Vargabeles

13 comentarii
[shashin type=”photo” id=”15422″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Vargabeles, sau mai pe romaneste spus: Placinta cu branza dulce si taitei :P, e una foarte usor de preparat si foarte, foarte buna!!!!!! Am refacut-o cu ocazia sarbatoririi a 11 ani de casnicie (love my Cipi!!!!!!!!!!) si am fost incantata sa vad ca s-a bucurat de acelasi rasunator succes, chiar daca eu imi doream ceva mai romantic…
Din pacate dorinta mea nu s-a mai implinit deoarece de o luna incoace m-am imprietenit la catarama cu o sinuzita rebela (din cauza asta am si lipsit atat de mult de langa voi…).
In fine, nu vreau sa va plictisesc prea mult cu starea mea de sanatate, deteriorata inca, asa ca am sa va imbii cu o portie din varianta rapida a acestei minunatii dulci, si anume cea cu foi de placinta si taitei de cumparat, urmand ca intr-un viitor, sper nu foarte indepartat ;),  sa va aduc si varianta „home-made”, adica cea in care vom face chiar noi foaia de aluat si de ce nu, si taiteii.
Va place ce verva am acum dupa mai mult de-o saptamana de „piercinguri”?!  😀
…daaa, s-au terminat intr-un sfarsit si punctiile sinusale, absolut terifiante!!!!!!!!!!!!!!

Placinta e dementiala, s-o incercati neaparat!!!!!!!!!!!!!!!!

Ingrediente:

– 6 foi placinta
– 100 g. unt (50 g. pentru tava, 50 g. pentru foi)
– 200 g. taitei
– 4 oua
– 200-250 g. smantana
– 200 g. zahar pudra sau tos
– 500 g. branza dulce
– 1 lingurita coaja rasa de lamaie (optional)
– 50 g. stafide (optional)
– zahar pudra pentru ornat

Mod de preparare:
Se dezgheata, la temperatura camerei, foile de placinta.
Se fierb taiteii si se lasa la scurs. Puteti folosi orice fel de taitei sau chiar macaroane.
Eu am desfacut o cutie cu paste-cuib 😛

Se separa ouale; se bat albusurile spuma, cu un praf de sare. Se bat galbenusurile cu zaharul pana se albesc.
Se  adauga smantana, branza dulce, coaja de lamaie si stafidele bine scurse (lasate la macerat in rom cu cateva ore inainte). Se adauga spuma de albus la compozitia de branza si se amesteca usor. Se incorporeaza taiteii fierti si bine scursi.
Se unge tava cu 50 g. unt moale; eu am folosit-o pe cea de aici, care are aprox. 42 cm. lungime si 29 cm. latime dar daca vreti ca feliile sa fie mai inalte, folositi una de aprox. 32 cm. lungime/23 cm. latime.
Se pune apoi o foaie de placinta care se unge cu unt topit; se pune cea de-a doua foaie, se unge si aceasta cu unt, iar deasupra se aseaza ce-a de-a treia foaie. Se rastoarna compozitia de branza si se niveleaza:

Deasupra se pun foile ramase (3 bucati), unse intre ele cu unt topit.
Se coace placinta la foc potrivit (180 grade C) pentru cca. 35 de minute sau pana cand vedeti ca foile se rumenesc frumos 🙂

Se lasa la racit (daca puteti :P) si se feliaza dupa imaginatie :))

Se serveste pudrata cu zahar praf:

Delicioasa!!!!!!!!!!!!!!

P.S. In loc de taitei puteti folosi clatite taiate fasii 😉

 

Reteta preluata de la Fedit via Alis

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

13 comentarii

carmen dumitru 11 septembrie 2014 - 21:14

Doamne,ce bine arataaa!!Cred ca e delicioasa 🙂

Raspunde
Ada Gavris 9 noiembrie 2012 - 22:20

Laura, da chiar de așa o plăcintă aveam poftă azi ! când m-a sunat azi mama ca să mă invite la o plăcintă , am întrebat-o: cu brânză ? și ea a zis , nu , cu dovleac.Lasă că e bună și asta…
Și mi-am pregătit niște paste cu brânză ca să mai uit de dorul plăcintei cu brânză la care visez și poftesc de câteva zile……
Mulțumiri multiple, hahaha, ce termen pompos , pentru rețetele delicioase postate cu drag ( știu eu 🙂 ,
o îmbrățișare,
Ada.

Raspunde
mamicurajoasa 17 octombrie 2011 - 13:41

Delicioasa, am mesterito ieri. Sanatate multa!

Raspunde
Mirabela 15 octombrie 2011 - 21:06

Dimineata ma gandeam ca am seara la masa 16 sportive si trebuia sa le dau desert si nu stiam ce ….pana ce am citit e-mail si am vazut aceasta reteta simpla si minunata. Am facut portie dubla bineinteles si mai am doar 3 feliute 🙁 . Multumesc pentru retetele tale.

Raspunde
Anonymous 15 octombrie 2011 - 20:10

multa, multa sanatate, Laura!
si noi facem asa o budinca insa fara foile de placinta, este tare buna. Te pup
Claudia

Raspunde
Lucia 15 octombrie 2011 - 14:18

Wow!!! Una ricetta fantastica!!!

Raspunde
pansy 14 octombrie 2011 - 22:40

teribila boala ! sper sa treci cu bine peste ea!uite am sa incerc si macaroanele cu foi de placinta ! nu m-am gandit la asa varianta,dar uite ca cat traieste omul invata !

Raspunde
Anonymous 14 octombrie 2011 - 20:50

Sanatate si multi ani fericiti impreuna !!!!!!!!!

PS Super curajoasa 😉

Va pupam,
Alina si Gabi

Raspunde
IULIA CULEA 14 octombrie 2011 - 18:02

excelenta arata…..cred ca e si supergustoasa…..multumesc

Raspunde
anca-arissa 14 octombrie 2011 - 15:33

Super! Dar daca in loc de taitei folosesc alte foi de placinta taiate fideluta? Oare ce iese? Sanatate multa iti doresc.

Raspunde
Vasi 14 octombrie 2011 - 14:39

O reteta superba, gustoasa si hranitoare si o prezentare pe masura.
Te imbratisez!

Raspunde
Tudor Elena Cristina 14 octombrie 2011 - 13:57

MULTA SANATATE TI DORESC!!!!lA CAT MAI MULTI ANI CU MUUULTE BUCURII SA PETRECETI IMPREUNAA!!!Tare bine arata vargabeles -ul tauuuuuu!!!!As lua catva portii…..mmmmm….puup

Raspunde
lau 14 octombrie 2011 - 13:30

imi place tot ce faci tu,mult succes in continuare

Raspunde

Dă-i un răspuns lui IULIA CULEA Renunta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.