Castelul Bran

 

Castelul Bran e atat de impresionant si atat de fermecator incat mi-ar fi imposibil sa vi-l descriu in doar cateva cuvinte. Are o liniste aparte, o frumusete salbatica…ce nu i se dezvaluie decat calatorului 🙂  Trebuie, trebuie sa mergeti sa il vedeti cu ochii vostri! E prea frumos!!!

Iata ce scria Regina Maria, in februarie 1930, despre acest castel magnific:

“…il vazusem stand intr-o singuratate nebuna pe stanca pe care e inaltat si-mi fluturase prin minte ce incantare ar fi fost sa stapanesc o asemenea fortareata si s-o prefac intr-un camin. Ce basm ar fi insemnat sa chem la viata un mic castel medieval, o adevarata poveste de zane”.

Catre castel:

Mitul Dracula: Contele Dracula, vampirii…Vlad Tepes…pe afisele din dreapta aleii ce duce la castel 🙂

Jos, “Casa de ceai”, unde regina Maria isi savura ceaiul de la ora 5. In brosura mea e o poza minunata cu Regina si lebedele, pe malul lacului…

Castelul Bran:

Crucea de piatra:

La intrarea in castel sta scris: “Ora pro nobis, sancta Dei Genitrix”  ceea ce inseamna: “Roagă-te pentru noi, Preasfântă Născătoare de Dumnezeu”:

In stanga, Regele Ferdinand I si Regina Maria iar in dreapta o puteti vedea pe Regina Maria impreuna cu Principesele Elisabeta, Maria, Ileana si Infanta Beatrice a Spaniei (sora reginei Maria) la ceremonia de incoronare:

Prin holul castelului:

“Camera de trecere”, cum se numeste aceasta incapere, cu o frumoasa lustra de lemn sculptata cu pasari…

Pe urmele Reginei Maria a Romaniei: Dormitorul Reginei Maria

Scara secreta:

Dormitorul Regelui Ferdinand I al Romaniei:

Loggia, sufrageria de vara, unde Bogdi a descoperit niste clopotei de bronz cu o poveste incantatoare 🙂

Turnurile castelului:

Sala costumelor:

Sala de arme…unde Bogdi a stat cel mai mult si unde a facut cele mai multe poze cu telefonul 😀

Coridorul de aparare, ce facea legatura intre turnurile de aparare si facilita accesul garnizoanei, in caz de atac la gurile de tragere orientate spre drum. In timpul lucrarilor de restaurare din perioada interbelica, cele mai multe dintre vechile guri de tragere au devenit ferestre:

Salonul de muzica si biblioteca este cea mai mare incapere a castelului si unul dintre locurile preferate ale reginei Maria:

Catre sala Bram Stoker:

 

Multe panouri cu informatii despre filmul “Dracula”, Bram Stoker si vampiri:

Legende romanesti cu strigoi:

Vlad Tepes…pe care Bogdi l-a si intalnit in carne si oase :)))  A fost atat de amuzanta “intalnirea” dintre ei: Bogdi, in urma provocarii lui Cipi, a batut la o usa neagra, grea, misterioasa, negandindu-se ca cineva ii va raspunde dar usa s-a deschis si a iesit…contele Dracula 😀  Au inmarmurit amandoi iar eu cu Cipi n-am mai putut de ras!!!

Curtea interioara:

 

Fantana:

Si, la final, terasa (unde se afla si Salonul Principelui Nicolae). Doua poze, de la inaltime 🙂

A fost o experienta de neuitat!!!