Fursecuri Boabe de cafea

11 comentarii

Aceste fursecuri Boabe de cafea mi-au stat pe lista (nesfarsita 😛 ) cu bunatati timp de ani de zile, pana cand, iata, odata cu tortul de ziua mea, s-au materializat cu succes sub forma de decor, si nu numai.

Cristinelu’ drag, te pup dulce tare pentru aceste fursecuri atat de placute privirii si apetitului meu de nestavilit pentru cafea :))))

 

Ingrediente:

  • 180 g unt
  • 65 g ciocolata
  • 100 g zahar
  • 30 g cacao
  • 300 g faina
  • 1 lingurita plina praf de copt
  • 2 lingurite nes dizolvate intr-o lingura de lapte fierbinte

 

Mod de preparare:

Se topeste ciocolata la bain-marie sau microunde; se lasa sa se racoreasca.
Se cerne faina impreuna cu cacaua si praful de copt.
Se freaca untul cu zaharul, se adauga ciocolata topita si nesul dizolvat. Se adauga amestecul de faina si se omogenizeaza. Va rezulta un aluat usor sfaramicios, care se va da la frigider pentru minim o ora (facut bila si bine infoliat 😛 )

Se incinge cuptorul la 170 grade (foc domol) si se tapeteaza cu hartie de copt o forma mare, de fursecuri.
Se fac bilute din aluat carora li se da o forma ovala; se turtesc apoi, usor, ca pe niste chiftelute, cum bine zice Cristina, iar in mijlocul lor se imprima cu dosul lamei cutitului o linie, asa cum au si boabele adevarate de cafea.

Demonstratia, in imagini 🙂

Eu dupa primele 30 de bucati mi-am cam pierdut rabdarea 😀 …nu de alta, dar ma astepta tortul de cafea 😀 , asa ca restul aluatului l-am transformat in fursecuri simple, rotunde (le-am facut bile mai mari).

Fursecurile se dau la cuptor pentru cca. 10 minute:

Minunate, cu o aroma deosebit de placuta de cafea!!!
…si atat de dragalaseeeeee!!!!!!

 

Reteta preluata de la Cristina K.

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

11 comentarii

Yonella Blondutza 14 februarie 2014 - 11:56

sunt asa de buneeee si frumoase! azi le-am pregatit cu drag pt prieteni,le-am servit cu o cafea

Raspunde
carolina 22 decembrie 2013 - 16:11

ESTI GENIALA, DRAGA LAURA! INDIFERENT CE FEL DE RETETA AS CAUTA, LA TINE GASESC MEREU O SURSA DE INSPIRATIE! CATEODATA MA ENERVEAZA BLOGUL TAU, CA AI PREA MULTE PRAJITURI DELICIOASE SI NU STIU CE SA ALEEEEEEEEG! TE PUP CU MULT DRAG SI TE ADMIR DIN TOT SUFLETUL!

Raspunde
Anonymous 12 martie 2012 - 20:57

voiam sa intreb daca pot inlocui untul cu margarina…toate retetele luate de la tine laura…au fost o reusita
cristina dobrea

Raspunde
Anonymous 8 decembrie 2011 - 21:58

Buna Laura! Oare stii cat timp rezista inchisi intr-o cutie ceva? Mi-as dori sa ii fac pentru Craciun si as vrea ii fac in avans cu o saptamana sa am timp de prajiturit. Multumesc frumos, roxana

Raspunde
Damaris 18 iunie 2011 - 17:06

sunt exceptionale! Le-am probat astazi. Le voi face pentru nunta sorei mele, daca tot are tema coffee!:D ma gandesc doar la mici modificari pentru a-i intensifica gustul de cafea. Iar formele lor sunt super cute! Merita toata migalosenia din lume!:)
Multumesc Laura…pentru inca o reteta/idee minunata!:)

Raspunde
mafteidorina 6 iunie 2011 - 08:03

L-am incercat si eu…am pus ciocolata amaruie. Copiii mei mananca mai mult ciocolata amaruie. Concluzia lor a fost: Bune rau!

Raspunde
mirelaVrabie 5 iunie 2011 - 11:31

interesante si simpatice fursecuri.Trebuie neaparat incercate.Felicitarisi la multi ani cu multe realizari.Imi pare rau ca sunt in intarziere dar acum am descoperit blogul tau mirelaVrabie

Raspunde
Federica 1 iunie 2011 - 14:41

adoro il caffè..questi biscottini sono eccezionali!baci!

Raspunde
CristinaK 1 iunie 2011 - 09:00

Draga mea , Laura, iti multumesc mult ca le-ai incercat! Si ma bucur nespus ca ti-au si placut! 🙂 Ti-au iesit asa de frumoase! ♥♥♥

Raspunde
Camy 31 mai 2011 - 22:52

ce simpatice sunt!

Raspunde
Andrei Matei Gabriel 31 mai 2011 - 18:16

salivezzzz…si sunt la cura:(((((!!cred ca afost gustos rau!FELICITARI Laura inca o data pt. tot ceea ce faci!

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.