Tort Omiduta

16 comentarii

[shashin type=”photo” id=”15044″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

 

Acest tort omiduta este ideal pentru petrecerile copiilor!!! Atat fetitele cat si baieteii vor fi incantati peste masura :P. O omiduta mai draguta, si delicioasa, nu cred ca au intalnit!!!!! :))

Avem nevoie de:
– 2 blaturi de pandispan (coapte in tava dreptunghiulara)
– 1 rulada simpla cu gem sau 2 rulade mici cu gem, cumparate
– 500 g. branza dulce (de vaca) sau mascarpone
– 200 g. zahar pudra (vanilat)
– o punga de fructe de padure congelate (300-350 g.)
– 200 ml. smantana dulce pentru frisca
– martipan (cca. 500 g.) sau frisca pentru ornat
– coloranti alimentari
– Finetti Cream Waffer Rolls, sau ceva asemanator, pentru antenute 😛
– nuca de cocos colorata in verde, pentru iarba :))
Mod de preparare:
Se coc blaturile de pandispan; unul dintre blaturi se decupeaza cu un pahar cu gura mai mica (eu cu paharul gradat de la Tupperware :P) cam asa:


Vor rezulta 3 mini-blaturi:

Aceste mini-blaturi vor sta la baza bolurilor ce vor intruchipa „corpul” omidutei 😛
Aveti nevoie, asadar, de trei boluri identice.
Inainte de a asambla fiecare „burtica” :), tapetati fiecare bol cu folie de bucatarie transparenta (in felul asta le veti putea scoate foarte usor din forme)

Rulada/ele se feliaza, nu foarte subtire, si se aranjeaza in forma de floare :P, tapetand peretii bolurilor:
Se pregateste crema: fructele congelate se lasa cateva minute la temperatura camerei (cca. 10 minute cat sa se dezmorteasca un pic :P), dupa care se maruntesc cu mixerul vertical.
Se bate frisca lichida (indulcita) si se amesteca cu crema de fructe:

Se trece prin sita branza de vaci (daca folositi mascarpone nu mai e cazul) si se amesteca cu zaharul pudra. Se unesc cele doua compozitii, cea de fructe cu aceasta de branza, si se obtine crema finala 🙂
…delicioasa, as adauga 😛
Se umplu apoi, pe rand, „burticile” omidei :))

Se decupeaza celalalt blat de pandispan cu o forma rotunda mai mare (cand formele se vor rasturna, aceste blaturi vor sta la baza, deci trebuie sa „acopere” bine continutul)

Se dau la frigider pentru minim 1 ora:
Eu le-am tinut vreo 2 ore :P, dupa care le-am scos:
Erau atat de frumoase la soare 🙂
Se pregateste martipanul (daca nu aveti martipan, puteti „imbraca” tortul cu frisca)
Se imparte martipanul in 3 bucati; se coloreaza fiecare bucata, cu ajutorul colorantilor lichizi, in culori vii: rosu, galben si albastru (…este al nostru tricolor :D)
Se acopera apoi fiecare „burtica” cu cate o culoare 🙂
Se fac mici antenute :P, din rulourile de ciocolata, adica se invelesc in pasta de martipan:
Se aseaza omiduta pe platoul de servit si i se aplica antenutele 😛

Se orneaza cu stelute sau alte forme, se fac picioruse mici din martipan, precum si ochi si gura :))
Se rasfira pe langa omiduta nuca de cocos verde…si gata!!! 😛

Dedicatie speciala pentru Denis, baietelul lui Cristi si al lui Mona, prieteni de nadejde si vecini…de blog! :))
Denis e un scump si fiindca tot a fost ziua lui si a implinit 5 anisori, m-am gandit sa-i fac un tort-surpriza…si bine am facut, caci am auzit ca a fost foarte incantat si a papat cu pofta 🙂
P.S. …a trebuit sa-i fac si lui Bogdi una (mai mica), fiindca altfel nu mai ajungeam cu ea intreaga la sarbatorit :)))
image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

16 comentarii

Juliete Olivia 28 noiembrie 2013 - 18:18

Cat de tare e, arata extraordinar de bine o sa ma apuc sa ma chinui sa le fac si eu. Multumesc pentru aceasta minunata reteta.

Raspunde
larisa 7 aprilie 2011 - 15:39

draga laura, imi place foarte mult aceasta omiduta, si ma gandesc serios so incerc si eu. cu toate ca sunt la dieta :(. dar sotul sigur o sa se bucure enorm k este toata numai a lui. azi am descoperit blog.ul tau si sunt foarte incantata de el ,asa k promit solemn ca o sa te vizitez zilnic. deoarece suntem proaspeti casatoriti si plecati din tara si ne lipsesc mancarurile facute ca la mama acasa . multumim pt aceste retete minunate. iti dorim multa sanatate si fericire la intreaga familie !!!multi pupici :*:*:*

Raspunde
Anonymous 21 martie 2011 - 04:23

Laura ,spune-mi te rog in tara se gaseste martipan deja colorat s-au cum??????????explica-mi te rog un pic cu preg martipanul colorat ca aici eu nu gasesc asa ….multumesc frumos

Raspunde
kirki 1 noiembrie 2009 - 17:28

buna laura ..super retete, felicitari .Vroiam sa te intreb martipamul colorat de unde se cumpara unde il gasim? mersi frumos

Raspunde
Laura 28 august 2009 - 17:55

Corina, ce mult ma bucur ca iti place omiduta dulce 😛
Nu trebuie sa-i pui gelatina, pentru ca branza o face destul de compacta…
Tot ce-am facut eu a fost sa amestec fructele de padure pe care le-am „maruntit” cu blenderul(de mana) cu frisca lichida (batuta) cu frisca si branza dulce+zahar praf, vanilinat.
Daca mai ai nelamuriri, scrie-mi! 🙂

Raspunde
Corina 27 august 2009 - 16:26

E o minune omida ta, uite as dori sa o fac si eu, dar cum faci exact crema de frisca cu fructe? trebuie sa pun gelatina?

mersi mult

Raspunde
Laura 8 august 2008 - 00:48

Ma bucur Kris ca-ti place! 🙂
Stratul verde e nuca de cocos 😛 …fulgi colorati, de fapt 🙂 …pe care eu i-am gasit la Kaufland, ambalati in pungulite si gata colorati dar ii poti face chiar tu acasa. Iti trebuie doar colorantul alimentar dorit si fulgi de cocos.
Pui intr-o punga atatia fulgi cati ai nevoie apoi torni cateva picaturi de colorant…sau mai multe, in functie de cat de intensa vrei sa fie culoarea…faci un nod la punga 😛 …si-o scuturi bine 🙂
Pare mai rapida „varianta” cumparata, asa-i?! 😀

Raspunde
Laura 7 august 2008 - 18:26

Roxanel drag, iti multumesc din suflet pentru cuvintele frumoase!!!
…m-ai coplesit, sa stii :)…si acum nu-mi mai gasesc cuvintele…

Incerc, totusi, sa bajbai ceva :)))
…ma bucur mult ca ai si incercat checul simplu…dar gustos 😛
Iar la omiduta sa stii ca poti sa folosesti linistita ori mascarpone, ori riccotta, care-ti place tie mai mult 🙂

Mi-ai facut o mare bucurie cu mesajul tau!
…asa ca, pentru tot ce mi-ai scris dar mai ales pentru aceste -cele mai frumoase cuvinte- pe care le-am „auzit” vreodata: „…daca vad ceva gen „Bogdi al meu a fost super incantat” -imi spun imediat ca asta-i sigur o reteta de incercat!”… te pup si eu si Bogdi de milioane de ori!!!

De-abia astept sa mai vorbim! 🙂

Raspunde
KRIS FOTO 24 iulie 2008 - 13:30

Ce dragutaaaaaaaaaaaaaa! Dar stratul verde de sub ce e?

Raspunde
Roxana 11 iulie 2008 - 14:44

mii de multumiri pentru toate retetele apetisante ce le publici pe acest site si apreciez in mod deosebit ca sunt cu poze; foarte fain, mai ales pentru „inceparete” curioase 🙂 si nu numai. Te-am descoperit ieri, in cautarea unei retete de tort (si acum as vrea sa le-ncerc, evident, pe toaaaate :)) si tot ieri am testat iute checul rapid si simplu; o delicatesa! Yammy!poate acolo ar fi trebuit sa-ti si scriu, doar ca am dat peste tortuletul asta simpatic si vreau neaparat sa testez crema. Intrebarea mea: in loc de branza de vaci as putea folosi si alt tip de branza? mascarpone sau riccotta?Poate ma luminezi nitel inainte sa experimentez…Felicitari pentru site, mi-au placut si pozele (am vizionat doar cateva dintre ele, mai ales c-o sa vizitez Timisoara luna viitoare), foarte inspirat! Ai un baietel scumpic si sincer merg pe mana lui cand aleg o reteta (daca vad ceva gen „Bogdi al meu a fost super incantat”-imi spun imediat ca asta-i sigur o reteta de incercat!)Inca odata felicitari multumiri pentru retete!!!In mod sigur va fi un site pe care-l voi vizita frecvent, acum ca l-am descoperit!

Raspunde
laura 3 februarie 2008 - 02:13

Luminita, ma bucura mult ce-mi spui 🙂
Iti multumesc frumos pentru aprecieri!

…si acum, despre cioco :))
O reteta nemaipomenit de buna ar fi cea a lui Alis -ciocolata in doua culori, pe care am facut-o de nenumarate ori fara sa dau gres… si alta ar fi batonul de ciocolata al Mayei, pe care, din nou, l-am refacut de cateva ori…
Ambele retete sint la: Dulciuri diverse.
…mai mult decat delicioase amandoua, merita sa le incerci!

Tin pumnii… si sa aveti pofta! :))

Raspunde
Luminita 2 februarie 2008 - 00:55

Inca n-am facut omidutza, dar o s-o fac!Pana atunci, vreau sa-ti spun, draga Laura, ca imi place tare mult sa citesc blogul asta al tau cu retete nenumarate si variate si „pozate” :)…Vreau sa te intreb daca ai vreo reteta garantata pentru ciocolata de casa…Stiu ca acum gasim ciocolata peste tot, de toate felurile si pe toate gusturile, dar mie mi-e dor de ciocolata aceea care o facea mama acasa…Am reteta mamei ,dar din pacate nu mi-a iesit niciodata asa cum trebuia…adica nu s-a intarit, si a iesit asa…ceva ca un serbet mai gros…:( Ceva gresesc la „procesul tehnologic”…si nu stiu care e secretul…Poate ma lamuresti tu, ca vad ca esti specialista !
Multumesc

Raspunde
laura 1 februarie 2008 - 02:31

Da, Luminita si eu zic ca omiduta e tortul perfect pentru copii, ori fetite ori baietei 🙂
Si e bine ca poti jongla cu portiile (burticile) in functie de cati invitati vor fi 🙂
…si daca vrei sa termini si mai rapid treaba (sau nu gasesti martipan) iti sugerez sa-l inlocuiesti cu frisca colorata in diferite culori.
Acum se gasesc coloranti lichizi cam peste tot…
Numai bine si sa-mi dai de stire daca ai avut succes cu ea!

Raspunde
luminita 28 ianuarie 2008 - 23:01

Maaaaaaaaaaaaama ce misto a iesit omidutza ta!Mi-ai dat o idee geniala!Fiul meu ma zapaceste cu tort Scooby Doo, dar cred ca asta va fi mai interesant….si pentru el si pentru invitati!

Raspunde
laura 7 decembrie 2007 - 19:24

Mii de multumiri si pupici, Alexandra! 🙂
Pasta de martipan o cumpar, n-am incercat, inca, s-o prepar acasa, desi Carmen L.,o draguta de fata de pe culinar a prezentat pas cu pas modul ei de fabricare 🙂
Reteta o poti gasi pe forumul Culinar.ro, la Retete in imagini…unde ori o cauti la sectiunea: Dulciuri, indexata de Maya ori o cauti cu search-ul…
…sau daca vrei imi poti scrie pe adresa mea de mail: arualsv@gmail.com si ti-o redau acolo.

Te mai astept pe la mine! :))

Raspunde
Alexandra 3 decembrie 2007 - 18:33

Tot ce faci e minunat!… Zi-mi si mie cum faci pasta de martipan, o cumperi?

Raspunde

Dă-i un răspuns lui Laura Renunta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.