurile!!!
…fursecuri, pe care de altfel si eu le visam „imbracate” in glazura de cioco alba :)) …numa’ ca na, au fost de post…
…si, oooh Doamne, ce bine-ai intuit tu unde ne petrecem mare parte din zi, hi, hi…de-aia nici nu ajung sa raspund la mesaje cum mi-as dori, ca sintem ocupati sa ne luptam cu bulgari si sa ne tavalim prin zapada 😀
Frumoasa tare iarna asta, pana acum…
Pupici dulci, draga mea!!! …de la Bogdi in special! 🙂
Daniela draga, cu mare drag as fi impartit cu tine cateva la o cafea 🙂
Te puuup!!!
Ralu scumpa, mi-ai umplut inima de bucurie cu mesajul tau, iti multumesc mult, mult!!! 🙂
Uite, asa ca prima reactie la cele spuse despre puiul tau, poti sa iti sugerez laptele de soia, care e o alternativa sanatoasa…si de ce nu, chiar delicioasa 😛 …la laptele normal, de vaca…
In mare, vei gasi cateva idei si la mine, la „Retete de post” dar te-as indruma spre blogul Cristinei: http://cristina-k.blogspot.com/ care e specialista in retete cu tofu, lapte de soia si alte bunataturi cu care ti-ai putea rasfata puiutul 🙂
Promit, oricum, sa fac si eu niste „sapaturi” la subiectul asta, asa ca te-astept cu mare drag sa revii 🙂
Pupici dulci si tie si piciului 😛
Cristina, pupici multi pentru premiu!!! Esti o scumpa pentru ca te-ai gandit la mine 🙂
Ohooo, Sabinelu’, alta idee minunata, mersi!!! 🙂
…mai, cate variante s-au adunat deja 😛 …imi place!!!!!!!!
Ma bucur draga Cristina ca cunosti aceasta reteta, iata, universal valabila :))
Sa stii ca si eu m-am gandit la un moment dat sa le unesc cate doua cu un pic de gem de prune da’ mi-a fost prea lene 😛
Grazie tanto, Federica 🙂
Sono felice che ti piace!!!
Draga Ale, minunata varianta ta cu nuca de cocos…am sa le incerc odata si asa 🙂
Ma bucur ca am reusit sa te transpun in lumea magica a sarbatorilor de iarna 😛 …am vrut neaparat sa le rontaim sub forme dupa care tanjim tot anul…adica braduti si clopotei, ai Mosului desigur, hi, hi…
Sarbatori fericite si tie, Cami draga!!! Sa vina mosu’ cu desaga plina, hi, hi…
Foarte frumoase. Cred ca o sa le incerc, dar pentru ca ai mei iubesc ciocolata, cred ca o sa experimentez cu ceva glazura.
Si a si nins 🙂 Cred ca Bogdi s-a bucurat tare mult 🙂
Buna Laura.
Ce bine arata!
Vreau si eu pentru micul dejun.
Te pup.
Laura, esti la fel de dulce precum retetele tale! Este prima oara cand „ratacesc” pe forum si tare mi-a placut ce am citit – atat reteta, dar si modul tau captivant de a o prezenta.
Am si eu o problema, poate ma poti ajuta (mai ales ca esti si MAMI si iti poti imagina…) – copilul meu cel mic are alergie la lapte. Asta inseamna NU lapte si orice derivat – iaurt, smantana, unt, creme cu lapte, etc etc etc. Imi pti sugera si mie o reteta de tort care sa nu contina lapte? Sunt disperata, mititelul s-a saturat de tort de mere :((( si intrucat vin sarbatorile, sunt tare incurcata… ce sa pregatesc sa pape si piticul meu pofticios?
Te sarut, Laura, si pe puiul tau il imbratisez si il invidiez ca are asa o mamica priceputa 😉
Te asteapta un premiu pe blogul meu.
Ce bune tre sa fie, Laura! Eu le-as face cu migdale si cu scortisoara 🙂
Foarte bune. Eu am o reteta asemanatoare de fursecuri cu gem si de asemeni sinte cornulete cu nuci la care aluatul se face aproximativ la fel.
bellissimi e deliziosi!!
Yummy, sunt minunate! Si eu le fac, sub forma de semiluni, de cativa ani, la Craciun. E o reteta simpla, dar de efect. A, ultima data le-am facut cu nuca de cocos, ramasesem in pana de nuci.
Faptul ca tu le-ai decupat in forma de braduti si clopotei pe mine una ma aduce mult mai aproape de Ajun 😉
Ai inceput cu cadourile pentru Mosu. Sarbatori fericite linga cei dragi! Cami