Tort de trufe

61 comentarii
[shashin type=”photo” id=”15625″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Acest delicios tort cu trufe de ciocolata ii este dedicat cu toata dragostea lui Cipi, cel mai bun sot din lume!!!!!!!!!!
Tortul este atat de gustos, atat de fin, atat de perfect pentru noi. Pentru mine mai ales, caci are in compozitie si ciocolata si cafea, dupa care lesin de pofta!!! Mereu 😀
L-am facut deja de 3 ori pana acum, incepand cu ziua mea, si tot nu ne-am plictisit de el…
Ar fi pacat sa nu il incercati!!!

Ingrediente pentru 16 portii:

Pentru blatul de biscuit:
– 2 oua mari
– un praf de sare
– 120 g. zahar
– un pachet zahar vanilinat
– 50 g. faina
– 80 g. amidon
– 6 linguri lapte gras
– o lingurita praf de copt
– 40 g. cacao pudra

Pentru crema de ciocolata:
– 500 ml. smantana dulce pentru frisca sau frisca lichida
– 2 lingurite de cafea macinata
– 400 g. ciocolata cu lapte sau amaruie

Pentru decor:
trufe albe de ciocolata
– ciocolata rasa

In afara de acestea:
dulceata de portocale
– o forma pentru copt cu diam. de 24 cm.
– hartie de copt
– cornet de bucatarie

 

Mod de preparare:

Radeti ciocolata. Incalziti frisca lichida si cafeaua intr-un vas, pe foc mic, fara a le lasa sa fiarba:


Adaugati ciocolata rasa si topiti-o apoi in compozitia de cafea, amestecand continuu:

Se ia crema de ciocolata de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se lasa peste noapte la frigider.
Asa arata dupa o noapte…mniammmm!!! 😛


…si din compozitia asta puteti face inghetata, si inca una absolut delicioasa 😛

Blatul de biscuit, la care nu am reusit sa surprind decat poza finala 🙂


Separati galbenusurile de albusuri. Bateti spuma albusurile cu sarea si apoi turnati in ploaie 50 g. zahar. Frecati bine galbenusurile cu restul de zahar, cu zaharul pudra si cu 6 linguri de lapte cald.
Amestecati faina, amidonul, praful de copt si cacaua, apoi turnati peste crema cu ou. Adaugati albusurile batute spuma si amestecati-le bine folosind telul.
Incalziti cuptorul la 175 grade. Puneti hartie de copt pe fundul formei de copt (neaparat cu diam. de 24 cm. sau chiar 20 cm), turnati apoi blatul de biscuit, nivelati-l si lasati-l la cuptor 25-30 de minute.
Rasturnati-l pe o planseta si taiati-l in trei, dupa ce s-a racit:

Un feliator de torturi (cu sarma) v-ar fi foarte util (il gasiti in magazinele mari). Arata cam asa: Cupola de ciocolata

A doua zi scoateti crema de ciocolata din frigider si amestecati-o foarte bine cu mixerul timp de cateva minute (3-4 min.) sau pana cand obtineti o crema spumoasa, matasoasa 😛


Stropiti blaturile, pe masura ce le “claditi” cu siropul preferat…al meu e cel de la Mini-amandine 🙂


Incalziti dulceata de portocale si ungeti cu el blatul de jos si cel din mijloc.
Turnati putina crema de ciocolata pe toate cele trei blaturi, asezati-le unul peste celalalt:



Aplicati apoi restul de crema de jur-imprejurul tortului.
Pentru ca ornarea tortului sa nu fie un mic dezastru, adica sa nu ajungeti sa murdariti si platoul si masa, si servetul de bucatarie, si pana chiar si pe voi :D, va sfatuiesc ca inainte de a incepe ornarea tortului, sa ii “tapetati” fundul cu hartie de copt si de-abia apoi sa incepeti sa-l manjiti 🙂


…astfel, spatiul de lucru va ramane curat si cu aspect “finisat” caci tot ce va ramane de facut este sa trageti usor, de sub tort, fasiile de hartie de copt:


In final, tortul se finalizeaza cu trufe de ciocolata albe, de cafea… si cu stelute, “croite” cu ajutorul cornetului, pe care l-am primit in dar (chiar de ziua mea!) de la minunatul si nemaipomenit de talentatul Jacob!!!


Un mic detaliu 🙂


Mii de multumiri si pupici, Jacob drag!!! …o “steluta” dulce este pentru tine:


Sectiuni apetisante:


…si cam asta a fost Truffle Cake-ul pe care voiam de mult sa-l realizez.
Felia aceasta este pentru voi, de ziua mea si a lui Cipi!!!

Matasos si delicios!!!!!! 😀

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

61 comentarii

Laura Sava 7 noiembrie 2013 - 18:00

Diana, absolut fara nicio suparare, din doua oua iese exact blatul din poze. Exact intr-o forma de 24 cm. 🙂
Felicitari pentru faptul ca ai facut mai mult de-un blat pana acum, dar totusi trebuie sa-ti spun ca la acest blat te-ai poticnit. Nu ma bucur pentru asta, evident, deoarece tot ce imi doresc este ca voi sa intrati cu incredere in bucataria mea virtuala si sa reveniti cu drag.
Sint cateva reguli simple, pe care de altfel, le-am si mentionat in postare: ouale sa fie de marime mare, focul potrivit, 25 de minute la copt, daca stiti ca aveti un cuptor care arde, lasat la racit si feliat cu un feliator de blaturi. Fara el, va fi greu, intr-adevar, sa-l feliezi pe doua nivele.
Cat despre fetele carora nu le-a iesit blatul, din nou, nu poti tu sa emiti o concluzie. Au gresit undeva, dar din greseli se invata, asa ca spor in continuare tuturor!!!

Raspunde
Spiroiu Diana 14 ianuarie 2013 - 20:28

Draga Laura, fara suparare dar din 2 oua nu poate iesi un blat pe care sa l poti taia si in 3. Nu stiu cum ti a iesit tie dar este imposibil. Poate intr o forma mai mica de 24 cm. Nu este prima data cand fac un blat si stiu ca indiferent ce procedura aplici nu iese un blat asa de inalt ca cel din pozele tale. Din acest motiv nu le a iesit nici fetelor care au incercat reteta aceasta(:

Raspunde
Cristina Bauer 10 octombrie 2012 - 20:44

Buna. Am facut tortul si a iesit super bun. 🙂

Raspunde
Bubuta 28 septembrie 2012 - 06:49

Eu nu inteleg: Am facut blatul asa cum ai spus, si a iesit mic, si sa lasat…te rog frumos explicami cun trebuie sa fac:)…si La crema: crema ramine lichida si cind se raceste o bag la frigider? si se ingroasa? si adoua zi o scot si o bat cu mixerul si se face ca o creama? Mersi:)

Raspunde
Anonymous 4 mai 2011 - 16:54

Buna ziua!Am facut si eu tortul.Crema este intr-adevar minunata dar cu blatul am avut ceva probleme.Cred ca ingredientele uscate sunt in cantitate prea mare si a trebuit sa mai subtiez compozitia cu lapte.Si blatul nu prea a fost pufos ci a iesit cam dens.Dar totusi tortul a avut succes datorita cremei.Va multumesc pentru minunatele retete.Cristiana

Raspunde
Mona 19 octombrie 2010 - 18:39

Proportia ingredientelor pentru crema ar trebui sa fie diferita pentru ca ganache-ul sa nu iasa moale. 500 gr ciocolata la 400 gr frisca lichida rezulta intr-o compozitie mai ferma.

Raspunde
emilia 17 octombrie 2010 - 00:02

si totusi, ce trebuie sa fac ca sa creasca blatul?? :((
multumesc

Raspunde
Menara 7 august 2010 - 22:27

Laura, am incercat si eu reteta ta de Tort de trufe dar blatul mi-a iesit prea subtire, iar aluatul acestuia a fost foarte dens ; unde am gresit oare ?? Am pus toate ingredientele dupa reteta ta. Poti sa ma ajuti ? Multumesc

Raspunde
monica 22 martie 2010 - 22:04

laura, nu am rezistat sa nu iti scriu din nou. am taiat ieri tortul, seara, cind au venit finii in vizita. nu pot sa iti spun ce succes a avut si cu cita placere s-a mincat. copiii au mincat cite 2 felii, iar noi, adultii, efectiv nu ne mai puteam opri din mincat. multumesc mult de tot pentru reteta. am sa o mai fac caci ne-a placut extraordinar de tare si clar o sa devina una dintre retele favorite ale casei.

Raspunde
monica 19 martie 2010 - 22:29

laura, draga, am facut astazi acest tort. blatul a crescut si a iesit extrem de pufos (aveam emotii ca e compozitie putina, dar la cuptor a crescut ca nebunul!). crema am pus-o la frigider si astept pina miine, dar nu am rezistat sa nu o gust. sotul meu a cerut sa fac cantitate mai mare de crema si sa o folosim si pe post de inghetata. multumesc mult de tot pentru reteta extrem de simpla si usor de facut! abia astept sa il montez miine si sa il taiem seara (daca o sa rezistam sa asteptam pina seara ca sa il gustam!). am sa te mai vizitez si am sa iti mai “fur” din retete, sa le execut, caci se pare ca nu prea poti da rateuri cu ele 🙂

Raspunde
1 2

Lasă un răspuns la Bubuta Renunta

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.