Tort Pasiune Intunecata

8 comentarii
[shashin type=”photo” id=”15614″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Tort Pasiune intunecata, cel mai savuros desert de weekend!!! Un tort imbatat cu lichior si cafea, ce ne-a cucerit definitiv 😀 Se poate prepara si sub forma de prajitura, peste care sa turnati ciocolata topita!!!

Ingrediente:

Pentru blat:
– 3 oua
– 130 g zahar
– 90 ml lichior de cafea sau whisky-cream
– 40 ml cafea tare
– 130 ml ulei de floarea soarelui
– 70 g faina
– 70 g migdale macinate
– 2 lingurite praf de copt

Pentru insiropat si ornat:
– 80 ml cafea tare
– 50 ml lichior de cafea sau whisky-cream
– 300 ml smantana dulce pentru frisca (ideal ar fi naturala)
– 1 pliculet intaritor de frisca (10 g)
– 1 plic zahar vanilat
– 2, 3 linguri cacao

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 175 grade C (foc potrivit).

Pentru aluat, separati albusurile de galbenusuri. Bateti spuma galbenusurile cu zaharul, cu ajutorul mixerului. Incorporati lichiorul, cafeaua si uleiul. Bateti spuma albusurile si adaugati-le cu grija in amestec. Amestecati faina cu praful de copt si migdalele macinate, apoi inglobati-le in compozitie.

Tapetati o forma de tort cu diametrul de 26 cm. cu hartie de copt. Turnati aluatul si dati-l 40-45 de minute la cuptor:

Blatul e foooarte pufos si gustos!!!

Turnati cafeaua peste lichior intr-un castron. Insiropati blatul cu acest amestec:

Bateti spuma frisca. Presarati in ploaie intaritorul si zaharul vanilat. Puneti spuma intr-o punga speciala de ornat sau daca nu aveti asa ceva, intr-o simpla punga decupata la un varf, si spritati mici gramajoare, cat mai egale, pe toata suprafata blatului:

 

 

 

Imbracati tortul intr-un nor de cacao inainte de a-l taia in felii:

Serviti cate-o felie generoasa de tort langa o ceasca de cafea…cu dragoste 😛

Sa va-ndulciti bine!!! :))

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

8 comentarii

Anonymous 14 iulie 2012 - 18:23

buna Laura nu ai fost foarte explicita cu aceasta reteta , si dupa cum am citit in comentariile de mai sus vad ca au aparut probleme la cei care l-au incerca . eu nu l-am facut inca dar cu siguranta ca o sa fie cat mai repede . mutumim pt retete.

Raspunde
Anonymous 25 noiembrie 2011 - 16:48

tortul tau arata super dar mie nu mi-a iesit asa. ai scris ca albusurile se bat spuma si se inglobeaza faina amestecata cu migdalele si praful de copt dar cu crema de galbenusuri nu ai scris ce se face asa ca am presupus ca se amesteca cu compozitia de albus, mi-a iesit fff subtire, fluida si nici nu a crescut si s-a cam ars, mai ales pe margini, iar in interior a ramas umed, gustul e ff bun dar nu arata bine deloc, o sa vreau sa-l mai fac si sper sa-mi iasa data viitoare, daca ai niste sugestii ti-as fi recunoscatoare. te felicit pt blog, e minunat, am mai incercat si alte retete si mi-au iesit, multumesc, Mirabela

Raspunde
stefania 17 octombrie 2010 - 22:28

Molto carina e buona ! ciao

Raspunde
felis 17 octombrie 2010 - 20:21

Foarte bine arata

Raspunde
Miha 17 octombrie 2010 - 17:58

Asta e si pe placul meu! :))

Raspunde
Mircea Alex 17 octombrie 2010 - 09:27

Eu sunt TATA torturilor in sensul ca le savurez pe nerasuflate. Am facut si noi reteta ta si ne-a iesit foarte bine. Multumesc de reteta!

Raspunde
vdaiana 16 octombrie 2010 - 17:51

dupa ce am facut un tort insipirat din torturile tale (cel cu tichie de visine si cel cu ciocolata si cafea), acuma e si asta in plan! arata supeeeeeeeeer!

Raspunde
mamasiiubita 16 octombrie 2010 - 15:21

Laura, este minunat tortul tau! Voi incerca reteta cu prima ocazie.

Raspunde

Dă-i un răspuns lui Miha Renunta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.