Tort de nectarine

6 comentarii
Un tort rafinat si cremos, de vara, un tort cu nectarine…sau piersici 🙂
Cel mai bun, as spune, la categoria asta 😛
Ingrediente pentru 16 felii
Blat si umplutura:
– 1 blat de pandispan, cumparat sau facut in casa
– 350 g. nectarine (piersici din compot)
– 250 ml. vin rosu
– 1/2 lingurita scortisoara
– 40 g. zahar
– 5 g. gelatina

Crema:
– 500 g. mascarpone
– 100 g. zahar
– 1 lingura coaja rasa de lamaie
– 2 cl. rom
– 15 g. gelatina
– 250 ml. smantana dulce pentru frisca

In plus:
– 3 nectarine taiate felii
– 1 plic Tort Gelee transparent
– 100 ml. smantana dulce pentru frisca
– 80 g. fistic tocat

Mod de preparare:

Se aseaza in jurul blatului un inel si se aseaza deasupra nectarinele/piersicile taiate cuburi. Daca folositi un blat de pandispan facut in casa, insiropati-l usor cu zeama din compot, dar daca folositi unul cumparat n-o faceti 😛 Se va rupe!!!

Se da in fiert vinul cu scortisoara si zahar; se lasa sa se racoreasca.
Se dizolva inauntru gelatina. Se toarna peste fructe:

Branza Mascarpone sau branza de vaci, cum am folosit eu 🙂 …se amesteca impreuna cu zaharul, coaja de lamaie si romul:

Se dizolva gelatina si se inglobeaza. Cand crema incepe sa se intareasca, se inglobeaza frisca batuta:

Se toarna peste jeleu, se niveleaza si se da la rece 2-3 ore:

Feliile de nectarine se aseaza pe tort in forma de evantai:

Se prepara gelatina din Tort Gelee si se toarna peste fructe; se lasa sa se intareasca.

Eu ti-am facut si o floare, in mijloc 🙂

Se scoate inelul, dupa o noapte de stat la frigider…

Detaliu 😛

Se spriteaza rozete de frisca pe tort si se presara fistic…

Prima taietura, pentru noi pofticiosii 😛
Si o sectiune mult mai frumoasa, pentru voi! 🙂

 

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

6 comentarii

Olivia 26 septembrie 2014 - 13:22

Am pregatit a doua oara acest delicios tort.La multi ani lui Bogdi cu ocazia frumoasei aniversari!

Raspunde
Anonymous 17 iulie 2012 - 15:52

Cred ca este singurul blog cu retete la care chiar raman fara cuvinte si pe de-asupra imi si lasa gura apa….Felicitari si sa nu va opriti! 🙂

Raspunde
Laura 7 septembrie 2009 - 15:29

Scumpa mea Ellis, te pup dulce, dulce pentru pentru cuvintele prea-frumoase si pentru faptul ca ai incercat minunatia de tort!!! 🙂
Sa iti traiasca surioara si voi toti, in frunte cu Alessia cea zglobie 🙂

Raspunde
ellis 6 septembrie 2009 - 18:18

Laura, multumesc, tare ma inspiri! e delicios tortul, acum doua zile l-am facut, dupa ce am studiat toate retetele tale de torturi! mi-au mai ramas cateva in minte! Extraordinar gatesti!

Raspunde
laura 3 februarie 2008 - 02:16

Thank you very much, Carmen!
It was delicious!!! 🙂

Raspunde
Carmen 2 februarie 2008 - 16:06

wonderfull laura
you are very very brava
gnammyyyyyy

Raspunde

Lasă un răspuns la Carmen Renunta

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.