Fursecuri Floare

0 comentarii

M-am tot gandit la o reteta speciala pe care sa i-o dedic mamei, acum ca suntem atat de aproape de primavara si de ziua femeilor de pretutindeni, si cum mi-au ramas in cap, inca de anul trecut, niste fursecuri floare cu ciocolata alba, suprapuse, le-am dat instant viata!!! 😀

Am vrut ca efectul sa fie maxim, asa ca am „cioplit” repede un cosulet de ciocolata si le-am asezat cu grija inauntru. As fi vrut ca mami a mea draga sa nu vada surpriza ce i-o pregatesc, dar cum stam impreuna, e imposibil!!! S-a bucurat enorm, oricum, iar eu ma bucur si mai tare, inca de pe acum, gandindu-ma cate mamici veti face fericite 🙂

 

Ingrediente pentru cca. 40 de fursecuri:

Aluat de fursecuri:
  • 180 g faina
  • 70 g amidon (sau faina)
  • 1 lingurita praf de copt
  • 130 g unt
  • 125 g zahar
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • 100 g ciocolata alba
Crema (lipit si ornat):
  • 100 g ciocolata alba
  • 1 lingura cu varf nutella

 

Iata cum arata un cosulet de ciocolata umplut cu „flori”:

Frumos, asa e?! 🙂

 

Mod de preparare:

Faina se amesteca cu amidonul si praful de copt.

Untul, moale, scos din frigider cu cateva ore inainte, se bate cu zaharul cca. 1 minut. Se adauga oul si se mai bate cateva secunde.

Se topeste ciocolata alba, rupta in prealabil in bucatele mici. Aveti grija cum o topiti, pentru ca se arde repede, fiind foarte sensibila! Eu o pun intr-u bol mic la microunde, o las cam 25 de secunde, o scot, amestec, o pun din nou, las din nou vreo 20 de secunde, iarasi o scot, iarasi amestec si-apoi o pun in ture de cate 5 secunde, pana cand vad ca s-a topit. Chiar daca mai raman bucatele mici de ciocolata, amestec energic si o las deoparte sa se racoreasca 1-2 minute. Ceea ce va sugerez si voua sa faceti 🙂

Se amesteca totul foarte bine: compozitia uscata, cu faina, amidon, praf de copt, impreuna cu untul+oul batut si ciocolata alba topita. Se face o bila de aluat, se infasoara in folie si se raceste pentru minim 3-4 ore. Eu am lasat aluatul peste noapte, iar dimineata, inainte sa ma apuc de treaba, l-am scos din frigider si l-am lasat la temperatura camerei 30-40 de minute, sa se mai „inmoaie”:

Cuptorul se incinge la 180 grade C (foc potrivit).

Aluatul se intinde pe planseta bine infainata, nu foarte subtire. Daca vreti sa va fie mai usor, avand in vedere faptul ca aluatul e putin lipicios, intindeti-l intre doua foi de copt. Veti decupa mai usor formele! Eu, insa, neinfricata cum sunt 😀 , l-am intins direct pe masa:

Se taie, asadar, fursecuri-floare cu formele speciale (dati formele prin faina inainte de a decupa). Aveti nevoie de doua forme „floare”, una mai mica si una mai mare:

Se aseaza fursecurile pe o tava tapetata cu hartie de copt si se coc cca. 10 minute. Puteti sa coaceti fursecurile impreuna, cele mici cu cele mari, dar ar fi mai bine daca le-ati coace separat, pentru ca au timpi de coacere diferiti. Eu pe cele mici nu le-am lasat decat 7 minute, iar pe cele mari 1o minute. Cand sunt gata, se scot pe un gratar si se lasa sa se raceasca:

Se topeste ciocolata alba si se imparte in jumatate; cu o jumatate se „lipesc” fursecurile:

Cealalta jumatate se amesteca cu nutella si se foloseste la ornat. Puteti folosi spritul de ornat sau puneti mici gramajoare direct cu lingurita, sub forma de aveline:

Sunt deosebite!!!

Crocante, dulci, cu gust intens de ciocolata!!! 😀

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.