Tort Kinder Country

6 comentarii

 

Tortul meu aniversar, tort Kinder Country, e tortul care marcheaza trecerea a inca un an de blogging culinar 😛 , inca un an alaturi de voi, prieteni dragi!!! In total 13, trei-spre-zece ani de cand m-am hotarat sa va impartasesc crampeie din viata mea, foooarte multe momente cu Bogdi, copilul meu drag, foooarte multe retete…si la fel de multe povesti de calatorie. Mereu ma mir ca am ajuns pana aici :))) …dar nu as fi putut-o face fara voi, asa ca va multumesc din suflet pentru tot!

Si m-am gandit ca poate v-ar face placere sa imi impartasiti si voi mie…cand m-ati “intalnit” pentru prima oara, de exemplu 😀 , si ce v-a atras atentia prima data?! Ce v-a placut cel mai mult?! Ce reteta, ce poveste, ce destinatie de vacanta??

Sau ce retete ati vrea sa va aduc anul acesta?! Mai multe deserturi, poate?! :)))

Va trimit cei mai dulci pupici din luuuume!!!!!!!!

 

Ingrediente:

Blat de bezea cu nuci si cacao:
  • 4 albusuri
  • un varf de cutit sare
  • 100 g zahar tos
  • 20 g faina
  • 20 g cacao
  • 80 g migdale macinate (fin)
Crema cu Nutella:
  • 300 g Nutella
  • 80 ml smantana pentru frisca (neindulcita)
Crema de ciocolata alba cu orez expandat:
  • 4 galbenusuri
  • 50 g zahar pudra, vanilat
  • 300 ml smantana pentru frisca (neindulcita)
  • 200 ml frisca batuta (neindulcita)
  • 300 g ciocolata alba
  • 5 foite de gelatina (sau 8 g gelatina granule)
  • 90 g rondele de orez si ciocolata alba

 

Sfat: la blat puteti folosi alune sau nuci, daca nu aveti migdale iar daca nu gasiti orez expandat (sau rondele de orez), puteti folosi pufarine din grau, cu miere (simple, nu cu aroma de fructe). Cum am facut si la reteta asta: Bombite de ciocolata

 

Pentru voi, cu mare drag!!!

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 160 grade C (foc mic spre potrivit). Se tapeteaza cu hartie baza unei forme de copt cu diametrul de 24 cm (e buna si una de 26 cm).

Pentru blat, se bat albusurile spuma cu “varful” de sare si zaharul tos. Se adauga faina amestecata cu cacaua si migdalele macinate fin. Compozitia rezultata se rastoarna cu grija in forma de tort si se niveleaza. Blatul se lasa la copt cca. 20 de minute; cand e gata, se lasa sa se racoreasca cateva minute bune in forma (minim 15 minute), dupa care se inlatura hartia de copt si se repune in forma.

Crema cu Nutella se prepara foarte usor: se bate smantana pentru frisca (neindulcita), nu foarte tare, si se amesteca cu Nutella 🙂 Acest strat delicios se intinde peste blatul de bezea din forma si se niveleaza.

Pentru crema de ciocolata alba, se pun foitele de gelatina, pe care va incurajez intotdeauna sa le folositi atunci cand e vorba despre creme fine 😛 , in multa apa rece. Se lasa sa se hidrateze 10 minute.

In acest timp, se pregateste celebra “baie pe aburi”, adica se pune o oala inalta, umpluta doar pe un sfert cu apa, pe foc potrivit, iar cand apa incepe sa clocoteasca usor se pune o alta oala in care se bat galbenusurile cu zaharul pudra si smantana pentru frisca. Retineti ca vasul de sus trebuie sa intre perfect in oala cu apa de dedesubt, pentru ca aburii sa nu iasa pe langa vas! Compozitia cu oua se tine la bain-marie 5-6 minute, amestecand des mai ales spre sfarsit, dupa care se adauga ciocolata alba, rupta in bucatele. Se mai lasa cateva minute pe foc, pana cand ciocolata se topeste complet, apoi se adauga foitele de gelatina, bine scurse de apa. Se amesteca totul energic si se lasa la racit. Cand crema e rece, se adauga rondelele de orez (eu am foloit rondele de orez “trase” in ciocolata alba), tocate marunt. La sfarsit, se adauga frisca batuta (doar pana prinde consistenta, nu ca si pentru ornat), si se amesteca din nou, cu spatula. Crema se rastoarna peste blatul “uns” cu crema de Nutella si se niveleaza. Se lasa la frigider peste noapte!

Un tort absolut delicios!!!!!

…si foarte aratos, asa ca nu mi-am mai batut capul cu ornatul :))

Detaliu :))

Tortul se feliaza rece, cu un cutit bine ascutit…si cu multa rabdare 🙂

Va imbratisez pe toti cu maaare drag!!!! Si va astept cu impresii! 😀

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

6 comentarii

Alina 30 iunie 2020 - 20:57

Buna! Cam ce greutate iese?

Raspunde
Rusu Georgiana 7 aprilie 2020 - 13:29

Buna Laura, Pare delicios tortul acesta si voiam sa-l fac de sarbatori. Imi poti spune ce cioco alba ai folosit? Ca este destul de complicat sa gasesti una buna. Merci mult

Raspunde
Mihaela 3 martie 2020 - 12:58

Draga Laura. te uraresc de cativa ani buni, 5-6 la numar nici nu mai stiu exact. Am incercat o multime dintre prajiturile tale., ies de fiecare data. prajitura snickers cred ca este preferata mea. as avea o rugaminte – la noi in oras este o doamna care face un tort exceptional caruia nu am reusit sa ii aflu reteta- blatule este bezea cu nuca, iar crema este cu mere verzi rase, smantana/frisca/ bucatele de ciocolata. Tort de mere se numeste. cumva stii reteta? Multumesc

Raspunde
Laura Sava 4 martie 2020 - 14:54

Mihaela draga, sunt mai mult decat incantata sa aflu ca Snickers-ul meu te-a cucerit!!! 😀
Pupici dulci pentru ca ma iei cu tine in bucatarie!

Din pacate, nu stiu mai nimic despre tortul cu mere de care te-ai indragostit 🙂 …se prea poate sa fie o reteta unica, creata, in plina inspiratie, de autoarea ei. Voi face niste cautari in sensul asta, poate o gasesc!!!

Raspunde
Cristina's World 3 martie 2020 - 10:22

La multi ani, Laura!!!! La cat mai multa inspiratie in bucatarie si la cat mai multe postari minunate!!!! 🙂
Eu te urmaresc cu mare drag inca de la inceput si nu de putine ori mi-ai fost muza in pregatirea diferitelor retete, in special dulciuri ♥♥♥ Imi amintesc cu mare drag de Tortul Amaretto cu crema de nectarine (un mare hit la ziua de nastere a surorii mele ♥♥♥), de Prajitura Snickers cu ciocolata alba facuta de junioara mea cu ocazia unui revelion (o deliciosesnie ♥♥♥), Tortul cu trei feluri de ciocolata, Prajitura turnata cu mere, Tortul Raffaello (facut si refacut de nenumarate ori, inclusiv la botezul unei nepotele ♥♥♥), Tortul diplomat, Guguluful cu cirese (cea mai simpla si faina reteta cu cirese ♥♥♥) – astea sunt doar cele care au apucat sa fie pozate si postate si pe blogul meu 😀
Sa ai o primavara frumoasa! :*

Raspunde
Laura Sava 4 martie 2020 - 14:19

Cristinaaaa, draga mea, mi-ai umplut inima de bucurie!!!! <3 Iti trimit cei mai dulci pupici din lume! Iti multumesc pentru incredere...si pentru cuvintele frumoase!!!! O primavara minunata si tie, si numai bucurii!

Raspunde

Scrie un comentariu

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.