Waffe

5 comentarii

Aceste waffe se fac foarte usor si sint foarte bune. Cu gem sau simple, doar putin pudrate cu zahar si scortisoara 🙂

Ingrediente:

– 200 g. faina
– 70 g. zahar
– 2 oua
– 2 iaurturi mici
– 100 g. unt
– 1 cana de apa
– 1 plic zahar vanilat (10g.)
– 1 plic praf de copt (10 g.)
–  un praf de sare

Se pune untul la topit.
Se cerne faina, se adauga un praf de sare si zaharul.
Se separa galbenusurile de albusuri si se pune cate un praf de sare si pe ele. Galbenusurile se amesteca cu zaharul vanilat.
Se adauga putin cate putin untul topit si adus la temperatura camerei (altfel se coaguleaza ouale) si se pune si iaurtul scurs de zer.
Se omogenizeaza usor. Albusurile se bat spuma.
Se adauga peste faina amestecul de galbenusuri, abusurile spuma, apa si praful de copt.
Daca vi se pare compozitia cam groasa, o puteti dilua cu putina apa, atat cat sa fie ca o smantana groasa.
Se pune aparatul la incins, se unge cu putin ulei.
Cu un polonic mai mic (cel pentru sosuri e perfect) se toarna aluat in forme.
Se servesc cu gem sau simple, pudrate cu zahar praf si scortisoara.

Reteta preluata de la Happy

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

5 comentarii

Anonymous 24 noiembrie 2011 - 18:46

Super tari si inspirationale retetele tale! am intrebare f arzatoare…se pot coace waffe in forma de faguri, din fonta, care se pune pe aragaz? rog mult un raspuns daca exista! 🙂

Raspunde
Laura 25 februarie 2008 - 15:30

Happy drag, eu cred ca am fost cea mai fericita cand ai deschis tu topicul asta cu waffe 😛
Nici eu n-am mai facut de mult dar cred ca zilele astea le vine randul ca am gasit si eu vreo 2 retete super!!! 🙂

…o sa ma prezint cu ele si la topicul tau, of cors! 😀

Raspunde
Happy 23 februarie 2008 - 16:34

Faine waffe, ca la carte! Tre’ sa le mai fac si eu…Pupici!

Raspunde
laura 18 februarie 2008 - 13:31

Hi Carmen! I do these ”waffe” as often as i can because Bogdi enjoys eating them very much 🙂

Raspunde
Carmen 16 februarie 2008 - 03:22

hi Laura
good this dessert

Raspunde

Dă-i un răspuns lui laura Renunta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.