Turnulete Musaca de vinete
Turnulete Musaca de vinete, o reteta inedita, usor de preparat si foooarte savuroasa!!! …si cu un ingredient special: carne de miel!!! Mi-a mai ramas de-aici exact pentru o portie. Imbietoare combinatie, veti vedea 😀 Voi, insa, daca nu aveti carne de miel, puteti folosi carne tocata de porc si vita. Delicios, oricum ar fi!!!
Ingrediente:
- 2 vinete mari
- 10-12 linguri ulei de masline
- sare, piper
- 1 ceapa mare
- 2 catei de usturoi
- 500 g carne tocata de miel sau carne de porc si vita (in cantitati egale)
- un praf de nucsoara (optional)
- 2 linguri piure de rosii
- 200 g rosii
- 4 linguri smantana
- frunze de patrunjel, tocat
- parmezan sau cascaval ras
S-aveti poftaaa!!!! 😀
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 200 grade C (foc mare). Taiati vinetele in felii groase de 1 cm. si asezati-le intr-o tava de copt:
Presarati-le cu sare, piper si stropiti-le cu ulei de masline:
Dati la cuptor timp de cca. 25 de minute:
Pentru umplutura, incingeti o lingura de ulei si caliti timp de 5 minute ceapa tocata si cateii de usturoi zdrobiti, amestecand incontinuu. Adaugati carnea de miel si praful de nucsoara (doar daca il agreati, desigur 😛 ).
Prajiti carnea timp de 5-10 minute, pana se rumeneste. Adaugati piureul de rosii si rosiile taiate cubulete (eu am adaugat si-un dovlecel taiat cubulete, care i-a dat o „dulceata” si un gust nemaipomenit).
Acoperiti vasul cu un capac si tineti pe foc mic timp de 10 minute, amestecand din cand in cand:
Luati vasul de pe foc si cand intreaga compozitie se racoreste, adaugati smantana si patrunjelul tocat:
Pe fiecare felie de vanata asezati o cantitate de compozitie de carne tocata:
…acoperita de o alta felie de vanata:
…din nou carne tocata, urmata de alta felie de vanata…ma urmariti?! 😀
E foarte simplu!!!
Dati turnuletele la cuptor timp de 12-15 minute, cand vor arata cam asa 🙂
Presarati parmezan ras sau cascaval si serviti cu salata verde. Sau cu ce vreti voi :))
Ataaat de bun, ca n-am cuvinte!!!!!!