Print Friendly
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Am prins ideea asta nemaipomenita de fursecuri prinse-n cana in urma cu 3 ani dar, cum la mine timpul pare sa se comprime mai puternic ca la altii :D, nu am reusit sa o recreez decat acum. M-am ghidat dupa o poza cu niste forme de Craciun cu care puteai “taia” fursecurile in asa fel incat sa faca parte din cana si am folosit o reteta de fursecuri cu smantana, ce m-am gandit eu c-ar merge de minune cu-o ceasca de cafea :))) …sau cu o cana de lapte cu cacao, cum ii place lui Bogdi. Cei care le vor vedea, si gusta, vor fi cu siguranta impresionati!!!!!!

 

Ingrediente:

– 1 galbenus (ou mare)

– 125 g. zahar pudra

– 250 g. faina

– un varf de cutit praf de copt

– 80 g. smantana

– 150 g. unt

– 2 lingurite nes (optional)

– scortisoara (optional)

 

Mod de preparare:

Se amesteca galbenusul si zaharul cu mixerul, la viteza maxima, pana se spumeaza; se adauga smantana si se amesteca in continuare, avand grija sa nu ramana cocoloase. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne intr-un castron. Se face o adancitura si se toarna crema de smantana in ea (daca le vreti pentru cafea, adaugati nesul). Untul, rece, se rade pe margine. Se amesteca totul rapid, fara a framanta aluatul prea mult. Se face o bila din aluat, care se pune la frigider pentru cca. 1 1/2 – 2 ore. Daca va grabiti, puneti aluatul la congelator 25-30 de minute (eu las intotdeauna aluatul de fursecuri la frigider, peste noapte).

Se incalzeste cuptorul la 180 grade C (foc potrivit). Se intinde aluatul pe o suprafata presarata cu faina, nu foarte subtire, si se stanteaza diferite forme de Craciun. Acum, daca nu vreti sa le “agatati” in cani, le puteti lasa asa cum sunt si le coaceti cca. 8-10 minute, dupa care le scoateti si le lasati la racit. Le pudrati cu zahar praf si scortisoara.

Daca, insa, vreti sa va impresionati familia sau prietenii, faceti cum am facut eu :D. Taiati din fursecurile stantate, pornind de la baza lor, un santulet, chiar mai adanc decat cel din poze, pentru ca fursecurile sa aiba mai multa stabilitate atunci cand le asezati in cani (conteaza foarte mult si grosimea canilor, asa ca faceti cateva teste!!!). Taietura sa fie pe lungime si mai ingusta:

Cand sunt coapte, asezati-le pe marginea canilor si bucurati-va de ce-ati creat!!!!! :))

Sfat: Desigur, puteti opta si pentru alte tipuri de fursecuri, cum ar fi: Fursecuri cu unt sau Fursecuri Espresso

Iar daca vedeti ca-si pierd echilibrul :P, puneti cateva picaturi de miere pe marginea canii (exact in locul in care veti pune fursecurile). Se vor “lipi” de minune!!!

Tags:
  • Liliana C

    ce idee buna! Musai de incarcat ! Multumesc!! 🙂