Tort Stele pe zapada cu crema de piersici si mascarpone

Ingrediente pentru cca. 12 felii:
Blat:
– 1 blat de pandispan, din 10 oua (diam. 24 cm sau 26 cm)
– 2 linguri gem de caise
– 2 linguri gem de capsuni
Crema:
– 6 foi gelatina sau 10 g gelatina
– 250 g branza de vaci
– 250 g mascarpone
– 150 g zahar (pudra)
– 200 g piureu de piersici
– 200 ml smantana pentru frisca
– 200 g piersici taiate
Decor:
– 20 g zahar pudra
– 200 ml smantana pentru frisca
– 100 g fulgi de cocos
– cacao
– samburi de la 1/2 rodie
– stele decorative de martipan
Mod de preparare:
Se coace blatul, se lasa la racit si se taie pe 3 niveluri (al meu a fost cumparat, deci gata feliat š )
Se amesteca mascarpone cu branza de vaci, zaharul si piureul de piersici. Se dizolva gelatina, astfel: daca e sub forma de foite, se pune in multa apa rece, se lasa cca. 10 minute, timp in care se umfla putin, se scurge de apa. Daca e sub forma de granule, se toarnaĀ atata apa cat sa treaca peste granule cu doua degete. Se lasa la inmuiat pana se absoarbe (aproape) toata apa. Se topeste apoi la microunde sau la bain-marie (nu are voie sa clocoteasca!!!).Ā Se inglobeaza in fir subtire in crema si se da la frigider.
Se punĀ bucatelele de piersici si se amesteca bine:
Se acopera cu blatul al doilea, uns cu gem de capsuni:
Se presara deasupra fulgi de cocos si cacao. Se presara samburii de rodie si se aseaza deasupra tortului stele decorative de zahar sau martipan.
Eu am vrut ca tortul nostru sa fie in ton cu Craciunul asa ca l-am imbracat tot in pasta de zahar (cumparata):