Tort Pepsi cu fructe de padure

6 comentarii

Deoarece tatal meu drag a mai intinerit cu un an, i-am facut un tort-surpriza cu fructe de padure si cu cele 3 mari pasiuni ale lui: cartea, cafeaua si dozele de Pepsi…desi el il prefera la sticla de 2 litri 1/2!!! :D. Si acum sa va explic de ce: o carte, ca un omagiu pentru toata activitatea lui de profesor. Acum e la pensie, dar a predat geografia cu pasiune toata viata, ajungand (cu tot cu noi) pana in Africa, Maroc
…ceasca de cafea si Pepsi-ul fiind singurele bauturi de care e “addicted”! 😀
Ingrediente:
– 1 blat de pandispan
– 1 pahar mare de Pepsi pentru insiropat blaturile
– 1 portie de muffins
– 1 punga cu fructe de padure congelate (450 g.)
– frisca lichida -300-400 ml.

Sa va arat, deci, cum i-am “croit” tortul:
Blatul…pe care l-am ciuntit un pic :)) …ca sa fie cat mai drept…


…taiat in 2:

…insiropat cu Pepsi, hihi…ce alta idee putea sa-mi treaca prin cap, avand in vedere preferintele sarbatoritului?!


“Capacul” taiat din blat mi-a servit drept “material” pentru carte 😉


…muffins-uri taiate si aranjate pentru doza de Pepsi, care in final au fost 3:

Pre-vizualizarea tortului 😛


Crema in curs de finalizare, o operatie care a durat extrem de putin: am amestecat cele doua ingrediente:


…si crema a fost gata!!! 😀

Tortul umplut cu crema:


…si pregatit sa “aterizeze” in frigider (asa-i ca parca e o farfurie zburatoare forma mea de Tupper?! 😀 )

Tortul scos de la rece:


Pasta de lapte praf cu care am acoperit tot tortul:


…”fata de masa” croita dupa un servetel 😛


Prima tentativa de aranjare a “fetei de masa” pe “masa” :)))


…aici asezata mai bine:



Realizarea cestii de cafea, a dozei de suc si a cartii:Ceasca de cafea:
-dintr-un muffin am facut ceasca (stiti doar ca sint fan muffins )
…am scobit miezul si am imbracat toata briosa in pasta:
Am intins o bucatica de pasta pe care, dupa multe incercari de a gasi culoarea potrivita, am decupat-o cu un paharel si am atasat-o canitei.
Priviti, deci, o “felie” de cafea! :))
Ceasca gata cu tot cu maner, pe care l-am facut tot din pasta:
Cartea:
-am taiat din blat 2 dreptunghiuri mai mici:


…pe care le-am unit apoi:


…fiecare parte invelita in pasta:


…aproape gata:


I-am facut si coperti 😛


…si gata!!!


Doza de Pepsi:
-croita din 3 muffins-uri (la care le-am taiat capacele) si invelita in pasta:


Aici am copiat logo-ul cu ajutorul unei hartii fotografice:



Sigla Pepsi pictata cu coloranti alimentari:


Sigla terminata:

Si acum tortul in forma sa finala:

Sectiunile de rigoare! 
image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

6 comentarii

Laura 27 noiembrie 2009 - 12:49

Perfect! 🙂
Un weekend frumos si tie!!!

Raspunde
Teo 27 noiembrie 2009 - 12:12

Excelent. Te rog sa-mi lasi numarul lor pe adresa de email: teodoratakacs@yahoo.com.
Merci mult de tot.
Week-end frumos sa ai!
Teo

Raspunde
Laura 27 noiembrie 2009 - 11:55

Fain de tot, Teo!!!!!!!!!!! 🙂
Si eu cred ca am sa ajung s-o rasfoiesc astazi, live 😛 …mi-au trimis-o, dragii de ei, prin posta…
…si e clar ca ma voi lauda cu ea pe blog nuamidecat, hi, hi…

Toate formele mele de silicon sint de la Tupperware, scumpa 🙂 …inclusiv chestia aia de ornat…
Imi pare rau ca nu se gasesc si prin magazine, doar prin reprezentanti 🙁
Daca vrei, iti dau nr. lor de telefon pe mail…e cam vechi (de prin 2000, de cand am cumparat eu de la ei pentru prima oara, dar poate e inca valabil)

Raspunde
Teo 26 noiembrie 2009 - 13:59

Chiar sunt norocoasa, am facut rost de revista in hard-copy, m-am tot delectat cu ea, e o mica bijuterie de savurat la o cafea buna. Sunt foarte haiosi si inteligenti baietii astia, iti va placea cu siguranta 🙂 Vreau sa te intreb de unde pot procura acele forme de silicon, m-am uitat in Metro si nu am gasit. Ai tot felul de ustensile profesioniste, unde le gasesti? 🙂 La fel, am tot cautat cercuri din acelea pentru ornat si sectionat tortul, ai tu unul albastru frumos. Imi poti spune unde sa caut? Sa ai o zi frumoasa 😉

Raspunde
Laura 26 noiembrie 2009 - 10:15

Si eu te pup, draga Teo, dulce tare! 😛
Ma bucur ca tortul lui tati nu a trecut neobservat :))
…de-atunci a cam trecut ceva timp, acum nu stiu daca as mai avea rabdare sa fac ce am facut… 😀

Mii de multumiri si pentru cuvintele frumoase…am fost foarte fericita ca cei de la “Decat o Revista” m-au vrut 😛
I-ai parcurs paginile on-line sau ai avut bucuria sa o rasfoiesti live?! 🙂
Eu trebuie sa o primesc din clipa-n clipa, de-abia astept…si-atunci am sa revin cu niste vorbe pe blog 😉
Te pup pentru mesajul frumos!!!

Raspunde
Teo 26 noiembrie 2009 - 08:52

Ce minunatie de tort. Te admir pentru rabdarea ta. Felicitari pentru articolul aparut in Decat o Revista. M-am bucurat mult ca au abordat si tematica culinara, si m-am bucurat si mai mult sa vad ca a scris cineva pe care o urmaresc si o admir 😉 Te pup.

Raspunde

Lasă un răspuns la Laura Renunta

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.