Print Friendly
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.3/5 (8 votes cast)

La noi, Mosu’ a venit mai repede anul acesta 🙂 Mi-a adus un storcator de fructe si legume de la Philips. Unul deosebit, cu o noua tehnologie, prin presare la rece. Ce-mi place la el este ca are un design slim, ocupa putin loc pe blatul din bucatarie, nu are sita, cum au cele clasice, se spala foarte usor (in mai putin de un minut) si extrage pana la 90% din fructe si legume! Ne-am jucat o zi intreaga cu el, testand diferite variante si, intr-adevar, pulpa ramasa in storcator este mai uscata, sucul are pulpa fina si este mai concentrat. Cand am vazut ca poate stoarce si frunze de patrunjel, rodii sau mere cu tot cu coaja si samburi, si, mai ales, ca voi putea sa-mi fac propriul lapte de soia in casa, m-am indragostit iremediabil de el!!!

 

Va prezint mai jos cele cinci sucuri, patru sucuri cu fructe si unul cu legume, cu care ne-am rasfatat in ziua in care am primit acasa storcatorul Philips. Dar intai si-ntai, va arat pretiosul meu storcator…my precious! 😀

 

Le luam pe rand 😛

1. Pina Colada pentru copii:

– 1 ananas proaspat

– 1 nuca de cocos

– 1 banana mare, bine coapta

– 100 ml lapte condensat

 

Mod de preparare:

Se pregatesc fructele: se decojeste ananasul; nuca de cocos se sparge, iar laptele (apa din interiorul nucii) se scurge intr-un pahar (in acelasi in care veti stoarce tot sucul). Se scoate miezul nucii de cocos, se decojeste banana. Se taie fructele in bucati si se pun, pe rand, in storcator.

Se foloseste si functia de pre-curatare, care este un program special ce stoarce si ultima picatura de suc din storcator, curatandu-l in acelasi timp:

Priviti cat de uscata este pulpa:

A iesit o mi-nu-ne de suc!!!!

 

 

2. Suc tropical:

– 1 papaya (sau mango)

– 2 portocale mari

– 2 fructe Kaki

– 1 limeta (optional)

– 2 linguri miere

 

Mod de preparare:

Nu am gustat pana acum kaki, dar la cat de bun este, sigur vom mai avea ocazia 😀 Priviti cat de frumos e in sectiune:

Se decojesc fructele; puteti folosi decojitorul de legume (mai ales la kaki). Inlaturati semintele negre din papaya (desi sunt comestibile), pentru ca sunt cam iuti. Se pot folosi, pisate, in loc de piper, la alte preparate.

Stoarceti fructele in cana speciala pentru suc, inclusa in dotarea aparatului, asezata sub gura de scurgere. Beti sucul imediat!!! 😛

Foarte bun!

 

 

3. Suc de fructe rosii:

– 1 grapefruit roz

– 1 rodie

– 1 pepene galben sau o banana mare

– 1-2 linguri miere

 

Mod de preparare:

Se decojesc pepenele (sau banana) si grapefruit-ul, caruia i se scot, pe cat se poate, pielitele subtiri, care sunt extrem de amare! Rodia se spala foarte bine si se taie in bucati. Nu se decojeste!

Se storc fructele, in pahar sau in recipientul special:

Iata inca o dovada de pulpa stoarsa pana la maxim! 😀

Acrisor si bun!!!

 

 

4. Suc de kiwi cu mere si pere:

– 6 bucati Kiwi

– 3 mere verzi (Granny Smith)

– 2 pere mari

– 1/2 lingurita praf de scortisoara

 

Mod de preparare:

Se decojesc kiwi, se spala bine merele si perele si se taie in bucati potrivite (care sa incapa in tubul de alimentare). Merele si perele nu s edecojesc!

Se storc fructele si se presara putina scortisoara:

Pulpa, din nou, la fel de uscata:

Delicios si reconfortant!!!

 

 

5. Suc de legume proaspete:

– 1/2 de sfecla (dintr-una mare)

– 2 morcovi

– 2 tulpini apio (telina)

– 1 legatura frunze de patrunjel

– 1 mar rosu, bio (optional)

 

Mod de preparare:

Se spala sfecla si se decojeste. Se procedeaza la fel si cu morcovii. Apio, frunzele de patrunjel si marul se spala bine.

Se apasa usor in jos, spre melcul de stoarcere, pana ce toate legumele s-au stors:

E un suc foarte bun si sanatos, pe care il puteti bea asa cum e sau il puteti putin dilua cu apa (100 ml apa plata).

Ce as putea spune in plus?! Ca-mi place la nebunie acest storcator silentios, care ne va ajuta, mai ales acum, pe timp de iarna, sa ne facem plinul de vitamine!!! Am uitat sa va spun ca are si functie de anti-picurare, care previne scurgerea sucului pe masa. Ce mai, il iubesc maxim!!! 😀

Tags:
  • Ionela Ene

    tocmai ce am cumparat si eu unul….am facut deja doua combinatii foarte delicioase….abia astept sa testez si alte retete…

    • Ionela draga, sa-l stapanesti sanatoasa, sa-l pui la treaba des!!! 😀
      Si eu mai am doua retete rapide, cu fructe, in plan…poate iti vor face cu ochiul :))

      • Barta Despina

        Am achizitionat si eu un storcator , prezentarea ta e foarte imbietoare.
        Sunt multumita in general dar din morcovi scoate o cantitate foarte mica de suc.
        Ramane in pulpa , nu e la fel ca si la citrice.
        Poate nu procedez eu bine. Poti sa-mi spui daca in cazul radacinoaselor nu e la fel de eficient?

        • Despina, draga mea, am testat si retestat storcatorul cu cateva bucati de morcovi, pentru a-mi reaminti cum se comporta. Adevarul este ca noi il folosim mai mult pentru a face suc de fructe (desi de legume ar fi mai indicat, stiu 😀 ). Eu sunt multumita de el si la capitolul asta, am obtinut destul, dar am avut morcovi proaspeti. Oricum, nu cred ca se poate compara un fruct cu o leguma. Fara indoiala, cand vei folosi fructe, vei obtine mai mult suc 🙂

          Ma bucur mult de tot ca il ai, te pup si iti urez sa faci cat mai multe combinatii delicioase!!! :))

          • Mi-am amintit acum ca nu te-am intrebat de site 🙂 Cele doua, mici si negre, pe care le poti ajusta in functie de cata pulpa sau suc vrei sa scoata. Citeste in carticica aparatului mai multe despre ele, cred ca conteaza si felul in care sunt asezate 🙂

  • Pingback: Prajitura cu nuca de cocos si crema de ciocolata | Retete culinare cu Laura Sava()

One Pingback/Trackback