Turnulete Musaca de vinete

 

Turnulete Musaca de vinete, o reteta inedita, usor de preparat si foooarte savuroasa!!! …si cu un ingredient special: carne de miel!!! Mi-a mai ramas de-aici exact pentru o portie. Imbietoare combinatie, veti vedea 😀  Voi, insa, daca nu aveti carne de miel, puteti folosi carne tocata de porc si vita. Delicios, oricum ar fi!!!

 

Ingrediente:

  • 2 vinete mari
  • 10-12 linguri ulei de masline
  • sare, piper
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • 500 g carne tocata de miel sau carne de porc si vita (in cantitati egale)
  • un praf de nucsoara (optional)
  • 2 linguri piure de rosii
  • 200 g rosii
  • 4 linguri smantana
  • frunze de patrunjel, tocat
  • parmezan sau cascaval ras

 

S-aveti poftaaa!!!! 😀

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 200 grade C (foc mare). Taiati vinetele in felii groase de 1 cm. si asezati-le intr-o tava de copt:

Presarati-le cu sare, piper si stropiti-le cu ulei de masline:

Dati la cuptor timp de cca. 25 de minute:

Pentru umplutura, incingeti o lingura de ulei si caliti timp de 5 minute ceapa tocata si cateii de usturoi zdrobiti, amestecand incontinuu. Adaugati carnea de miel si praful de nucsoara (doar daca il agreati, desigur 😛 ).
Prajiti carnea timp de 5-10 minute, pana se rumeneste. Adaugati piureul de rosii si rosiile taiate cubulete (eu am adaugat si-un dovlecel taiat cubulete, care i-a dat o „dulceata” si un gust nemaipomenit).
Acoperiti vasul cu un capac si tineti pe foc mic timp de 10 minute, amestecand din cand in cand:

Luati vasul de pe foc si cand intreaga compozitie se racoreste, adaugati smantana si patrunjelul tocat:

Pe fiecare felie de vanata asezati o cantitate de compozitie de carne tocata:

…acoperita de o alta felie de vanata:

…din nou carne tocata, urmata de alta felie de vanata…ma urmariti?! 😀

E foarte simplu!!!

Dati turnuletele la cuptor timp de 12-15 minute, cand vor arata cam asa 🙂

Presarati parmezan ras sau cascaval si serviti cu salata verde. Sau cu ce vreti voi :))
Ataaat de bun, ca n-am cuvinte!!!!!!