Tortul Cardinalului cu visine

24 comentarii
[shashin type=”photo” id=”16478″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Am mai facut eu tort cu visine pana acum, simplu, cu blat de pandispan, frisca si fructe, dar tortul Cardinalului cu visine inca nu :))
Nu stiu de unde ii vine numele insa nici nu conteaza, e un tort foooarte gustos!!!!!!!!!!!!
Ingrediente pentru cca. 12 portii
Blat:
– 2 oua mari
– 3 linguri apa
– 100 g. zahar
– 1 plic zahar vanilinat
– 75 g. faina
– 50 g. amidon alimentar
– 1 lingurita praf de copt
Jeleu de visine:
– 300-400 g. visine
– 250 ml. suc proaspat de visine, obtinut din cca. 800 g. visine

– 2 linguri visinata sau rom

– 1 plic gelatina rosie (pentru glazura)

– 2 linguri zahar

Crema de vin:

– 1 plic crema de vanilie sau budinca (40 g.)

– 100 ml. vin rosu

– 2 linguri zahar

– 100 ml. lapte

– 200 ml. smantana dulce pentru frisca

Ornat:

– visine proaspete, cu codita

– lamaita sau frunze de zmeura

– 50 g. ciocolata alba

 

Pana va arat modul de preparare al retetei, va invit la o degustare virtuala prin intermediul celor mai noi poze cu cel mai ghinionist tort din istorie 😀 (cititi mai jos patania!!!)

[shashin type=”photo” id=”16479,16480,16481″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Din alt unghi :))

[shashin type=”photo” id=”16482,16483″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

 

Mod de preparare:

Pentru blat, incalziti cuptorul la 180 grade (foc potrivit). Bateti spuma ouale cu apa. Adaugati, putin cate putin, zaharul si zaharul vanilinat. Inglobati treptat faina, amidonul si praful de copt, amestecand continuu. Daca nu aveti amidon, folositi doar faina, 120 g. 😉


Puneti compozitia intr-o forma (diam. 26) tapetata cu hartie de copt. Coaceti cca. 20 de minute:


Scoateti blatul din cuptor, indepartati forma si lasati-l sa se raceasca bine:


Puneti blatul racit pe un platou si incingeti in jurul lui inelul special pentru torturi.

Pentru jeleul de visine, spalati visinele, curatati-le si scoateti-le samburii; puneti fructele pe blat:

Amestecati continutul plicului pentru jeleu cu 2 linguri (rase) de zahar. Adaugati, treptat, sucul de visine amestecat in prealabil cu visinata sau rom (daca nu aveti visinata sau rom, nu-i nimic, puneti doar sucul de fructe). Amestecati continuu cu telul, pana se incorporeaza:


Amestecul obtinut se pune la fiert cca. 1 minut, dupa care se toarna, fierbinte, peste fructe. Lasati sa se intareasca bine:

Pentru crema de vin, omogenizati praful de budinca cu zaharul si vinul rosu; puneti amestecul la foc mic si adaugati laptele rece. Amestecati energic, iar la primele clocote, luati vasul de pe foc. Acoperiti cu un capac sau folie alimentara si lasati sa se raceasca:


Bateti frisca, nu foarte tare, si adaugati-o in crema de vin. Puneti crema astfel obtinuta peste stratul de visine. Ridicati mici “munti” din crema cu ajutorul unei linguri, dupa care puneti tortul la rece pentru cca. 2 ore. Indepartati inelul din jurul tortului si decorati suprafata cu visine proaspete, frunzulite de lamaita si ciocolata alba, rasa.
Eu nu am mai reusit sa fac asta, pentru ca, dupa cum probabil ati observat, toate pozele au fost facute pe o margine ingusta a pavilionului (singurul loc unde am soare!!@@!#!#!!!!) si ca intr-un vis urat mi s-a intamplat inevitabilul: mi-a alunecat platoul si (aproape) intreaga “opera” a aterizat pe mine :)))
Deci, in rasetele cristaline ale lui Cipi (care mi-a prezis ca odata mi se va intampla asta) si a celor care erau pe-atunci pe-afara, am salvat ce a mai fost de salvat…dar in nici un caz de aratat 😀
…asa ca sectiune si carlionti de cioco, altadata! 😛


De bun, insa, a fost foooarte bun: aromat si savuros!!!
(…desi si-acum sint furioasa!!!!!!!!!)

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

24 comentarii

Anna 28 august 2011 - 18:01

Nu stiu cum ti-a iestit crema de pe tort asa de cicolatie-rosie pentru ca daca folosesti 100 ml de vin pentru omogenizarea prafului de budinca si apoi completezi cu restul cantitatii de lichid conform pachetulul (inca 400 ml de lapte – in total ar fi trebuit sa fie 500 ml de lapte) – crema iese de culoare foarte deschisa ca un alb murdar….Apoi mai adaugi si frisca si iese si mai alba…Oricum nu arata nici pe departe ca in poza ta…Pls help. 🙂

Raspunde
genu 7 iunie 2010 - 10:40

Te rog, explica-mica la nepriceputi, cum se face crema de vin, se amesteca budinca si vinul si se ingroasa pe foc? Ciocolata din poza este pt ornat?

Raspunde
Laura 29 iunie 2009 - 21:43

Aliza (what a nice avatar!!! ;))…daca ii faci o prajiturica, te iarta sigur, draguta de ea!

Raspunde
ISABELA 29 iunie 2009 - 15:22

:)) Laura nu numai ca eu am fost de vina, dar am certat-o pe Larisa de parca era vina ei :P. Saracuta, tin minte s-a dus repede la mama, a plans, s-a asezat pe canapea si in 5 minute a adormit 🙂

Sper ca m-a iertat 🙂

Raspunde
Laura 29 iunie 2009 - 01:02

Mii de multumiri, bucatarule!!! 🙂
Sint foarte bucuroasa ca iti place tortul meu cel ghinionist 😛

Raspunde
Laura 29 iunie 2009 - 01:01

Dana draga, te pup pentru suport si-ti multumesc frumos pentru “provocare” 🙂
Am sa o preiau cat pot de repede…
Un inceput de saptamana minunat!

Raspunde
Laura 29 iunie 2009 - 00:38

…da, Carmen, asa a fost, dar tare mi-ar fi placut sa va incant cu o sectiune apetisanta si “dichisita” 😛
Bucuria mea, insa, e mare…pentru ca tu l-ai gasit chiar si asa apetisant! 🙂
Te pup!!!

Raspunde
Laura 29 iunie 2009 - 00:34

Vera, you’re very sweet!!! 🙂
Thanks for the compliment!

Raspunde
Laura 29 iunie 2009 - 00:34

Lavinia, eu doar de curand am intrat in “clubul” iubitorilor de visine (mama mea e innebunita dupa orice cu visine si cred ca m-am molipsit de la ea :D)…asa ca sint sigura ca iti va placea mult, daca te hotarasti sa-l faci 🙂

Raspunde
Laura 29 iunie 2009 - 00:31

Flori, esti o scumpa!!! 🙂
Tu stii prea bine (voi toate, de fapt :P) ce-nseamna o reteta “in imagini”…asa ca te pup pentru sprijinul moral! :))
Bogdi, iubitul meu, a fost mai degraba dezamagit ca desertul lui a zburat pe mami… 😀
Oricum, mult nu m-as fi lasat sa pape din tort, pentru ca era cam alcoolizat pentru el, hi, hi…noroc ca aveam pregatita o portie de muffinsuri cu visine, din care s-a servit parca cu si mai multa pofta decat de obicei 😉
…reteta am sa o pun chiar maine, e minunata, vei vedea!

Raspunde
Laura 29 iunie 2009 - 00:08

Vaaaai, Aliza, patania ta chiar o intrece pe a mea!!!!!!!!! 😀
…mi-e rau numai daca-mi imaginez faza :)))
Deci nu sint singura traumatizata…
Oh, viata e frumoasa acum!!! 😀

Raspunde
Laura 28 iunie 2009 - 23:59

Miutza, am fost direct consternata!!! :))) …de-abia dupa ce m-am dezmeticit, m-a cuprins furia…si intr-un sfarsit -rasul! 😛
…si toate astea doar pentru ca vreau, odata cu reteta in sine, sa va aduc si poze cat de cat bune, pe care eu anti-talent cum sint la fotografiat (pozele mele sint toate facute pe “butonul” automat :D)…nu le pot realiza decat daca am soare!!!!!
…soare, care in momentul ala pica numai pe muchia aia de lemn ghinionista 😛
Ei, dar acum deja e amintire (ce bine!)…si precum spuneai, va fi o istorisire amuzanta pentru cei care o vor auzi, in viitor 🙂

Raspunde
bucatar maniac 27 iunie 2009 - 20:52

Excelent!

Raspunde
Dana2dor 27 iunie 2009 - 12:32

Foooarte haioasa intamplarea (mai ales cand nu ti se intampla tie, nu-i asa?)!!
Ei, dar tuturor ni s-a intamplat ceva asemanator, cel putin o data in viata!
Oricum, am preluat reteta si abia astept sa o produc.
Si pentru ca mi-a placut atat reteta cat si patzania, te invit la un Joc provocare pe care il gasesti la mine pe blog, bineinteles cand ai timp si daca ai placere!
Pupici si un we excelent!

Raspunde
Carmen 27 iunie 2009 - 04:49

Yummy!…si fara “cirlionti” si “decoratii”…

Raspunde
Vera 26 iunie 2009 - 22:42

Fantastic!

Raspunde
Lavinia 26 iunie 2009 - 22:00

Tortul ti-a iesit minunat! Cum noi suntem innebuniti dupa prajituri cu visine l-am trecut pe lista de prajituri pe care vreau sa le incerc!
Imi pare rau pentru accident! Se mai intampla! Oricum, chiar daca nu a mai fost aspectuos la final, cred ca a fost delicios!

Raspunde
Flori 26 iunie 2009 - 21:41

Parca nu imi vine sa rad, cand ma gandesc la biata de tine, cata munca si sa patesti asta….tortul e minunat si l-as manca turtit,ciufulit si fara carlionti. puiul tau cred ca s-a distrat pe cinste!

Raspunde
ISABELA 26 iunie 2009 - 21:18

:)))) si eu am patit-o laura, tin minte ca ultima oara am scapat castronul cu crema pt o prajitura in capul unei nepotele de-amele :))))))))
Tortul tau arata suuuper bine si delicos 😛
week-end placut!

Raspunde
Miutza 26 iunie 2009 - 21:13

hahaha, am ras de patania ta, cred ca erai plina de nervi dar o sa ai ce povesti mai tarziu :))) arata f bine to(r)tul, cred ca a fost yummy 🙂

Raspunde
Laura 26 iunie 2009 - 19:20

Mersi mult de intelegere, Ala!!! 🙂
…daca-ti zic ca am vazut totul cu incetinitorul 😛 …da’ bine ca am reusit sa-l gustam!
De-acum sint fooooarte atenta pe unde-mi pozez torturile 😉

Pupici dulci!!!

Raspunde
Ala Oancea 26 iunie 2009 - 19:08

Of of .. se mai intampla si accidente, n-ai ce face 🙁 Tortul cred ca este oricum tare bun … cu visinata si vin … yammy !

Raspunde
Laura 26 iunie 2009 - 18:44

Hi, hi, Niko draga…deci ma-ntelegi perfect!!! 😛
Mie nici acum nu-mi vine sa cred ca mi s-a putut intampla asa ceva, hi, hi…da’ si tu te-ai petrecut :)))
…si da, sa stii ca am plin de visine in congelator, asa ca o sa-l repet cu siguranta 😉
Te pup!!!

Raspunde
Niko 26 iunie 2009 - 18:27

Hahaha, ce amuzant! Imi amintesc ca odata eram la birou si dupa cateva evenimente care mi-au intins nervii la maxim m-am dus sa ma relaxez putin si… m-am rezemat de un zid proaspat vopsit in rosu. S-a dus naibii ziua mea…
Tortul tau arata grozav! Felicitari, asta e un motiv sa il faci din nou!!!!

Raspunde

Lasă un răspuns la genu Renunta

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.