Trufe de ciocolata

Ingrediente pentru cca. 35 de bucati:
Pentru compozitia de trufe:
- 400 ml smantana pentru frisca
- 500 g ciocolata cu lapte sau cu 50% cacao
- 2 linguri coniac
- 2 linguri cafea, preparata tare
Pentru ornat (varianta cu ciocolata):
- 200 g ciocolata cu lapte
- 200 g ciocolata alba
- 1 lingura cafea boabe, proaspat macinata
Pentru ornat (varianta simpla):
- 100 g pudra de cacao
- 125 g migdale, taiate bucati si prajite
Mod de preparare:

Amestecati bine cu o lingura sau bateti cu telul pana cand ciocolata se topeste iar compozitia devine omogena:
Impartiti compozitia rezultata in jumatate (in doua castronele). Intr-unul dintre castronele adaugati coniacul iar in celalalt cafeaua neagra.
Eu portia cu coniac am facut-o fara coniac, pentru Bogdi si ceilalti copii, doar portia cu cafea a ramas intacta (…si de care m-am folosit pentru a orna minunatul tort, facut de ziua mea si a lui Cipi: Tort de trufe)
Dati la congelator 2-3 ore, pana cand compozitiile se intaresc (pentru un rezultat mai bun, se lasa compozitiile, in congelator, peste noapte).
Cu o lingura, luati din amestecul de ciocolata, modelati bilute si puneti-le pe o tava tapetata cu hartie pergament. Dati la congelator pentru cca. 15 minute, pentru a se putea intari compozitia:
…si pentru a le putea da apetisanta forma rotunda, pe care o cunoastem cu totii.
Dupa ce ati terminat „de modelat”, puneti tava in congelator:
Topiti ciocolata cu lapte si ciocolata alba, fiecare intr-un bol separat. Asteptati sa se raceasca putin apoi cu ajutorul unei furculite (sau a unei lingurite, cum va vine mai usor) inmuiati trufele cu coniac in ciocolata cu lapte.
Asteptati putin pentru a se scurge de ciocolata in exces si asezati trufa din nou pe tava.
Topiti ciocolata alba si lasati-o sa se raceasca putin. Inmuiati in ea trufele cu aroma de cafea, exact ca inainte, iar deasupra presarati boabele de cafea maruntite.
Eu le-am lasat neornate, pentru ca, dupa cum v-am zis, le-am folosit la ornarea tortului nostru: Tort de trufeÂ
Daca vreti ca treaba sa mearga si mai usor, dati cateva trufe prin cacao si presarati-le pe altele cu migdale.
Dati-le la frigider pana in momentul in care sunt servite.
Trufele pot fi pastrate in frigider maximum o saptamana si in congelator, maximum o luna.
Daca le-ati congelat, dezghetati-le in frigider, pe parcursul a doua-trei ore.
Serviti-va, va rog!!!