Tort de nectarine

Un tort rafinat si cremos, de vara, un tort cu nectarine…sau piersici 🙂
Cel mai bun, as spune, la categoria asta 😛
Ingrediente pentru 16 felii
Blat si umplutura:
– 1 blat de pandispan, cumparat sau facut in casa
– 350 g. nectarine (piersici din compot)
– 250 ml. vin rosu
– 1/2 lingurita scortisoara
– 40 g. zahar
– 5 g. gelatina

Crema:
– 500 g. mascarpone
– 100 g. zahar
– 1 lingura coaja rasa de lamaie
– 2 cl. rom
– 15 g. gelatina
– 250 ml. smantana dulce pentru frisca

In plus:
– 3 nectarine taiate felii
– 1 plic Tort Gelee transparent
– 100 ml. smantana dulce pentru frisca
– 80 g. fistic tocat

Mod de preparare:

Se aseaza in jurul blatului un inel si se aseaza deasupra nectarinele/piersicile taiate cuburi. Daca folositi un blat de pandispan facut in casa, insiropati-l usor cu zeama din compot, dar daca folositi unul cumparat n-o faceti 😛 Se va rupe!!!

Se da in fiert vinul cu scortisoara si zahar; se lasa sa se racoreasca.
Se dizolva inauntru gelatina. Se toarna peste fructe:

Branza Mascarpone sau branza de vaci, cum am folosit eu 🙂 …se amesteca impreuna cu zaharul, coaja de lamaie si romul:

Se dizolva gelatina si se inglobeaza. Cand crema incepe sa se intareasca, se inglobeaza frisca batuta:

Se toarna peste jeleu, se niveleaza si se da la rece 2-3 ore:

Feliile de nectarine se aseaza pe tort in forma de evantai:

Se prepara gelatina din Tort Gelee si se toarna peste fructe; se lasa sa se intareasca.

Eu ti-am facut si o floare, in mijloc 🙂

Se scoate inelul, dupa o noapte de stat la frigider…

Detaliu 😛

Se spriteaza rozete de frisca pe tort si se presara fistic…

Prima taietura, pentru noi pofticiosii 😛
Si o sectiune mult mai frumoasa, pentru voi! 🙂