Turnulete Musaca de vinete

Turnulete Musaca de vinete: un preparat traditional, intr-o alta prezentare!!! Asa spune la mine-n revista 😀
…si cu un ingredient special: carne de miel!!! Mi-a mai ramas de-aici exact pentru o portie. Imbietoare combinatie, veti vedea :))

Ingrediente:

– 2 vinete mari
– 10-12 linguri ulei de masline
– sare, piper
– 1 ceapa mare
– 2 catei de usturoi
– 500 g. carne tocata de miel sau carne de porc si vita (in cantitati egale)
– un praf de nucsoara (optional)
– 2 linguri piure de rosii
– 200 g. rosii
– 4 linguri smantana
– frunze de patrunjel, tocat
– parmezan sau cascaval ras

 

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 200 grade C. (foc mare). Taiati vinetele in felii groase de 1 cm. si asezati-le intr-o tava de copt:


Presarati-le cu sare, piper si stropiti-le cu ulei de masline:



Dati la cuptor timp de cca. 25 de minute:


Incingeti o lingura de ulei si caliti timp de 5 minute ceapa tocata si cateii de usturoi zdrobiti, amestecand incontinuu. Adaugati carnea de miel si praful de nucsoara (doar daca il agreati, desigur :P)
Prajiti carnea timp de 5-10 minute, pana se rumeneste. Adaugati piureul de rosii si rosiile taiate cubulete (eu am adaugat si-un dovlecel taiat cubulete, care i-a dat o „dulceata” si un gust nemaipomenit)
Acoperiti vasul cu un capac si tineti pe foc mic timp de 10 minute:


Luati vasul de pe foc si cand intreaga compozitie se racoreste, adaugati smantana si patrunjelul tocat:


Pe fiecare felie de vanata asezati o cantitate de compozitie de carne tocata:


…acoperita de o alta felie de vanata:


…din nou carne tocata, urmata de alta felie de vanata…ma urmariti?! 😛


…dupa care dati totul la cuptor timp de 12-15 minute, cand vor arata cam asa 🙂


Presarati parmezan ras sau cascaval si serviti cu salata verde. Sau cu ce vreti voi :))
Atat de bun, ca n-am cuvinte!!!!!!!!!!!