Waffe reteta de baza

 

Aceasta reteta de waffe e incredibila!!! E reteta de baza, simpla, dar si cea mai gustoasa 🙂

Le puteti servi cu gem, frisca, piure de fructe… inghetata 😛

 

Ingrediente pentru 4 portii:

– 125 g. unt
– 75 g. zahar
– 1 plic zahar vanilat
– 2 oua
– 150 g. faina
– 1 lingurita praf de copt
– 75 ml. lapte

 

Mod de preparare:

Ingrediente:

Se bate untul impreuna cu zaharul tos si zaharul vanilat. Se inglobeaza pe rand ouale,
adaugandu-se unul cate unul, amestecand usor:


Se bate pana ce zaharul se dizolva complet. Sa nu va speriati daca in momentul asta compozitia arata ca „taiata” …am facut deja de vreo 3 ori waffe cu reteta asta si tot cam asa a aratat… isi revine de minune dupa ce incorporati faina…


Se amesteca faina impreuna cu praful de copt. Se toarna in compozitia de unt si ou, lingura cu lingura, alternand cu laptele:


Aluatul obtinut nu trebuie sa fie prea moale.
Se incinge presa pentru napolitane/waffe; se ia cu lingura din compozitie, se toarna in presa si se coc una dupa alta 4 waffe mari. Se lasa sa se raceasca.
Sint foarte pufoase si gustoase!!!

…cu aparatul asta le-am facut: