Print Friendly
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Daca va plac ruladele de carne facute la cuptor, veti aprecia cu siguranta si aceasta chiftea greceasca cu straturi delicioase de carne si branza Feta!!!!!!! Se face foarte usor si,┬ádupa cum veti observa, se si mananca la fel ­čśÇ
Cu Tzatziki langa e prea bun!!!!!! :))

 

Ingrediente (pentru 4 persoane):

– 250 g. carne tocata de porc

– 250 g. carne tocata de miel (daca nu aveti, inlocuiti cu carne de vita)

– 1 ou

– 100 ml. lapte

– sare si piper proaspat macinat

– 75 g. orez

– 300 ml. apa

 

Umplutura:

– 100 g. branza Feta

– 25 g. unt

– 2┬ácatei de usturoi tocati

– 1 ceapa tocata (sa aiba cca. 50 g, nu mai mult)

– 2 linguri patrunjel tocat

 

Mod de preparare:

Orezul se pune in apa fierbinte cu sare, se amesteca pana da un clocot, apoi se da focul la mic si se lasa sa fiarba sub capac cca. 12 min. Se ia de pe foc si se lasa acoperit pana se raceste. Orezul trebuie sa fie fiert, sau semifiert, si sa nu aiba apa deloc. Se amesteca apoi cu carnea, oul, laptele si condimentele.

Umplutura se prepara astfel: se sfarama Feta, se amesteca cu untul moale (lasat din timp la temperatura camerei), ceapa si usturoiul si apoi patrunjelul.
Intr-o tava de chec, unsa cu unt sau ulei, se cladesc straturi de carne si umplutura. Astfel, se aseaza prima data un rand de carne, se pune peste o parte din umplutura, se pune inca un rand de carne si inca un rand de branza, ultimul strat fiind de carne. Daca impartiti umplutura in doua, veti obtine 3 randuri de carne si 2 de umplutura.
La final, se mai pune putin unt din loc in loc si se da la cuptorul incins, la 180 grade C (foc potrivit), pentru┬áaprox. 45 de minute. Va iesi o minunatie!!!! ­čśÇ

Pofta mare!!!!!!!!

 

Pozele vechi:

Attached Image

Mai pe larg ­čÖé

Attached Image

Attached Image

Attached Image

 

Reteta preluata de la Alka

Tags:
  • Pingback: Perisoare cu sos de oua si lamaie | Retete culinare cu Laura Sava()

  • Anonymous

    totusi samantana , ce rol a avut

  • E foarte delicioasa chifteaua,mi-a iesit minunat de gustoasa.Ms mult! Mult succes pe viitor!Pupici dulci!

  • Am facut chifteaua, si sincer nu credeam k o sa-mi iasa atat de buna, esti o skumpa! Ms mult de tot!!!

  • Ioana scumpa, de-abia acum observ ca nu am precizat :)) …mersi de intrebare!
    E vorba despre sosul ce mi-a ramas in forma de silicon (nu prea mai sint mare fan forme de silicon acum)…pe care l-am ingrosat cu un pic de amidon ­čÖé
    Te pup tare si sper sa ma ierti ca ti-am raspuns atat de tarziu!

  • Laura draga, dar deasupra ce ai pus?

One Pingback/Trackback