Tort Oreo fara coacere

12 comentarii

 

Tort Oreo fara coacere, acesta este tortul pe care i l-am facut lui Bogdi de ziua lui, la implinirea frumoasei varste de 13 ani (te iubesc, suflet!!!) si tortul mult asteptat de voi!!!!

Ce pot sa va spun…ca il veti adora chiar daca nu sunteti fani Oreo?! Da, cam asta as vrea sa evidentiez 😀 , pentru ca am primit numai cuvinte de lauda de la fericitii lui degustatori :)))

E a doua oara cand il fac si trebuie sa va spun ca il fac deja cu ochii-nchisi 😛 Foarte important, insa, e sa respectati cantitatile date si ingredientele cerute.

Daca vreti sa va delectati si cu o prajitura Oreo deosebit de gustoasa, va pun linkul la indemana aici: https://www.laurasava.ro/prajitura-cu-oreo-si-ciocolata/

 

 

Bogdi, tu esti fericirea noastra!!! Fii binecuvantat si fericit si impacat cu lumea intreaga!

…si zambeste intotdeauna, ca sa iti vad gropitele alea dulci din obrajori (pe care abia astept sa-i pupacesc, hahaa!!!!).

Uite ce ti-am pregatit, ca sa mai sterg din cringe-ul declansat 😀

 

Ingrediente:

Blat de biscuiti Oreo:
  • 350 g biscuiti Oreo
  • 80 g unt
  • 50 g ciocolata alba rasa
  • un varf de cutit praf de scortisoara
Crema Oreo:
  • o conserva lapte evaporat, neindulcit (lapte integral, pentru cafea)-410 g (387 ml)
  • 100 g zahar tos
  • 400 g crema de branza (Exquisa-Fitline, cu 0,2% grasime)
  • 250 g Mascarpone
  • 6 foite gelatina
  • 13 biscuiti Oreo Double (un pachet de 185 g), rupti in bucatele
Glazura de ciocolata:
  • 300 g ciocolata cu lapte
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 50 g unt (80% grasime)
  • 2 foite gelatina
Strat intermediar:
  • 10 biscuiti Oreo
Pentru ornat:
  • 150 g smantana pentru frisca
  • 120 g Nutella
  • 3-4 biscuiti Oreo

 

Sfat: laptele evaporat la conserva (neindulcit, pentru cafea), care apare in reteta, poate fi inlocuit cu o conserva de lapte condensat indulcit, cazi in care nu se mai adauga zahar.

 

 

Si pana ne apucam de reteta, vreau sa va arat cum a ajuns salcia mea draga…suport pentru torturi 🙂

Nu pot sa v-o arat taiata, pentru ca inca ma doare sufletul!!!!!!!

 

Mod de preparare:

Prima data ne vom ocupa de blatul Oreo, iar pentru asta vom unge cu ulei o forma cu diam. de 24 cm (baza+margini).

Se piseaza apoi biscuitii Oreo (cu tot cu crema) la robotul de bucatarie si se amesteca cu untul topit. Ciocolata alba, rasa fin, si pudra de scortisoara se amesteca cu biscuitii. Se rastoarna totul in forma si se niveleaza (se apasa bine cu mainile sau cu baza unui pahar ori cu dosul unei linguri). Blatul de biscuiti se pune la frigider.

Ne ocupam de crema acum. Se pun foitele de gelatina la inmuiat in multa apa rece (folositi un vas mare, pentru ca foitele sa nu se lipeasca intre ele). Se lasa sa se hidrateze cca. 8-10 minute.

In continuare, se pune laptele evaporat pe foc impreuna cu zaharul si se lasa doar pana cand se topeste zaharul. Se adauga foitele de gelatina, bine scurse si se amesteca energic. Se lasa la racit.

Intr-un bol, se mixeaza putin crema de branza cu branza mascarpone. Laptele indulcit se toarna peste crema de branza si se amesteca bine. Aici puteti folosi conserva de lapte condensat, gata indulcit, la care nu se mai adauga zahar si care se infierbanta pentru a putea dizolva gelatina in el.

La final, se adauga bucatelele de Oreo (incercati sa nu puneti si „rumegusul” lasat de biscuiti).

Crema se lasa la rece cca. 10 minute, dupa care se rastoarna peste blatul de biscuiti. Se pune la frigider pana cand pregatim glazura de ciocolata. Mmm, si ce buna mai e!!! 😀

Glazura de ciocolata se face foarte usor: se pun pe foc toate ingredientele: smantana lichida, ciocolata rupta in bucatele si untul tare si se lasa pe foc pana cand se topeste ciocolata si obtineti o crema frumoasa.

Desigur, inainte de a face acest pas, ar fi bine sa puneti foitele de gelatina la inmuiat :)) Ca si mai sus, in multa apa rece. Le adaugati apoi in crema de ciocolata fierbinte si amestecati rapid. Glazura de ciocolata se pastreaza la temperatura camerei, pentru ca altfel se intareste.

Cand observati ca crema de branza s-a intarit (dureaza cam o ora), e timpul pentru pasul intermediar. Pisati biscuitii (cei 10) si presarati-i cat mai uniform deasupra cremei. Apasati usor si dati inca 10 minute la frigider.

Turnati apoi glazura de ciocolata, dar nu inainte de a o amesteca din nou foarte bine!

Tortul astfel pregatit se lasa la frigider pentru minim 6 ore. Eu l-am lasat, ca de obicei, peste noapte.

Pentru a finaliza tortul, trebuie sa bateti frisca si sa o amestecati cu delicioasa Nutella! Puneti crema obtinuta intr-un pos de bucatarie si ornati marginile tortului. Puneti si in centru 4-5 aveline 🙂

Taiati apoi in jumatate biscuitii Oreo si inviorati putin mijlocul tortului. Asa arata gata:

Si in sectiune arata bine, desi nu am prea prins bucatele de Oreo 😀

V-am pastrat si voua o felie!!!!

Iar felia asta e a lui Bogdi! <3

Deliciossss!!!! :))

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

12 comentarii

Codruta C. 19 iulie 2024 - 16:28

Aprecierile mele pentru acuratețea site-ului cât și pentru acest blog culinar unde am vizualizat mai mult secțiunea dedicată dulciurilor ,,home-made,,. M-ar bucura să existe și o rubrică pentru ,, comenzi on-line ,, astfel încât toate aceste minunății de produse preparate de/și în familia Sava Sr. și Sava Jr. să ajungă la regionalii noștri de pe aici sau cine știe, cu o logistică bine organizată, și pe alte meleaguri. O zi de Vineri minunată și un weekend specaculos! Mii de pupici și un gând frumos, draga mea!

Raspunde
Laura Sava 20 iulie 2024 - 21:40

Codruta draga, mi-ai umplut inima de bucurie!!! Iti multumesc pentru cuvintele prea frumoase si calde! Te imbratisez cu mare drag si iti trimit cei mai dulci pupici din lume!

Raspunde
Ramona Matyas 14 decembrie 2017 - 21:40

Buna Laura! Încerc pt prima data aceasta rețeta și sunt nelămurita in privința cremei. E Defapt lichida înainte sa fie data la frigider.. bănuiesc ca se va întări mai apoi? Cât despre rețele tale, se vede cât ești de pasionata și te felicit! Mulțumesc și o seara frumoasa!

Raspunde
Laura Sava 14 decembrie 2017 - 23:31

Da, Ramona, crema e destul de lichida inainte de a fi data la frigider, de aceea am si mentionat ca de-abia dupa o ora de stat la frigider se poate trece la etapa urmatoare: stratul intermediar 😀
Ea se va intari frumos dupa ce va sta macar 6 ore la frigider (eu mereu las torturile sa stea peste noapte la frigider).
Te astept cu vesti!!! Te pup, iti tin pumnii sa nu intampini nicio problema!

Raspunde
Ramona Matyas 15 decembrie 2017 - 00:03

Mulțumesc frumos pt răspuns! Am trecut de toate etapele, iar acum tortul se afla la frigider pana mâine dimineața. Am realizat mai apoi ca datorită gelatinei se va întări cu siguranța :). Sa vedem cum voi reuși sa îl ornez. Puiutul meu a împlinit un anișor iar acest tort este primul tort făcut de mami pt ziua lui de naștere. 🙂

Raspunde
Laura Sava 15 decembrie 2017 - 00:06

Vai de mine, ce emotii am acum!!!! 🙂 Sa va traiasca puiutul!!!!!
Te pup dulce, Ramona, pentru ca ai ales unul dintre torturile mele! <3

Pupici cu lipici si multa distractie maine! La multi ani!

Raspunde
Ramona Matyas 15 decembrie 2017 - 00:07

Dacă este posibil, mâine îți trimit o poza după ce va fi ornat. Pana atunci, sa fie băieții noștri sănătoși și sa crească mari și frumoși! Te pup și îți mulțumesc încă o data! 🙂

Raspunde
Laura Sava 15 decembrie 2017 - 00:27

Doamne ajuta, te imbratisez cu drag! <3

Daca reusesti sa imi trimiti si-o poza, voi fi foooarte fericita, pupici o mie!!!!

ANA 24 noiembrie 2017 - 15:57

Imi puteti spue ,daca folosesc gelatina granulata in loc de foi ,care este echivalenta,cate d grame de granulata ar trebui sa folosesc?

Raspunde
Laura Sava 14 decembrie 2017 - 23:28

Ana draga, nu iti recomand sa folosesti gelatina granule la prajituri sau torturi, ea se foloseste mai mult pentru aspicuri, etc. Daca, insa, nu gasesti foite de gelatina, vei avea nevoie, la crema, de 1 pliculet (10 g) iar la glazura o lingurita. Se hidrateaza in atata apa cat sa treaca peste ele…peste granule 🙂 Se topeste apoi la microunde sau pe foc foarte mic, ori la bain-marie, dar ai mare grija sa nu dea in clocot pentru ca isi pierde calitatile de inchegare! Succes!

Raspunde
Laura Sava 9 octombrie 2017 - 12:59

Ionela draga, iti multumesc pentru intrebare, am scris si in postare ce si cum 🙂
…dar reiau cu mare drag, pentru tine: laptele condensat (e indulcit, da?!) se infierbanta si se adauga gelatina inmuiata, amestecand energic. Urmezi apoi pasii descrisi in reteta…

Sa-mi dai de stire, te rog, cum ti-a iesit!!!

Raspunde
Ionela 9 octombrie 2017 - 10:46

Laptele condensat mai trebuie pregatit cumva,sau pus direct din cutie?

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.