Print Friendly
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Am facut painea cu nuci, dar nu am pozat-o ๐Ÿ˜› , asa ca va aduc niste fursecuri cu stafide, sa va indulcesc un pic. Pentru niste fursecuri de post, sunt extraordinare!!!

Desigur, puteti inlocui margarina cu unt, si-atunci va veti bucura de-un gust si mai deosebit. Ieftin si bun!

 

Ingrediente pentru cca. 25 de bucati:

– 125 g faina

– 125 g margarina sau unt

– 100 g zahar

– 120 g stafide

– 2 linguri suc de portocale

 

Mod de preparare:

Se spala stafidele si se lasa circa 2 ore intr-o ceasca cu apa amestecata cu esenta de rom.

Se incinge cuptorul la 180 grade C (foc potrivit). Se tapeteaza o tava mare (de la aragaz) cu hartie de copt.

Margarina sau untul se freaca cu zaharul pana ce amestecul devine cremos (cca. 1 minut); se cerne faina si se adauga compozitiei impreuna cu sucul de portocale. Se amesteca bine. Se scurg stafidele si se amesteca usor, cu o lingura de lemn sau o spatula.

Se pun in tava gramajoare de aluat, cu o lingurita, la departare de 2-3 cm intre ele deoarece cresc la copt. Se coc cca. 15 minute si se scot imediat pe un platou.

Sunt delicioase!!!!

Tags:
  • Cristina

    Buna seara, am facut mai multe retete si au iesit minunat. Dar reteta asta si cea de biscuiti de ciocolata, nu mi-a iesit deloc. Pur si simplu s-au inmuiat atat de tare aluaturile, incat s-a facut un mare biscuite plat , pe toata tava. De ce oare? Prima data am crezut ca nu am amestecat foarte bine untul / margarina cu zaharul. A doua oara,am topit la bain marie grasimea si degeaba. Care este secretul frecarii zaharului cu untul? cum ar trebui sa fac sa imi iasa? Multumesc!

    • Cristina draga, am refacut aceste fursecuri cu stafide, in urma mesajului tau, pentru a vedea cum imi ies si ce-ar trebui sa modific, daca ar fi cazul…n-a fost, insa, pentru ca mi-au iesit exact ca in poza de acum 2 ani ๐Ÿ™‚
      Untul sau margarina nu se topesc, ele trebuie doar sa fie scoase din frigider cu 2, 3 ore inainte de a te apuca de treaba. Se mixeaza apoi cu zaharul cca. 1 minut, pana cand se spumeaza usor. Se adauga celelalte ingrediente (fainja se cerne iar stafidele se scurg) si gata! Pana cand se incinge cuptorul, poti lasa aluatul la frigider (cca. 10-15 minute). Eu am pus gramajoarele de aluat imediat la copt si tot nu si-au modificat forma. E foarte important sa urmezi intocmai gramjele si pasii descrisi in reteta, si nu vei da gres!
      Biscuitii de ciocolata nu i-am refacut inca, dar le vine randul! ๐Ÿ˜€
      Totusi, sunt mai mult decat sigura ca vor iesi bine si ei!
      Te astept cu vesti imbucuratoare ๐Ÿ™‚
      Te pup!!!

  • Ariadna Sandu

    Sucul de portocale este pentru fragezire sau crestere a aluatului sau pentru aroma ? Poate fi inlocuit cu suc de lamaie ? Nu este nevoie de praf de copt sau altceva ? Multumesc.

    • Adriana, eu zic ca pentru toate trei ๐Ÿ˜€
      Sigur ca poate fi inlocuit cu zeama de lamaie, dar vor fi…mai putin dulci :))
      Praf de copt nu trebuie sa adaugi. Spor la treaba si pofta!!!!!!!!!

  • Madalina Iuliana Chitoran

    sunt delicioase, delicioase!!!!

    • Ma bucur tare mult ca ti-au placut, Madalina!!!!!!! ๐Ÿ™‚