Aceste triunghiuri cu ciocolata si mere sunt nemaipomenit de gustoase!!!
Prima data cand am incercat aceasta prajitura, pufoasa si atat de placut aromata, am taiat-o sub forma de patrate 😀 …deci nu va lasati intimidati de forma pe care o poate lua! E delicioasa,oricum ati felia-o! Si se si face foarte usor si rapid, drept pentru care eu o refac de fiecare data cand imi raman cateva mere pe care nu le mai vrea nimeni! :))
Iar aici: Prajitura cu blat din mere aveti o alta varianta a acestei prajituri inedite, dar fara cacao.
Ingrediente:
Blat:
- 200 g zahar praf/tos
- 250 g unt
- 1 pliculet zahar vanilat (10 g)
- 4 oua
- 1 lingurita scortisoara macinata
- 270 g faina
- 1 pachetel praf de copt (10 g)
- 40 g cacao
- 400-500 g mere rase (pe razatoarea mare)
Glazura:
- 200 g ciocolata cu lapte
- 1 lingura ulei sau 100 g frisca lichida (smantana pentru frisca)
- 100 g ciocolata alba
Si sub forma de „patrate” e apetisanta!!! 😀
Mod de preparare:
Punem in functiune mixerul mai intai 🙂 Mixam apoi untul (scos din timp din frigider) pana devine spumos. Adaugam zaharul pudra si zaharul vanilat si cate un ou, pe rand, mixand bine dupa fiecare timp de 1 minut.
Separat, amestecam intr-un castron faina cernuta, praful de copt, scortisoara si cacao cernuta.
In continuare, adaugam cate putin din compozitia uscata in crema de ou si incorporam bine in crema. La sfarsit, adaugam merele rase.
Rasturnam amestecul intr-o tava de aproximativ 30×42 cm tapetata cu hartie de copt si nivelam usor suprafata cu dosul unei linguri. Daca folositi o forma mai mica, de cca. 20×30 cm, prajitura va fi mai inalta.
Prajitura se coace la foc potrivit (180° C) timp de 35-40 de minute sau pana trece proba scobitorii.
Se glazureaza, cat este inca in tava, cu o glazura facuta din ciocolata topita in care se adauga o lingura de ulei sau smantana dulce. Daca aveti ghinion si vi se taie ciocolata, adaugati 1 cub de gheata sau 1, 2 linguri de apa foarte rece si amestecati energic. Glazura isi va reveni ca prin minune 😛
Se taie prajitura in forma dorita, adica in triunghiuri… Aici, refacuta recent:
Se topeste, cu grija, ciocolata alba, si se orneaza triunghiurile (puneti ciocolata intr-o punga, careia ii taiati un colt, dupa care presati usor pentru a crea dare subtiri de ciocolata)
Delicioase!!!!!!!!!
Desigur ca puteti sa taiati prajitura in patrate, cum apare in aceste poze vechi:
…cand doar le-am glazurat, rapid, cu ciocolata alba:
A iesit la fel de gustoasa!!!
Reteta preluata de la Dora
25 comentarii
draga Laura am facut prajitura ,o bunatate,multumesc de reteta
multumesc pentru reteta, arata foarte bine ,si eu o fac miine mai ales ca am mere
Draga Laura de ce ai pus tu chestiile alea pe margine exact unde scrie reteta, comentariile este foarte greu de citit(: Extrem de enervant. Imi plac foarte mult retetele tale, sunt un vechi fan al tau:) dar acum cu asta ma las paugbasa. Poti face ceva in sensul acesta? Te pup
Monica
Deja mi se face pofta … mmm
ce bine arata triunghiurile, inspiratie pentru un weekend dulce.
Diana, ma bucur mult ca vrei s-o incerci, dar daca chiar vrei sa iti impresionezi socrii te sfatuiesc sa renunti la glazura aia (sinistra :P) din comert, si s-o prepari chiar tu 😉
…daca te grabesti, poti sa ornezi prajitura cu ciocolata topita, chiar alba, cum am facut eu, pentru contrast 😛 …sau sa folosesti glazura de aici: http://savalaura.blogspot.com/2010/09/prajitura-mokka.html
Bafta!!!
Ioana, tre’ sa sari cu mielu’ :)))
Eu ciocolata o topesc mai mereu la microunde fiindca imi e cel mai usor asa…o las cca. 1 minut sau un pic mai mult, depinde pe cat e setata microunda 😛 (oricum, temperatura cuptorului trebuie sa fie potrivita, nu la maxim, fiindca atunci exista pericolul sa „se taie”) timp in care scot bolul de cateva ori si amestec, dar daca vrei sa nu intampini nici o problema in sensul asta, pune-o la bain-marie (intr-o cratita aflata in alta, ce vine umpluta doar pe un sfert cu apa; totul pus pe foc mic pana cand ciocolata se topeste. Amesteci in tot timpul asta)
Bineinteles, ciocolata trebuie rupta in bucatele mici inainte de o topi, in ambele cazuri 😉
…si nu, nu mai adaugi nimic (apa, lapte, etc.). La sfarsit, daca vrei poti adauga o lingurita de ulei, pentru a o fluidiza si a-i da stralucire.
…cat despre delicioasa prajitura, ce sa-ti zic?! …nu cred ca a contat prea mult faptul ca ai ras merele pe razatoarea mica, ci poate faptul ca nu le-ai stors…
La pufosenia unei prajituri, in general, conteaza foarte mult sa cerni faina, praful de copt, etc.
Ar fi fain sa o incerci din nou…sint sigura ca vei fi foarte multumita de rezultat 🙂
Christine, ma bucur mult ca te-ai indulcit cu minunatia 😛
Te felicit pentru reusita ei!!!
Anonim, mersi fain!!! 😛
Pt Diana: mersi de pont, eu te as sfatui sa razi pe razuitoarea mare merele si sa le storci putin..eu cred ca de aia nu mi a iesit pufoasa ca le am dat pe razuitoarea mica:(…si inca ceva sa o faci intr o tava medie, mie in tava de la cuptor mi a iesit prea subtire…succes!
Pt. Ioana: Astazi o sa incerc si eu reteta, iar pentru decor am cumparat de la Dr. Oetker glazura de ciocolata (o topesti in apa fierbinte 5 min). Sper sa iasa buna…vin socrii in vizita 😛
vizitasem si blogul amaliei si te am botezat din greseala…iarta ma!vroiam sa te intreb daca la prajitura asta merele le ai razuit mai mare sau mai marunt si daca le ai stors? mie nu mi a iesit asa de pufoasa…multumesc si numai bine!
amalia te rog spune mi cum topesti ciocolata la microunde?razuita?acoperita?cu apa? ca mie nu mi iese…se caramelizeaza…:( mersi mult…
E un deliciu prajitura,ffff pufoasa, moale, cu toate k eu nu am razuit marul, dar l-am taiat cubulete mici, zici k s-a topit marul de buna ce era, si asa se mentine citeva zile.Esti o dulce,ms mult!
hmmmmmmmmm……………………….buuuuuuuuuuuuuuuun 🙂
Sarilla, eu de obicei bag totul la microunde :)) …pentru cateva secunde, minute…vad eu cat „imi cere” 😉
…in mare parte pentru ca ma grabesc mereu…dar tu daca vrei poti sa o faci la bain-marie, rezultatul este acelasi.
…si dupa cum vezi, eu nici n-am mai ajuns s-o glazurez ci doar i-am „picurat” niste ciocolata alba, topita evident, la micro! 😛
Sa-mi dai de stire daca o „prestezi”! :))
Pupici!!!
Micki, ce mult ma bucur ca ai incercat-o!!! 🙂
…si ca v-a placut atat de mult tuturor!
P.S. Doamne, da’ cat de bine seamana sotul tau cu al meu! 😛
Te puuup!!!
yammyyy…delicioasa!Glazura ai facut-o la bain marie sau pe direct?
Foarte bine arata prajiturica asa ca am facut-o si eu.
E super buna si pufoasa….multumesc tare mult de reteta.
P.S eu nu am mai apucat sa ii pun glazura….a avut grija sotul sa nu mai am pe ce pune.:))
Vicky draga, esti tare scumpa cum te gandesti tu mereu la mine!!! 🙂
Mii de pupici, am sa vin sa le ridic!
Hi, hi, Lauriciu…ai dreptate!!! 😛
Nu le-am bas nimerit! 😀
Fug sa modific titlul…si dup-aia vin pe la tine, sa te felicit pentru noul proiect! 😉
Pupilici!!!
Tatesal, you are very sweet!!! 🙂
Thank you so much for your appreciation!
P.S. I love your blog! 🙂
Te astept cu doua premii pe blogul meu.
Tare faine, dar parca is patrate :P.
Am lansat un concurs pe care il gazduiesc la mine, poate vei dori sa participi.
Oooo very good….