Dragilor, daca doriti sa preparati ceva delicios de Craciun, impreuna cu puiutii vostri, va invit sa incercati acesti braduti de branza. Lasati-i pe cei mici sa-i decoreze, vor fi incantati la maxim!!!!!!
Puteti folosi si alte retete pentru a fauri simpaticii braduti, mai ales daca va place mai mult ciocolata 😛
1. Prajitura de ciocolata (alba)
2. Prajitura de ciocolata (de lapte)
3. Tort de nuci si ciocolata
Ingrediente:
- un kg branza dulce
- 3 galbenusuri
- un ou mare
- 100 g zahar
- 2 linguri suc lamaie
- 200 ml lapte
- 2 plicuri praf de budinca de vanilie
- 100 g coaja de lamaie sau portocala confiata (optional)
- 100 g unt moale
- 6 albusuri
- 120 g zahar
Mod de preparare:
Cristinel drag, iti multumesc din tot sufletul pentru reteta delicioasa!!! …din care i-am „croit” lui Bogdi niste braduti tare draguti! 😛 …impreuna i-am decorat!!!
Aici e aluatul, pregatit de copt:
Prajitura gata coapta:
De aici, incep improvizatiile noastre! 😀
Am taiat blatul in doua:
Si inca o data!
…si tot asa, pana cand, in final vom avea 8 bucati delicioase de prajitura:
Pe care, cu ajutorul acestor ingrediente, adica:
- frisca batuta, pentru „imbracarea” fiecarui triunghi dulce 😛
- fulgi de nuca de cocos, colorati in verde
- bombonele M&M
- mini-batoane cu caramel, gen Mars
…le-am transformat in: Braduti!!! 🙂
Noi i-am impodobit cu niste „ghirlande” de aceeasi culoare, dar voi puteti combina toate culorile si le puteti apoi aseza deasupra, ca niste globuri…
Prima bucatica din bradut -delicioasa!!!
Reteta by Cristina K.
















16 comentarii
laura sunt foarte frumosi bradutii o sa ii incerc si eu ci siguranta de craciun..de unde ai luat cocosul verde?
multumesc
Ca de obicei, ne impresionezi cu minunatiile tale, arata senzational! luv it !!! :X:X
Superbi braduletii!!!!!Pupici:x
Felicitari!
Oana (Anca :P) bine-ai venit!
Ma bucur ca bradutii mei cu branza ti-au facut impresie buna…si ca probabil, odata, vei dori sa ii incerci! :))
Plicurile de budinca se folosesc asa „praf” nu facute budinca.
Iti multumesc pentru intrebare, caci in felul asta, am editat un pic mesajul si l-am facut (sper) mai lizibil! 😛
Am adaugat pana si reteta home-made a unei budinci de vanilie (preluata tot de la autoarea retetei)
Spor in toate si sper sa ne mai „auzim”! 🙂
So… basically… plicurile de budinca se pregatesc ca o crema, asa cum se pregatesc budincile in mod obisnuit – si asa se incorporeaza, sau se foloseste doar pudra de la plicurile de budinca, si asa se incorporeaza direct? 😀
Multumesc anticipat pentru raspuns
Piperlina, esti o scumpa si te pupam cu drag!!! Bogdi mai ales, te-ai prins! 😛
Criss, ne bucuram mult ca-ti place „design”-ul bradutilor!!! 😛
…si chiar ai dreptate, Bogdi meu drag are mare rabdare cand e vorba de asa ceva 🙂
…de fapt, cand e vorba de -orice- facut in bucatarie, langa mami lui! :))
Cand va fi mare, va fi cu siguranta un „great” chef! 😛
Ia uite-te la el..cat e de concentrat….:*:**:…:X:X:X…..felicitari..pt tot ce faci…si…numai bine intregii familii…pupici…:*:*
Ce frumos….are multa rabdare baietelul.
Va pup mult.
Cata draga, tu esti tare dulce si mereu ma incanti cu vorbele tale 🙂
Iti multumesc, te pup…si ma bucur nespus de mult ca iti plac si bradutii! 🙂
Cristina mea scumpa, te pup dulce, dulce!!! 🙂
Am planuit inca de dinainte de Craciun „transformarea” asta, hi,hi…asa ca ma bucur mult ca am reusit s-o pun in practica!
Lui Bogdi i-a placut la nebunie 🙂 …si nu numai lui! 😛
…asa ca mii de multumiri pentru reteta!!!
P.S. Stii tu ca vor mai urma si altele, nu?! :))
Ha, ha, April, aici m-ai prins!!! 😛
…da’ ce, numa’ eu sa ma ingras?! 😀
Puuuup!!!
Foarte, foarte draguti! bravo Laura!!!
Laura, ti-au iesit minunati bradutii! Ce idee super! Si ce decorator chipes ♥♥♥
pupicei dulci!
Dementiala!!! Tu ma pui la ingrasare 😀