Tort de nuca

22 comentarii
Dragilor, pana va aduc tortul de ciocolata promis (ceea ce, mai mult ca sigur, se va intampla dupa post 😛 ), va invit la o felie mare, mare, de tort de nuca!!!!! De ce atat de maaaare?! Fiindca este cel mai gustos tort cu nuca din lume!!!!!!!! 😀

De-asta l-am si denumit tort de nuca :))
Sa-l incercati neaparat, caci e un tort deosebit!!!!!!

Ingrediente:

Pentru blat:
  • 4 oua
  • 220 g zahar
  • 10 linguri apa
  • 200 g faina
  • 100 g nuci macinate
  • jumatate plic praf de copt (5 g)
Pentru crema:
  • 6 oua
  • 300 g zahar
  • 250 g nuca macinata
  • esenta de rom sau vanilie
  • 200 g unt
Pentru decor:
  • jumatati intregi de miez de nuca
  • nuca macinata

 

Mod de preparare:

Se tapeteaza o forma, cu diam. de 26 cm, cu hartie de copt. Se incalzeste cuptorul la foc potrivit (180 grade C).

Pentru blat, se separa ouale; galbenusurile se bat spuma cu zaharul si cu cele 10 linguri de apa (calda spre fierbinte). Faina se amesteca cu praful de copt; se cern. Se adauga apoi la compozitia de galbenusuri, impreuna cu nucile macinate. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare (cat luati cu trei degete) si se incorporeaza, cu o spatula sau cu mixerul, dat pe minim, in aluat. Se toarna aluatul in forma pregatita si se coace timp de cca. 30-35 de minute.
Blatul se lasa sa se racoreasca bine, dupa care se scoate din forma. Cand s-a racit complet, se feliaza pe doua niveluri. Cu un feliator special de torturi veti reusi sa faceti asta fara probleme, dar daca nu aveti asa ceva, taiati blatul pe jumatate doar. E foarte bine si asa!

Pentru crema, se pun ouale intregi, impreuna cu zaharul, la bain-marie. Se lasa pe aburi, amestecand din cand in cand in primele 5 minute, dupa care se amesteca intruna timp de cca. 10 minute sau pana cand se ingroasa ca o smantana (asa scrie pe foaia mea 😀 ). Cand e bine racorita, se adauga nucile macinate (daca le si prajiti un pic inainte de a le macina, crema va fi un vis!!! ) si esenta de rom sau vanilie.
Untul se freaca spuma cu mixerul (se scurge de apa, daca e cazul). Se pune cate o lingura din compozitia cu nuca in unt si se mixeaza/amesteca bine. La final, crema va arata foooarte apetisant 😛

Crema se imparte in 3, cate o parte pentru fiecare blat; se asambleaza tortul, ungand fiecare blat cu crema si suprapunandu-le:

Se niveleaza ultimul strat:

Tortul se orneaza cu jumatati intregi de nuca, in forma de floare 🙂

Incredibil de gustos!!!!!!

Cele mai bune felii le-am pastrat, evident, pentru voi 🙂

 

Va pup dulce!!!

P.S. Daca vreti, puteti insiropa blaturile, usor, cu un sirop de zahar ars. Eu, culmea, n-am facut-o :)))
…dar nu regret, a iesit minunat!!!!!

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

22 comentarii

Dana 7 noiembrie 2013 - 21:34

Wow, cred ca e cel mai buuun tort 😀

Am facut blatul my way, dar am folosit reteta ta de crema, e senzationala!! As manca si simpla nu doar in tort :))

Iti multumesc pt inspiratie!! Minunat!!

Raspunde
Oros Anca 3 decembrie 2012 - 17:43

dupa ingrediente cred ca e nemaipomenit..am sa il fac si eu zilele astea

Raspunde
Corina 21 noiembrie 2012 - 13:15

Delicios! Incercat pentru prima data si a iesit grozav. Multumesc Laura!

Raspunde
Eli 4 noiembrie 2012 - 11:35

Cel mai bun tort facut vreodata de ziua sotului meu asa mi-a zis el ,nuca fiind ingredientul lui favorit.Multumim frumos foarte ,foarte bun.

Raspunde
Maria 12 septembrie 2012 - 10:31

Buna ziua. La un tort cu crema de pere care din cremele cu nuca ar merge mai bine, cea de la prajitura snikers sau aceasta? 

Raspunde
Samar Constantinescu 5 septembrie 2012 - 12:14

Ce cantitati sa folosesc pentru o forma de 28 de cm, sa-mi iasa un blat sa-l pot taia tot asa in 3. Mersi!

Raspunde
adinagrig 27 martie 2012 - 15:07

si crema facuta din ingredientele de mai sus, ajunge pt un tort intreg? adica intentionez sa-l fac in week-end pt ziua mea, si o sa-l tai doar in 2 ca nu am feliator, vroiam sa fiu sigura ca imi ajunge sa-l si acopar.
si inca ceva : e ok daca il fac de pe o zi pe alta?

Raspunde
Anonymous 14 martie 2012 - 11:19

Buna,Laura am gasit in sfarsit putin timp ca sa’ti spun ca am reusit sa salvez crema:D multumesc de ajutor.greseala a fost ca n’am fiert destul crema…pana la urma cred ca am tinuto cam 25-30 min. important este ca n’am aruncat:D si am fost si laudata.cu drag Rodica

Raspunde
lydiavl 7 martie 2012 - 19:33

mi se pare ff usor,nu?
sigur o sa’l incerc,si sper ca o sa il reusesc (la o incepatoare mai greu ,dar nah) 🙂
:*

Raspunde
eddy 2 martie 2012 - 18:47

Nice

Raspunde
Valentin 1 martie 2012 - 20:50

O sa incerc sa il fac weekendul asta 🙂

Raspunde
Gina 28 februarie 2012 - 16:07

si eu sunt cu ochii pe tine mereu. cand am diverse ingrediente in casa si nu stiu ce sa fac ca sa imi iasa o bunatate din maini, ii spun sotului ca ma duc sa vad ce idei imi mai da “prietena mea Laura”. deci esti prietena casei noastre! 🙂 o sa incerc si eu acest tort, cu siguranta, ca si multe din retetele tale delicioase…

Raspunde
Emily 27 februarie 2012 - 22:14

super delicios tortul, mai ales ca ador aroma nucilor! te pup draga Laura! Seara frumoasa

Raspunde
Anonymous 27 februarie 2012 - 00:02

arata senzational tre sa fie fooooarte bun
sapt viitoare lam facut

Raspunde
Mare Maria 26 februarie 2012 - 23:19

Un deliciu total…..si rasfat pe cinste:)!!!!

Raspunde
Zuzele 26 februarie 2012 - 23:06

imi ploua in gura!!!! 🙂

Raspunde
Haplea 26 februarie 2012 - 18:31

Mmmm…delicios acest tort.Felicitari!

Raspunde
Alina Juracovschi 26 februarie 2012 - 16:58

buna, asta este a doua reteta din “caietul mamei” care o gasesc la tine, prima este cea de chec economic, iar acum asta, mai exact reteta de blat care o am de la soacra mea :), singura diferenta este ca in loc de apa , la mine scrie 10 linguri de lapte, si intr-adevar este un blat foarte bun. Oricum, de mult vroiam sa-ti scriu ca esti minunata, tot ce iese de pe mainile tale este o minunatie, bafta multa , sa ne incanti in continuare cu bunatatile tale, multumesc ca imparti cu noi toate aceste delicii :)))))

Raspunde
mary 26 februarie 2012 - 15:33

multumim Laura! ca de obicei vi cu bunatati care vrei nu vrei ,merita incercate ….dar cum spui tu ,dupa post. promit sa-ti trimit zilele astea o poza(si reteta ) de la un chec f.f. pufos pe care mi-as dorii sa-l adaugi la retetele tale …asa o sa-l poata face mai multe gospodine.Azi nu pot ca ,:D sunt toti acasa si nu prea am loc la calculator ,dar …revin .Un beso pt tine si ai tai !!!!

Raspunde
Al 26 februarie 2012 - 15:16

Merita sa incerc !

Raspunde
Simona 26 februarie 2012 - 14:16

Chiar vroiam sa te intreb daca cumva ai omis sa spui ca ai insiropat blaturile.. cand am vazut PS-ul de final 🙂 Banuiesc ca daca se taie blatul doar in 2, trebuie insiropat, ca-i cam gros sa-si traga singur.
Binenteles ca am salvat reteta! Noi suntem fani nuca, iar cu tortul asta m-ai uns la suflet!
Te pup dulce!

Raspunde
Anonymous 25 februarie 2012 - 20:53

Laura draga,sa stii ca te urmaresc foarte des de mai bine de 2 ani si imi place ce faci,te felicit.Imi plac fetele tinere care sant preocupate de bucatarie.Am si eu fete cam de varsta ta dar nu prea se dau in vant sa ajunga la bucatarie,ma rog,poate au si motive!Inca o data felicitari si sa fii fericita alaturi de familie!Viorica Petrovici

Raspunde

Scrie un comentariu

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.