Tort de kefir cu nuga si pere

Acest tort de kefir cu nuga si pere este nu numai delicios ci si surprinzator, blatul fiind un crocant dulce din fulgi de porumb 😛
Si, pe deasupra, mai e si fara coacere! Ca un cheesecake cu ciocolata cremos si bun!
Are lichior de pere, nuga si kefir, adica exact ce-i trebuie pentru a-l face extrem de apetisant!!!

Ingrediente:

Blat:
  • o cutie de pere in sirop ( 1 kg)
  • 200 g fulgi de porumb
  • 80 g unt
  • 3 foi de gelatina sau 5 g gelatina granule
Crema:
  • 12 foi gelatina sau 20 g gelatina granule (2 pliculete)
  • 1,5 kg kefir sau iaurt
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 4 cl lichior de pere (sau whisky cream)
  • 800 g crema nuga cu nuci (sau Nutella/Finetti)
Decor:
  • 25 g fulgi de porumb
  • 20 g alune de padure

Mod de preparare:

Blat: se unge o forma de tort cu inel detasabil, de 26 diam. cu unt si se imbraca in folie alimentara transparenta:

Perele se scurg de sirop:

Pastrati siropul intr-un vas. Fulgii de porumb se maruntesc:
Untul se topeste pe foc slab:
Gelatina se acopera cu apa si se lasa la inmuiat timp de 5 minute. Se rupe in bucatele si se amesteca bine cu siropul de pere incalzit, amestecand continuu. Se amesteca apoi cu untul topit si cu fulgii de porumb:
Liliiiiiii…si pentru tine am o inimioara!!! …jur ca nu le fac eu 🙂

Compozitia de mai sus se toarna in forma:

Se lasa 10 minute la rece:
Perele se taie felii si se aseaza peste blat:

Crema: Se acopera gelatina cu apa rece si se lasa la inmuiat timp de 5 minute:

Frisca se bate bine, se iau din ea 5 linguri, se pun intr-un cornet, care se pastreaza la rece pentru a fi folosit ulterior la ornare:
Kefirul se amesteca cu nugaua:
Gelatina inmuiata se pune la foc mic, amestecand continuu. Apoi se adauga la crema:
Se amesteca bine frisca si lichiorul de pere sau lichiorul-crema de whisky:
Rezulta o crema foooarte apetisanta!!!
Crema astfel obtinuta se pune peste blat si pere si se niveleaza cu un cutit:
Forma de tort se pune apoi in frigider pana a doua zi, cand arata asa:
Am scos cu grija folia si l-am asezat, cu si mai mare grija, pe un platou:
Am taiat repede o felie, ca nu mai puteam rezista 😀
Decorarea:
Fulgii de porumb se maruntesc si se decoreaza cu ei tortul pe margini, tinandu-l usor inclinat. Alunele de padure se taie in jumatate si se rumenesc usor la cuptor, intr-o tigaie. Tortul se decoreaza cu frisca din cornet si cu jumatatile de alune. Eu l-am decorat in graba, cu fulgi intregi de porumb (fiindca batea un vant pe-afara de-mi zburau mie fulgii 😛 )
Sectiune speciala 🙂

Absolut delicios!!!!!!!

 

P.S. Dedicatie speciala pentru Lili a mea draga, de peste mari si tari, care la ora asta doarme bustean 😀